Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

BANK RUN

Ή take the money and run που έλεγε και o Παυλάρας ο Σιδηρόπουλος.


Αν αυτή τη στιγμή είχα χρήματα στην τράπεζα, θα έσπευδα τώρα αμέσως να τα πάρω και να τα καταχωνιάσω κάπου στο σπίτι μου. Αν ο Συριζα θέλει να παίξει με τη ζωή μου και αν το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων έχει τόσο μεγάλη περιέργεια να δει πως είναι η καταστροφή και η πραγματική χρεοκοπία, δεν θα ρίσκαρα τις οικονομίες που θα είχα μαζέψει για μια ώρα ανάγκης. 
Μερικές από τις δικαιολογίες που σου λένε και υιοθετείς είναι: 

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Λάθος. Αντιθέτως είναι μια τακτική που ακολουθούν οι ίδιοι οι Συριζαίοι και οι συν αυτώ. Δεν σου έκανε καμία εντύπωση για παράδειγμα που ο Λαζόπουλος, αυτός ο λαλίστατος ανήρ του δημοσίου βίου, παίζει μούγγα FM από τότε που ο Άδωνις Γεωργιάδης τον προκάλεσε να μας πει αν έβγαλε έξω 3 εκατομμύρια;

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη γιατί δεν έφερε τα ωραία της δισεκατομμύρια στην Ελλάδα αφού εμπιστεύεται την επόμενη μέρα στον Αλέξη; 

Ο μέγας θεωρητικός Βαρουφάκης γιατί έχει τα χρήματα του έξω;

Οι ίδιοι οι Συριζαίοι βουλευτές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο μεγαλείο, γιατί έχουν πλουσιοπάροχα χαρτοφυλάκια ( Παπαδημούλης – Σταθάκης και σια ) εις την αλλοδαπήν και δεν τα φέρνουν στην Ελλάδα; 

ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ 

Να σου θυμίσω πως στον Τρωικό πόλεμο η Κασσάνδρα τους τα έλεγε αλλά οι Τρώες την έκραζαν μέχρι που τους θέρισαν οι Έλληνες. Να σου θυμίσω επίσης πως τον Φεβρουάριο του 1453 στην Κωνσταντινούπολη υπήρχαν επικές μάχες για ….το φύλο των Αγγέλων! Αν ήταν άνδρες ή γυναίκες! Όταν κάποιος τους  προέτρεπε να ασχοληθούν με τον Μωάμεθ τον Β τον Πορθητή τον έπαιρναν στην πλάκα. Μέχρι που τον Μάϊο τον είδαν πολύ καλά και κάτω από το χώμα.

 Έτσι λοιπόν και εμείς κοιμόμαστε μια χαρά, πιστεύοντας στην καλύτερη ότι δεν αλλάξει τίποτα αλλά έτσι να γουστάρουμε να ξεφορτωθούμε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και στη χειρότερη ο Αλέξης Κάλαχαν Τσίπρας θα κατατροπώσει την ευρωπαϊκή ένωση και θα επιστρέψουμε  στην εποχή της πλαστικής ευμάρειας και της ψεύτικης ευδαιμονίας. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ 

Να ρωτήσω το εξής: 

Λες να τρελάθηκαν όλοι; 

Ο παγκόσμιος τύπος, οι ξένες τράπεζες, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, τα spreads που πήραν την τρελή ανηφόρα, το χρηματιστήριο που καταρρέει, η capital που μας χαιρέτησε, οι διεθνείς φορείς. Όλοι μα όλοι στην υπηρεσία των δυνάμεων του σκότους; Μα όλοι να μας λένε πως πάμε να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας και εμείς να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε; 

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

«Έλα μωρέ τώρα, λέει ο Αλέξης μια κουβέντα παραπάνω αλλά όταν έρθει η ώρα δεν θα πάθουμε τίποτα. Αλλά να, είναι μια ελπίδα να δούμε μια καλύτερη μέρα». Εθελοτυφλείς. Θέλεις να πιστέψεις πως σου λέει ψέματα, σου τάζει παραμύθια αλλά εντάξει, μετά πάλι στο ευρώ θα είμαστε. Αρχοντικά. Μα τότε δεν θα φωνάζεις ότι σε εξαπάτησε για να σου πάρει την ψήφο; Δηλαδή προτιμάς να πιστέψεις ότι λέει ψέματα; Μαζόχας είσαι; Μη συγκρίνεις ούτε το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, ούτε τα λεφτά υπάρχουν. Η μια ιστορική περίοδος δεν είχε καμία σχέση με το σήμερα και στην άλλη δεν είχαμε πάρει χαμπάρι τι μας περιμένει. Πολλές φορές, επειδή στην Ελλάδα λατρεύουμε τη συνομωσιολογία, προσπαθούμε να βρούμε τι κρύβεται πίσω από το λεχθέν και προσπερνάμε εύκολα το προφανές. 

Οι αγορές που τις έχουμε ανάγκη γιατί αυτές έχουν το χρήμα και από αυτές περιμένουμε τα κεφάλαια για τις επενδύσεις και τη βελτίωση της ανεργίας, όλως τυχαίως πάγωσαν με τόσες απειλές όταν βλέπουν : Τις διαρκείς αντιφάσεις,  τα άλλα που λέει ο ένας στις 13.40, τα άλλα που λέει ο άλλος στις 13.45 και τα άλλα που λέει ο τρίτος στις 13.48 [ που να πιάσουμε τις δηλώσεις ανά ημέρα δηλαδή ] τις παίρνουν φυσιολογικά στα σοβαρά και πράττουν ανάλογα. Λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις αντικρουόμενες δηλώσεις και τη χαζοχαρούμενη ουτοπία των υποσχέσεων που αντιβαίνουν κάθε λογική αλλά κατά τα άλλα δεν είναι μονομερείς ενέργειες. 

Πριν μου πεις για τα Ζάππεια, σου θυμίζω πως ο Σαμαράς είχε ψηφίσει πολλά νομοσχέδια της κυβέρνησης Παπανδρέου και ουδέποτε αμφισβήτησε την υπογραφή της χώρας και της ιστορικής συνέχειας του κράτους. Εδώ μιλάμε για εκ θεμελίων διάλυση. 

Αν είχα χρήματα λοιπόν στην τράπεζα, θα έκανα ανάληψη άμεσα. 

Στο κάτω κάτω της γραφής αν τελικά αποδειχθεί τόσο καλή κυβέρνηση ο Σύριζα, θα τα ξανατοποθετούσα στην τράπεζα. Όπως φαντάζομαι θα το κάνουν και οι Λαζόπουλος, Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, Παπαδημούλης, Βαρουφάκης, Σταθάκης και λοιποί αναμορφωτές της Ελλάδας….  
0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια