Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΜΕΣΑ.


Η βιασύνη του Αντώνη Σαμαρά για τις εκλογές μου κάνει μεγάλη εντύπωση. 

Θεωρώ πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εκλογές. Η επιβάρυνση για την πολύπαθη οικονομία μας θα είναι σημαντική. Πιθανώς πολλοί να πιστέψουν ότι με τις εκλογές θα γίνει νέα διαπραγμάτευση,  θα εισρεύσουν λεφτά στις τσέπες μας και ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. 

Όποιος και να βγει έχει μια συγκεκριμένη πολιτική να ακολουθήσει. Δεν μπορεί να αλλάξει πολλά. Πιθανώς να μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση ή να μαζέψει μερικά ευρώ παραπάνω από κάποιους που τους περισσεύουν. [ΣΣ. Αιώνιο σύνθημα για τους έχοντες και κατέχοντες που κανείς δεν έκανε τίποτα ]

Αυτά που υπογράφουμε όμως ισχύουν και θα ισχύουν και ευτυχώς είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια που κανένας δεν μπορεί να υποσχεθεί καμία παροχή παρά μόνο ότι θα κάνει καλύτερη διαχείριση. Μας τελείωσε και η Αλλαγή και ο Εκσυγχρονισμός και η Επανίδρυση του Κράτους και το Πάμε και δεν σταματάμε..

Φοβάμαι την ψηφοφορία. Για λόγους διαμαρτυρίας πολύ φοβάμαι μην πετάξουμε στα σκουπίδια τις ψήφους μας. Αν η Τζούλια κάνει κόμμα, είμαι σίγουρος ότι θα πάρει μόνο και μόνο για χαβαλέ ένα σεβαστό ποσοστό και δεν προσφέρεται η εποχή για πλάκες. 

Η Νέα Δημοκρατία είναι αναμφισβήτητα πρώτη αλλά όχι τόσο ισχυρή ώστε να κάνει κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ μας τελείωσε. Πιθανώς να πετύχει μια συσπείρωση λόγω της επικείμενης εκλογής Βενιζέλου αλλά αν αγγίξει το 16-17% θα πρέπει να πανηγυρίσει. 

Βλέπω ότι ο κόσμος θέλει να μπουν στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι που υπό το μανδύα της Οικολογίας έχουν αναφερθεί στην τουρκική μειονότητα της Θράκης και τη «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. 

Η Δημοκρατική αριστερά, εξαργυρώνει ένα συμπαθές προφίλ του Κουβέλη όμως σε αυτό το κόμμα έχουν βρει καταφύγιο οι κυρίες Δραγώνα και Ρεπούση που δοκίμασαν να ξαναγράψουν την  ελληνική ιστορία. 

Δύναμη αποκτά και η Ντόρα που άφησε τον Χριστοφοράκο να φύγει και τόσα χρόνια στο δεδομένο πολιτικό σύστημα μεγαλούργησε. Τι καινούριο έχει να μας πει; 

Ο Καρατζαφέρης δικαίως πιάνει πάτο καθώς από τους πολλούς ελιγμούς ζαλίστηκε και μας ζάλισε.
Φοβάμαι πολύ την άνοδο της Αριστεράς στην Ελλάδα. Ότι καλό πήγε να γίνει στη χώρα μας, όποιο έργο, όποια προσπάθεια, ήταν οι πρώτοι που το πυροβόλησαν. Στα εθνικά θέματα δεν θα έλεγα ότι ξετρελαίνονται για την υπόσταση της Ελλάδας. Άσε δε που αν ήμασταν κατά την Αλέκα εκτός Ευρώπης, θα είχαμε γίνει Ουγκάντα. Το πιο φασιστικό κόμμα που λέγεται ΚΚΕ ( έχεις ακούσει ποτέ να διαφωνήσει κανείς στον Περισσό; ) και στη στέγη των οποιονδήποτε μειονοτήτων και εξτρεμιστών, με φοβίζει να πάρουν τόση δύναμη. Δεν μπορώ να ακούω για το δίκιο του εργάτη όταν έχει γίνει η σφαγή των Γαυγαμήλων στον 902 που είναι και αριστερά στα FM

Ο κατακερματισμός που ετοιμάζεται, θα βλάψει την Ελλάδα. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να συνεργαζόμαστε. Εδώ καλά καλά για να διοριστεί ο Παπαδήμος, το συζητούσαν για 10 μέρες, ποιος μου λέει ότι ξαφνικά η Αριστερά στην Ελλάδα θα συνεργαστεί για ένα καλύτερο αύριο; 

Εσύ νομίζεις ότι οι Ευρωπαίοι θα μας δώσουν δις, θα κουρέψουν τα χρέη και θα κάθονται να παίζουν με τον Αλέξη και την Αλέκα; Καλώς ή κακώς άλλη πρόταση αντί του Μνημονίου 2, δεν είχαμε πλην της καταστροφής με τη δραχμή. Αν επωφεληθούν οι αντιμνημονιακοί, και βγουν αύριο να πουν φεύγουμε από το ευρώ, μπορείς να φανταστείς την επόμενη μέρα; Αν συναινέσουν στις υπογραφές του Παπαδήμου, τότε η κωλοτούμπα ελέω εξουσίας θα είναι φαιδρή.
Με τρομάζει να γίνουν οι εκλογές αύριο. 

Αφενός γιατί η διαμαρτυρία θα μας οδηγήσει να δώσουμε δύναμη σε επικίνδυνους αφετέρου γιατί πραγματικά δεν έχω ιδέα τι να ψηφίσω…0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια