Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ…




Όπως όλοι έχουμε πιάσει το υπονοούμενο και το έχουμε καταλάβει, πάμε σε εκλογές. Η τακτική του Αλέξη και του Πάνου να κατηγορήσουν όποιον ψηφίσει τον Δήμα ως πιασμαν, θα αποδώσει και δεν θα ρισκάρουν πολλοί να λερωθεί το όνομα τους. 

Στην πολιτική υπάρχουν δύο συμφέροντα. Το ατομικό και το πολιτικό. Όταν είναι όλα καλά, αυτά συμβαδίζουν. Όταν όμως έρχεται την ώρα της σύγκρουσης, ο μέσος άνθρωπος ακολουθεί το ατομικό. 

Αρά προφανώς και θα σκεφτεί ο βουλευτής ( που έχει βρει το επόμενο του καταφύγιο ) «Σιγά μην ψηφίσω και μου κολλήσουν μια ζωή τη ρετσινιά του μιζαδόρου. Νίπτω τας χείρας και τας πόδας μου, Εκλογές και κόψτε το λαιμό σας»

Δεν θέλω να κάνω κήρυγμα εκ του ασφαλούς. Ανθρώπινο είναι και ίσως έκανα το ίδιο. Είναι εύκολο από την αναπαυτική και διευθυντική πολυθρόνα μου να κάνω ηθικοπλαστικό κήρυγμα αλλά το βαριέμαι και ως σκέψη. 

Οι βουλευτές που δεν έχουν βρει το επόμενο λιμάνι, ξέρουν ότι ως αυτόνομοι δεν θα βρουν ούτε την ψήφο της γυναίκας τους. Σε αυτούς και το ατομικό και το συμφέρον της πατρίδας συμπίπτει. 

Έχω δύο απορίες: 

Ο Πάνος Καμμένος είναι τόσο ηλίθιος; Δεν καταλαβαίνει πως δεν θα επανεκλεγούν οι ΑΝΕΛ; Ειδικά με την προσπάθεια συμμαχίας με τον Αλέξη, πήγε άπατος. Αυτός ειδικά με το κόμμα του υπό διάλυση, γιατί βιάζεται τόσο πολύ να γίνουν οι εκλογές; 

Ο Φώτης Κουβέλης με προίκα το 1% από τις ευρωεκλογές γιατί βιάζεται τόσο πολύ και αυτός να γίνουν εκλογές; Αν είχε πολύ μυαλό θα έμενε στην κυβέρνηση. Αν είχε λίγο μυαλό θα είχε γίνει ήδη συνιστώσα του Συριζα. Χωρίς μυαλό κατεβαίνει αυτόνομος και θα πάρει από τα τρία το ευμέγεθες. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω καμία απορία. Ως ανθελληνικό κόμμα καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά πως η κατάσταση στην Ελλάδα παρουσιάζει βελτίωση οπότε αν σε ένα χρόνο που είναι η κανονική ώρα των εκλογών, τα πράγματα πάνε ακόμα καλύτερα, η ρητορεία του είναι τελείως κενή και η παρουσία του άχρηστη. Οπότε βιάζεται για να πάρει τώρα την εξουσία παίζοντας με τις ζωές όλων μας. 

Έλληνα πολίτη: Μην κάνεις το ίδιο λάθος που έκανες το 1920. Πίστεψες στα παραμύθια του «οίκαδε», η τακτική που ακολουθήθηκε ήταν τετράκις χειρότερη και μαζεύαμε πτώματα στο Αιγαίο. Ακόμα και να βγει πρώτος ο Συριζα, δεν έχει συμμάχους! Η Δημαρ και οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν στη Βουλή! Θα προσεγγίσει ο Αλέξης τη Χρυσή Αυγή; Το ΚΚΕ; Το ΠΑΣΟΚ; Φτάνει να κάνει κυβέρνηση μόνο με το Ποτάμι; Θα οδηγηθούμε σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και κατευθείαν στο χάος; 

Παρά την πίεση εκ του εξωτερικού, παρά τις διαρκείς αντιφάσεις των Συριζαίων, παρά την έλλειψη σοβαρής κυβερνητικής αντιπρότασης, τελικά προβλέπω ότι θα καταφύγουμε στην κάλπη. Ίσως να κούρασε ο φόβος της χρεοκοπίας, ίσως να μην αντέχουν οι βουλευτές να σηκώσουν το βάρος της ανδρείας, ίσως να μη λαμβάνουν καν υπόψη τους πως στις δημοσκοπήσεις που προηγείται μεν ο Συριζα ο κόσμος δε εκφράζει την αποδοκιμασία του στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. 

Πήγαν ο Σταθάκης και ο Μηλιός στο Λονδίνο. Παρουσίασαν το πρόγραμμα τους και γέλαγε ο κόσμος. Το mail που διέρρευσε μας είπαν ότι είναι ψεύτικο. Η capital που φεύγει άρον άρον από την Ελλάδα με χασούρα, είναι γεγονός. Επενδύσεις που ήταν να γίνουν για να μπει στην Ελλάδα χρήμα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να παραχθεί πλούτος, παγώνουν. 

Όλος ο διεθνής τύπος, εκθέσεις τραπεζών και οίκων αξιολόγησης γράφουν για την αστάθεια, το χάος και την καταστροφή που έρχεται. Λες να τρελάθηκαν όλοι ή να τους τρόμαξε το μεγαλείο του Αλέξη; 

Θα κλείναμε τη διαπραγμάτευση με την τρόϊκα και θα προχωρούσαμε. Δεδομένης της αστάθειας όμως, η τρόικα θέλει σκληρά μέτρα καθώς υπολογίζει πως με τις εκλογές και τον πάγο στην οικονομική ζωή, πρέπει να βρούμε δυο δις. Εκτός και αν θέλουμε να μας τα ξαναπληρώσουν αυτοί. Helloooo! Ο τσάμπας πέθανε!

Όλα αυτά πότε; Όταν πέρασε ένα καλοκαίρι με ρεκόρ στον τουρισμό, με αυξήσεις στις καταθέσεις, με την ανεργία να πέφτει συνέχως, με αύξηση στο λιανικό εμπόριο, με αύξηση στη διαφημιστική δαπάνη, με αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων και στην κατανάλωση βενζίνης, όταν δηλαδή η οικονομία μας αρχίζει να παίρνει μια ανάσα! 

Σκέψου κάτι: Το 2014 ήταν μια χρονιά αν μη τι άλλο σταθερότητας. Μέτρα δεν είχαμε, άλλοι φόροι δεν μπήκαν, μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν υπήρξαν και το μόνο που συνέβη ήταν το ΕΕΤΗΔΕ και το ΦΑΠ έγινε ένας χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ. 

Πέρυσι είχαμε πλεόνασμα και οι Συριζαίοι έλεγαν ότι είναι λογιστικό. Η μητέρα μου πάντως δεν πήρε 500 ευρώ μονόπολης αλλά πραγματικά. 

Αν μπορώ να επηρεάσω έστω και έναν από τούτο εδώ το blog, θέλω να φωνάξω δυνατά δύο θέσεις: 

ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ !

Είναι απαράδεκτο στα χρόνια που ζούμε να αράζεις στην καφετέρια με τη φραπεδιά [ΣΣ. Συγγνώμη ξέχασα, είσαι Ευρωπαίος πια και πίνεις μόνο φρέντο καπουτσίνο ] και να κάνεις αφ’ υψηλού κριτική. Όποιος ρίξει άκυρο ή λευκό του αξίζει η απέλαση και η υποδούλωση στους Ζουλου! Είναι τραγικό στους καιρούς που ζούμε, το πρώτο κόμμα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις να είναι η αποχή με 40%+ και ο Έλληνας να έχει παράπονα από τους πολιτικούς του. Να πάρεις θέση Έλληνα για ότι σου συμβαίνει! Να μην κάνεις μόνο τον ξυπνιτζή και να πλάθεις σενάρια τύπου «αν ήμουν πρωθυπουργός για μια εβδομάδα θα είχα κάνει την Ελλάδα, Κίνα» Διάλεξε Ανταρσύα. Βασίλη Λεβέντη. Ότι θες. Πάρε όμως μια θέση. Αλλιώς σου αξίζουν τα χειρότερα και βγάλε το σκασμό! Οι απόψεις σου είναι αδιάφορες και άχρηστες αν δεν πας να ψηφίσεις ή ρίξεις λευκό και άκυρο! Επειδή το κουτάκι με τις δικαιολογίες είναι πάντα γεμάτο: Αν υποστηρίζεις ότι «έλα μωρέ τώρα, σάμπως θα αλλάξει τίποτα;» τότε απαγορεύεται να διαμαρτυρηθείς για οτιδήποτε και να εκφράζεις πολιτική άποψη. Σκάσε, σκύψε, ξεκουμπώσου, πόνα, βόγγα, απόλαυσε, κουμπώσου. Και ξανά. 

ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Στη δεκαετία του 80 το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ψηφιζόταν περίπου από το 90% του εκλογικού σώματος. Λέγαμε τότε ότι ο δικομματισμός είναι κακό πράγμα και πρέπει να έχουμε πολυφωνία. Φτάσαμε λοιπόν στην εποχή των κυβερνήσεων με δύο και τρεις εταίρους, με 24 ανεξάρτητους βουλευτές και έξι κόμματα! Και τι καταλάβαμε; Μπάχαλο! Ο ένας διαγράφεται από εδώ, πάει από εκεί, πάει πιο πέρα, μένει μόνος του, κατεβαίνει ένας νόμος, τον μπλοκάρει ο συνέταιρος και η διακυβέρνηση γίνεται με κλαρκ. 

Χίλιες φορές καλύτερα να δώσεις 45% είτε στη ΝΔ είτε στον Συριζα και να πάμε παρακάτω και στη δεύτερη περίπτωση ο σώζων εαυτώ σωθήτω. 

Σε τι πια χρησιμεύει στην πολιτική ζωή να έχουμε στη Βουλή τη Δημαρ; Σε τι μας απογείωσαν οι ψεκασμένοι Καμμένοι; Και τι καταλάβαμε με τη Χρυσή Αυγή; Τι έχει να πει σήμερα η λέξη ΠΑΣΟΚ; Ακόμα και αν έχει, για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε; Του Βαγγέλη ή του Γιώργου; Ποιες είναι οι απαντήσεις που έχει να δώσει σήμερα το ΚΚΕ στον μισθωτό, τον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο; Τις απολύσεις του Ριζοσπάστη και του 902; 

Καλύτερα να γίνουν οι εκλογές τώρα γιατί αν μπλέξουμε με τελείες, ρίζες, ποτάμια, γεφύρια, κορμούς, ελιές  και κλαδιά, στο τέλος περισσότεροι θα είναι οι υποψήφιοι από τους ψηφοφόρους.

Δύο είναι οι προτάσεις ζωής φίλε. 

Αν θέλεις να είσαι στην Ευρώπη, θέλεις το euro και αγαπάς την πατρίδα σου χωρίς να επιθυμείς τη σφαγή των υπολοίπων. Αν πιστεύεις στην παραδοσιακή συγκρότηση της κοινωνίας και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού που μας κράτησαν όρθιους όπως το πνεύμα των προγόνων μας και η ορθόδοξη παράδοση μας. Αν πιστεύεις ότι αρκετά πια με τον κρατισμό και το συνδικαλισταριό  που μας βούλιαξε και καιρός είναι να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας για να να γίνουν επενδύσεις, να ανοίξουν δουλειές, και να μπούμε σε υγιείς οικονομικές βάσεις. Αν πιστεύεις ότι πρέπει να ζούμε σε μια κοινωνία που αυτός που κοπιάζει θα επιβραβεύεται, θα μπορεί να παράγει πλούτο χωρίς συνεχείς φόρους και γραφειοκρατικά εμπόδια και κυκλώματα μιζαδόρων, τότε φίλε ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. 

Αν είσαι διεθνιστής και πολίτης του κόσμου. Αν λατρεύεις την αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα. Αν είσαι  άθεος και δεν γουστάρεις τον Ορθοδοξία μας. Αν  σου αρέσει η αναρχία και το μπάχαλο. Αν είσαι συνδικαλιστής και δημόσιος υπάλληλος που μπήκε με βίσμα και δεν θέλεις με τίποτα την αξιολόγηση. Αν πιστεύεις πως θα επανέλθουμε στην ψεύτικη ευδαιμονία και την πλαστική ευμάρεια γιατί αυτά σου υπόσχονται. Αν νοιώθεις όλους τους λαθρομετανάστες αδέρφια σου και πως πρέπει να τους δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια με το που έρχονται στην Ελλάδα. Αν θεωρείς ότι οι αστυνομικοί είναι μπάτσοι, γουρούνια και δολοφόνοι. Αν δεν σε πειράζει τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονία, δέχεσαι ότι στη Θράκη κατοικούν Τούρκοι και ότι δεν είναι σωστό να πάρουμε όλο εμείς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που υπάρχει στις θάλασσές μας αλλά να πάρουν και οι φίλοι γείτονες. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Αν πιστεύεις ότι το κράτος μπορεί να γίνει εξαιρετικός επιχειρηματίας,  να κάνει διορισμούς και προσλήψεις άχρηστων ψηφοφόρων στο δημόσιο, να μοιράζει παντού χρήματα και να παράγει ελλείμματα δεν έγινε και τίποτα. Αν θεωρείς ότι μπορούμε να κάνουμε ότι γουστάρουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην τελική δεν τους έχουμε ανάγκη γιατί θα τυπώσουμε δραχμή και θα είμαστε βασιλιάδες με τεράστιους μισθούς και συντάξεις και θα ζούμε άπαντες σαν τους Χολιγουντιανούς αστέρες. Αυτοί θα ψοφήσουν. Εμείς έχουμε ήλιο, θάλασσα, τα gay αγόρια μας  και σουβλάκι. Αν πιστεύεις οτι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις αγορές που κοτζάμ Αμερική και Κίνα δεν μπορούν να τις ελέγξουν, αλλά θα το κάνει εύκολα ο Αλέξης ως ο Έλλην Κάλαχαν. Αν πιστεύεις ότι οι επενδύσεις για να καταπολεμηθεί η ανεργία είναι επαίσχυντες και ξεπούλημα και μιλάμε για αιμοσταγείς τύπους που ήρθαν να μας πιούν το αίμα, τότε φίλε ψήφισε τον Συριζα και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Αυτές είναι οι δύο προτάσεις διακυβέρνησης και ζωής που έχουμε σήμερα φίλε.

Ανέλαβε την ευθύνη, διάλεξε μια και ψήφισε τη.

         



1 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια