Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Λατρευω τις ατερμονες συζητησεις όταν ερχεται στο προσκηνιο μια τηλεοπτικη εκπομπη, προκαλει ζωηρο ενδιαφερον, πεφτει  προστιμο που προκαλει θυμηδια και η καθημερινοτητα μας αποκτει νοημα με πανελς και εκτενη ρεπορταζ
Εχω παρακολουθησει ένα 20 λεπτο από τη συγκεκριμενη εκπομπη. 

Προς τι ο χαμος; 

Η στιγμη της αληθειας προσφερει λεφτα για να αποκαλυψουν οι παικτες ( γιατι είναι παικτες ) καποια μυστικα τους.
Οι παικτες πουλανε τα μυστικα τους και κερδιζουν τα λεφτα.
Στο χωριο μου αυτό το λενε τιμιο deal
Συρεται κανεις στο στουντιο παρα τη θεληση του;
Εξαπαταται κανενας;
Μηπως του δινουν ναρκωτικα ή του βαζουν καλωδια στον εγκεφαλο να τα «ξερασει» όλα;
Η δημοσια διαπομπευση λεει και χαλανε οι ανθρωπινες σχεσεις.
Μα μιλαμε για μια εκουσια επιλογη των συμμετεχοντων! 

Είναι καταμετρημενο πως η μνημη του τηλεοπτικου κοινου, διαρκει το μεγιστο 3 εβδομαδες. Προσπαθηστε να θυμηθειτε την επικαιροτητα πριν από 1 μηνα και αναθεμα αν θα εχετε συγκρατησει μια ειδηση.
Ακουτε πχ τιποτα για τη Siemens;

Ποσω δε μαλλον έναν τυχαιο τυπο που θα απαντησει καταφατικα στην ερωτηση αν εχει χουφτωσει τον ποπο του καλυτερου του φιλου ή αν εχουν μετρησει τα πεη τους εν πληρη στυσει. Και αυριο θα βγει ένα κοριτσακι να πει πως εχει φιλησει στο στομα μια φιλη της και μια φαντασιωση της ηταν ένα τριο ή να τον παρει από ένα αλογο. Σοκαριστικα θεματα, ποτε δεν εχουν ξαναγινει, ποτε δεν τα εχουμε ξανακουσει, πραγματικα πρωτογνωρα.… 

Ο ψευτοπουριτανισμος της ελληνικης τηλεορασης ευτυχως δεν αντικατοπτριζει την ελληνικη κοινωνια και πιστευω πως ακομα και οι ψευτο-ηθικολογοι πρεπει να σπανε πλακα με τον εαυτο τους για λιγα λετα δημοσιοτητας παρα γιατι τα πιστευουν.
Αν πραγματικα θελουμε καλυτερη τηλεοραση ας αρχισουμε από τα κους κους και τα τατιανομπορω και συνεχιζουμε με τις στιγμες της αληθειας. 

Παντως για να λεμε και την black truth, το επιπεδο της ελληνικης τηλεορασης είναι ανωτερo σε σχεση με τον παρελθον και  κατι απιθανες εκπομπες τυπου ερωτοδικειου που χαζευαμε στα early 90z
Η στιγμη της αληθειας είναι μια εντιμη συμφωνια στην οποια το καναλι κερδιζει σε τηλεθεαση και οι παικτες χρηματα. Από κει και περα, ελευθεροι και υπευθυνοι ανθρωποι ειμαστε ( καλα, δεν βαζω και στοιχημα ) και εχουμε το τηλεχειριστηριο στα χερια μας να το χρησιμοποιησουμε κατά το δοκουν.
Το μονο που θα μπορουσα να δεχθω ως περιορισμο, είναι να προβαλλεται πιο αργα ώστε να προφυλαχθουν τα παιδια…



2 Λογομαχιες:

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Διαφωνω απολυτως. Εκπομπες τετοιου ειδους απλα τις σιχαινομαι. Βεβαιως δικαιωμα τους ειναι να τις προβαλλουν οπως και δικαιωμα μου ειναι να μην τις παρακολουθω.Αλλα επειδη μεχρι και το τελευταιο σχολιο οποιουδηποτε μπορει να επηρεασει καποιους "αγαθους" γι αυτο και μονο ειμαι αντιθετος σε αποψεις σαν τη δικη σου.
Χαιρετω.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η αλήθεια όταν εμφανίζεται στο προσκήνιο θίγει, πονάει, πληγώνει και προκαλεί και αντιπάθειες. Όταν όμως βγαίνει στο σφυρί τότε πολύ απλά μισούμε την ίδια την αλήθεια.
Αυτοκριτικά όμως φοβάμαι όμως ότι μέσα στη λιγοστή μνήμη μας σύντομα θα ξεχάσουμε όσα σέρνουμε σήμερα, όπως κάναμε κάποτε και για Μεγάλο Αδελφό.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια