Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Στις δύσκολες στιγμές, ο τρόπος με τον οποίο θα επιβιώσεις είναι η επίγνωση και το ζητούμενο. 

Όταν ξέρεις ότι είσαι στην άκρη στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη, ως λογικός άνθρωπος θα κάνεις μεταβολή και θα κατέβεις στο ισόγειο με τον ανελκυστήρα. Ανσανσέρ που λέμε. 

Αλλιώς μπορείς να σκεφτείς ότι ο ουρανοξύστης δεν είναι δα και πάρα πολύ ψηλά και ότι αφού είσαι ο Σούπερμαν, θα προσγειωθείς με ασφάλεια σε λίγα δευτερόλεπτα στο έδαφος. 

Τη συνέχεια, μεγάλο παιδί είσαι την καταλαβαίνεις. 

Η επίγνωση τι λέει: Ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο. Η αγορά είναι νεκρή, οι απολύσεις συνεχίζονται, λεφτά δεν υπάρχουν, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πήγε για τσάϊ στον Κρόνο, η κοινωνική ευημερία είναι ανέκδοτο και γελάει ο κόσμος με διάφορα προεκλογικά παραμύθια που παρέσυραν τον όχλο. Τα ταμεία είναι μείον, τα αποθεματικά δήμων εξαφανίζονται, κόπηκαν στα μισά οι δαπάνες των νοσοκομείων, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε τρίτους και προμηθευτές και έπονται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. 

Μπορούμε να βγάλουμε λεφτά; Όχι ! 

Άρα θα πρέπει να μας δώσουν. 

Ο άνθρωπος από τη στιγμή που εμφανίζεται στον πλανήτη ψάχνει, βρίσκει και επιλέγει συμμαχίες. Επιλέγουμε δουλειές, φίλους, σύζυγο, αποφάσεις για τη ζωή μας και πορευόμαστε με αυτές. Ακόμα και ένας μοναχός επιλέγει τον Πνευματικό του. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην επιλέγει συμμάχους για τη ζωή του. 

Κατ’ επέκταση και τα κράτη επιλέγουν συμμαχίες. 

Εμείς ως αδύναμη χώρα και σε δυσχερή θέση ποιους έχουμε; 

Με την Ευρώπη κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους και χρήματα δεν παίρνουμε. 

Με την Κίνα, πήγαμε να κάνουμε μαγκιές με την Cosco, μας έκραξαν αλλά και πάλι δεν πήραμε τίποτα όπως μας διατυμπάνιζαν και μας ζάλισαν. 

Ένας άλλος αστικός μύθος ήταν το ξανθό γένος. Ούτε καν την άρση για τις εισαγωγές των αγροτικών προϊόντων δεν πήραμε. Όσο για λεφτά, πήραμε ότι και ο νεκρός από την εφορία. 

Με την Αμερική ενώ κατά καιρούς παίρναμε έστω μια θετική δήλωση, φροντίσαμε να μας πουν ότι προβαίνουμε σε μια «βαθιά μη φιλική ενέργεια». Σε απλά ελληνικά μεταφράζεται σε «βαθιά εχθρική ενέργεια». Γιατί; Γιατί μας πήρε ο πόνος να απελευθερώσουμε έναν δολοφόνο με φωτογραφική διάταξη. Γιατί ο ψευτοανθρωπισμός συναντάται με την υποκρισία. Λες και δεν υπήρχε ο νόμος για την ανήκεστο βλάβη, λες και δεν πρέπει να αποφασίσει η δικαιοσύνη για μια τέτοια ενέργεια και λες και αν αφήναμε τον Ξηρό στο νοσοκομείο της Λαμίας θα ήταν βάναυση συμπεριφορά. Όχι, εκεί να τον βγάλουμε έξω για να δείξουμε στον σύντροφο Κουφοντίνα και τον αδερφό Μαζιώτη ότι να, μαζί σας είμαστε. Τσάμπα παρακαλούσε η κυρία Λέβα; Βρες μου εναν σςοβαρό λόγο γιατί να τα βάλουμε αυτή τη στιγμή με τους Αμερικάνους; Γιατί;

Ποιος είναι σύμμαχος μας σήμερα; 

Ούτε ένας για δείγμα. Ούτε ένας ! Για να μην έχουμε ούτε έναν, μήπως κάτι κάνουμε λάθος;

Απέναντι καραδοκεί ο Τούρκος που μας στέλνει απλόχερα λαθρομετανάστες και τσαμπουκαλεύεται καθημερινά στο Αιγαίο. 

Μια ερώτηση για σένα που διαβάζεις αυτή τη στιγμή και σκέψου τη σε ατομικό επίπεδο.

Ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε εξαθλίωση, σε δυσχερή θέση και δεν έχει φράγκο. Αν έχει κλείσει την πόρτα στην οικογένεια του, δεν έχει φίλους, δεν έχει σύντροφο, δεν έχει έναν άνθρωπο να του σταθεί, ποια πιστεύεις ότι θα είναι η κατάληξη του;

Τώρα κάνε την αναγωγή σε επίπεδο κρατών….




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια