Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΟΑΚΑ



Έχω περάσει πολλές φορές και το χαζεύω.

Όταν ήμουν νεότερος δεν το παρατηρούσα ποτέ γιατί βιαζόμουν να μπω στο γήπεδο.
Βάλε και η παραφιλολογία μετά το 2004, έλεγα μια μέρα να πάω να το περπατήσω. 

Η θεωρία έγινε πράξη, πήρα την απόφαση και πήγα. 

Αν περιμένεις να αρχίσω την κλάψα και τη μιζέρια ότι και καλά είναι άθλιο, παρατημένο και παντού βλέπεις σαύρες, κροκόδειλους και γιγάντιους ιστούς της αράχνης, σταμάτα να διαβάζεις τώρα. 
Για τα δεδομένα του Γιουνανιστάν, μια χαρά είναι. Καθαροί χώροι, κάνεις τη βόλτα σου άνετα, ελεύθερη πρόσβαση και όσο για τις φθορές προφανώς και μερικά σημεία θέλουν βελτίωση ( ένα βαψιματάκι στα κάγκελα δεν θα έβλαπτε ) αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κατεστραμμένο. 

Σκεπτόμουν, τι θα έκανα αν ήμουν πολιτικός. 

Καταρχάς θα το γέμιζα δέντρα και πράσινο. Δάσος θα το έκανα στον περιβάλλοντα χώρο. Θα έβαζα παιδότοπους και σίγουρα μερικές καφετέριες και εστιατόρια. Το ΟΑΚΑ θα μπορούσε να είναι η ιδανική οικογενειακή βόλτα, μια καταπληκτική απόδραση μέσα στην πόλη για τους γονείς αλλά και μια κοιτίδα πολιτισμού. 

Δεν θα περνούσε μέρα χωρίς να μην έχει μια έκθεση, ένα φεστιβάλ, συναυλίες, κάποιο εικαστικό, μια παράσταση, κάτι. Έχω ακούσει πχ πολλούς καλλιτέχνες να διαμαρτύρονται ότι είναι εκτός κυκλώματος και δεν μπορούν να εκθέσουν τα έργα τους. 

Στο ΟΑΚΑ θα μπορούσαν άπαντες. Θα ήταν ένας οργανισμός που κάθε μέρα θα υπήρχε λόγος να το επισκευθείς. Δόξα τω θεώ στη χώρα μας υπάρχουν πάρα πολλοί με καλλιτεχνικές ανησυχίες και δεν έχουν να πάνε κάπου να εκθέσουν τα έργα τους. Με μια συμβολική είσοδο 1 ευρώ και με ένα ποσοστό από τις τυχόν πωλήσεις των έργων, θα έμεναν όλοι ευχαριστημένοι. Και ο καλλιτέχνης θα παρουσίαζε τη δουλειά του στο κοινό, με όποιο οικονομικό όφελος και το ΟΑΚΑ θα είχε έσοδα. Από το να είναι άδειο και να περιμένει μόνο τους οπαδούς των ομάδων, καλύτερα θα ήταν. 

Ένας τεράστιος χώρος με πάρα πολλά έξοδα, πρέπει να παράγει, να αυτοσυντηρείται και μπορεί και πρέπει να φιλοξενεί στις χαώδεις εγκαταστάσεις του όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορεί. Μπορεί νασ παραχωρήσειο σε κάθε Αθλητική Ομορπονδία γραφεία, ώστε και λιγότερο κόστος θα έχουν οι ομοσπονδίες και το ΟΑΚΑ έσοδα.

Χώρος υπάρχει άπλετος. Τα γήπεδα ήταν κλειστά και μπορούσα να πάω στα ανοιχτά κολυμβητήρια. Εκεί ίσως είναι το μόνο σημείο που θέλει άμεσα βελτίωση καθώς το δάπεδο ήταν από νοβοπάν και έχει σαπίσει. Οι πισίνες όμως πεντακάθαρες. 

Το περπάτησα αλλά είδα και πολλούς να κάνουν βόλτα με το ποδήλατο, με πατίνια, με τα σκυλιά τους. Μου άρεσε πάρα πολύ η περιήγηση. 

Πέτυχα μάλιστα και μια έκθεση, δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται, κάτι παλαβοί που πειράζουν αυτοκίνητα. Ανοίγεις την πόρτα του αυτοκινήτου και βλέπεις 14 ηχεία και πορτπαγκαζ δεν υπάρχει γιατί έχει κάτι τεράστιους ενισχυτές και γουφερ. Όλοι μα όλοι έβαζαν στα ηχεία τους RnB. Πιο μάπα μουσική δεν βρήκαν; Ηχορύπανση μεν αλλά από το να είναι άδειο, κάτι είναι και αυτό. Όλα χωράνε και όλα έχουν το κοινό τους και το ενδιαφέρον τους. 

Από την περιήγηση μου, έβγαλα αρκετές φωτογραφίες και με μπόλικη φουτουριστική διάθεση, σου παρουσιάζω τις καλύτερες εδώ: 

 
Αν σου αρέσει κάποια, μπορείς να την κλέψεις ελεύθερα. 

Τα πνευματικά δικαιώματα δεν με ενδιαφέρουν, απλώς απευθυνόμενος στο φιλότιμο σου, αν τη στείλεις ή τη χρησιμοποιήσεις, να αναφέρεις ότι τη βρήκες στο www.suspect.gr



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια