Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

GOOGLE PLUS part 2


Όταν είχα πρωτοασχοληθεί με το G+, είχα γράψει αυτό:

Τώρα που εξοικειώθηκα περισσότερο, εχω να συμπληρώσω μερικά ακόμα.
Καταρχάς είναι πιο ωραίο, πιο όμορφα σχεδιασμένο από το Facebook. Δεν σε ζαλίζει με πλήθος άρχηστων και πολύπλοκων μπινελικίων όπως το FB, είναι εύχρηστο, προσιτό και εύκολα προσπελάσιμο.

Το concept των κύκλων είναι πολύ καλύτερο. Βάζεις όποιους θέλεις και δεν είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι να διαβάζεις ότι να ναι. Είναι πολύ πιο ανοιχτό χωρίς τους περιορισμούς σε αριθμό «φίλων».

Το κακό του G+ είναι κυρίως οι χρήστες του. Εχει γεμίσει το timeline μου από διαφημιστικά posts. Δεν λεω, δεν είναι κακό να προωθεί κάποιος μια ενέργεια ή δραστηριότητα του. Αυτό άλλωστε κάνω και εγω. Το κακό είναι να το κάνει κάποιος σε 20 posts ημερησίως και να σου κουράζει τα μάτια. Οσοι με βάζουν στους κύκλους τους, για  λόγους ευγένειας ανταποδίδω πλήν εξώφθαλμων περιπτώσεων τύπου “Γραφείο τελετών – happy deathday”. Όταν όμως βλέπω διαφήμισεις χωρίς ιχνος προσωπικής καταγράφης τους βγάζω. Δόξα τω Θεω παρακολουθώ αρκετά καλα την καθημερινή ειδησεογραφία και δεν θέλω να βλέπω συνεχή λινκς με ότι γυροφέρνει στο ιστο.

Στο αμιγώς τεχνικό κομμάτι, χρειάζεται βελτίωση το μενού των φωτογραφιών γιατί είναι αχταρμάς και θα ηταν καλή η ταξινόμηση ανα χρήστη. Πρόβλημα επίσης πως όταν κάνεις κοπι από word τις τρώει τα κενά και φαίνονται οι λέξεις ενοποιημένες! Περιμένω να βγει gadjet ώστε να το βάλω στο blog μου, περιμένω επίσης app για το itunes και να διευκολυνθεί η διαπροσωπική επικοινωνία να υπάρχει η δυνατότητα, ευκρινώς, να μπορεί να στείλει κάποιος ένα διαπροσωπικό μήνυμα. Υπάρχει βέβαια τρόπος, τον έμαθα, αλλά δεν σου τον λεω γιατί μάλλον θα σε μπλέξω και αν είναι κάποιο ευαίσθητο μήνυμα θα με κυνηγάς!

Για την ιστορία με τα ευαισθητα προσωπικά δεδομένα, καγχάζω. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να συμμετέχεις σε στα κοινωνικά δίκτυα και εφόσον το κάνεις, εχεις προσωπικη εύθυνη στο τι θα γράψεις και τι πληροφορίες θα δώσεις για το άτομο σου. Αλλιώς δες στην τηλεόραση τουρκικα σίριαλ και μην ασχολείσαι.

Το προφιλ μου στο G+ το εχω γιατί μπορεί να του τη βαρέσει του Ζούκεμπεργκ και να το κλείσει το FB. Αστο να υπάρχει και αχρείαστο να ναι.

Υγ. Συμφωνώ με την απόφαση της google να κλείσει το buzz. Σκέτη αποτυχία.



1 Λογομαχιες:

~reflection~ είπε...

Συμφωνώ ... είναι πιο απέριττο και δε σε ζαλίζει τόσο!!!....

Άστο να υπαρχει?..

Φοβαμαι πως νιωθουμε να είμαστε το καθρεφτισμα των Ειδωλων μας και όχι εμεις που ζουμε μεσα στο σαρκινο Σωμα....

Κι αν χαθούν ΟΛΑ....
θα εχουμε λόγους να βρεθούμε παρεα από κοντα
να μιλήσουμε για ΟΣΑ δεν καταφεραν να πουν τα ασυνόδευτα από ηχο γραμματα στην οθονη!!

Καλό σου βραδυ...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια