Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

GOOGLE+

Ο λόγος που δημιούργησα λογιαριασμό στο google+ είναι γιατί θέλω να στηρίζομαι σε δυο πόδια παρά σε ένα. Αν αύριο ο Ζούκεμπεργκ κλείσει το facebook, το πουλήσει, το κάψει, ή  το κάνει συνδρομητικό, θέλω να εχω μια εναλλακτική. 

Εξάλλου προτιμώ πολλά από τα προϊοντα της Google, οπότε δεν θα μπορούσα να λείπω.
Δεν το εχω εξετάσει ενδελεχώς, αλλά νομίζω πως το δυσκολεύουν χωρίς λόγο. Μου αρέσει το γραφικό περιβάλλον καθώς είναι ευδιάκριτο, απλό και λιτό και δεν είναι φορτωμένο όπως του facebook

Αυτό που κάνουν όμως με τους «κύκλους φιλίας» είναι κάτι σαν το twitter που δεν είμαι σίγουρος αν εχει νόημα. Μπορεί εύκολα κάποιος να βλέπει τι κάνεις αλλά αν δεν του ανταποδώσεις την καταχώρηση σε κάποιον «κύκλο» σου, να μη βλέπεις εσυ. Όταν εχεις ένα δίκτυο, σημασία εχει η αλληλεπίδραση και όχι σαν την αηδία του twitter που κάποιος δεν ανταποδίδει με ατέρμονο εγωισμο το follow. Το δίκτυο είναι να απεθύνεσαι σε ολους και όχι σε μερικούς. 

Επίσης δεν μου αρέσει που μπορείς να μπεις στο προφιλ οποιουδήποτε και να δεις ποιους εχει στο δίκτυο του και ποιοι τον έχουν αντίστοιχα. Ξέφραγο αμπέλι! 

Το Newsfeed μπορεί σε πολλούς να αρέσει και σε άλλους να τους παιδέψει.  Για παράδειγμα σε εχουν βάλει στο δίκτυο τους 10 άτομα. Εσυ επιλέγεις  από αυτους, τους 5, να τους βάλεις στο δικό σου. Τους 3 τους βάζεις στη λίστα – κύκλο των φίλων και τους άλλους 2 των γνωστών σου. Στη «ροη» - newsfeed μπορείς να βλέπεις τα νεα μόνο μιας κατηγορίας και μετά αν θέλεις, μιας άλλης.
Στο μενού των φωτογραφιών εκει που σου δείνχνει τις φωτογραφίες των άλλων είναι σαν αχταρμάς. Όπως να ναι, ότι να ναι. Στο facebοοk με τους φακέλους ανα χρονική σειρά και ανα άτομο είναι πιο εύχρηστο. 

Στο προφιλ υπάρχει ένα bug. Εκει που στην αρχική σελίδα, σου λεει πχ ότι σε εχουν βάλει στο δίκτυο τους 10 ανθρωποι, στο δικό σου προφίλ σου δείχνει ότι σε εχουν βάλει 4 ! 

Το καλό είναι πως σου δείχνει και τις επαφές που εχεις από το gmail talk ώστε να μπορείς να μιλήσεις και με αυτούς στην ίδια σελίδα. Είναι ενοποιημένο το buzz όπως και ότι εχεις ανεβάσει από φωτογραφίες στο picasa. Αν γίνει και με τα blogs, θα είναι καταπληκτικό. 

Το facebook όμως σε βοηθά περισσότερο διαφημιστικά γιατί εχει fan page, events, και groups. Το google+ είναι πιο προσωπικό. Και ευτυχώς χωρίς χαζοπαιχνιδάκια και βλακοεφαρμογούλες τύπου Farmville. 

Το google+ λειτουργεί με προσκλήσεις. Είχε πλάκα οταν γνωστό τεχνολογικό site για να δημιουργήσει τεχνητή επισκεψιμότητα έγραφε «σε λίγο θα ανοίξουν οι προσκλήσεις, μπείτε και αφήστε το mail σας να σας στείλουμε»

Οποτε θέλεις στέλνεις και οποιος θέλει, ας μου στείλει mail να του ξαποστείλω μια.
Σε γενικές γραμμές, το google+ εχει μια ωραία μηχανική, καλό στήσιμο και εχει δρόμο ακόμα…



1 Λογομαχιες:

Unknown είπε...

ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ SUSPECT.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια