Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΖΩΣΠ


Πριν από αρκετα χρονια βρηκα έναν ογκωδη φακελο να με περιμενει στην εισοδο της πολυκατοικιας. 
Δεν εχω κανενα προβλημα με το μαρκετινγκ δια της αλληλογραφιας καθως ριχνω μια συντομη ματια με την ησυχια μου, χωρις την πιεση του τηλεφωνικου τηλεμαρκετινγκ, ώστε να ενημερωνομαι για το τι υπαρχει στην αγορα. 


Ναι, ξερω. Πολύ κακο που τα στοιχεια σου βρισκονται σε χερια ανθρωπων παρα τη θεληση σου. Όπως βρισκονται και στα χερια πολιτικων και σε βομβαρδιζουν λιγο πριν τις εκλογες.
Πηρα λοιπον τον φακελο και τον ανοιξα με περιεργεια. 

Ηταν από την ενωση αναπηρων καλλιτεχνων ΖΩΣΠ που ζωγραφιζουν με το ποδι και το στομα.
Εμεινα εκπληκτος από τις δημιουργιες αυτων των ανθρωπων. Εγω που ειμαι αρτιμελης, 358 χρονια να με αφησεις, ε, αυτά που ζωγραφιζουν αυτοι οι ανθρωποι δεν προκειται να τα κανω! 
Διαβαζα τις ιστοριες τους στα συντομα βιογραφικα που υπαρχουν στη σχετικη εκδοση και ανατριχιασα. 
Παραλυση ανω και κατω ακρων μετα από τροχαια, από βουτιες στη θαλασσα, εκ γενετης τετραπληγικοι... 
Φρικη! 

Και βρηκαν το κουραγιο και τη δυναμη να ζωγραφιζουν. Και να ζωγραφιζουν μοναδικα!
Ο φακελος ειχε χριστουγεννιατικες καρτες εξαιρετικης αισθητικης και ποιοτητας εκτυπωσης ( μαλιστα εσωκλειονται και φακελοι ταχυδρομικης  αποστολης! ) , ένα ημερολογιο γραφειου ( γινεται και επιτοιχιο ) για το επομενο ετος και κατι άλλες μικρες καρτελιτσες που ποτε δεν καταλαβα σε τι χρησιμευουν.

Ως γνωστον η μεριμνα και η προνοια σε αυτό το κρατος είναι στοιχεια τοσο συνηθη οσο και το χιονι στη σαχαρα. Εντυπωσιαστηκα με τη δυναμη των ανθρωπων αυτων, παρα την αναπηρια τους,  να δημιουργησουν τοσο ομορφες καρτες με μονο τους εφοδιο το στομα ή το ποδι.
Δεν το σκεφτηκα πολύ. 

Πηρα το δελτιο ταχυπληρωμης και γκολ και εφυγα για το ταχυδρομειο.
Χαλαλι και η λιγη αναμονη.
Εκτοτε, κάθε χρονο, ερχεται ο ιδιος φακελος, το ημερολογιο τους εχει μονιμη θεση στο δωματιο μου και οι καρτες μπορει να συσσωρευονται αλλα καπου μπορει να χρησιμεψουν στο μελλον.
Τωρα πια στην πολυκατοικια μου βλεπω φακελους και για αλλους ενοικους και με στενοχωρει το γεγονος ότι τους ανοιγουν και τους παρατανε μισοσκισμενους με το περιεχομενο ελαφρως «αδυνατισμενο» και δεν εχουν την ευαισθησια να περασουν από ένα ταχυδρομικο κουτι (σε κάθε γειτονια υπαρχει! ) να πεταξουν τον φακελο μεσα, τουλαχιστον να επιστραφει. 

Για μενα παντως, το ποσο των 16,50 ευρω είναι πολύ λιγο για τις προσπαθειες τους, για την ποιοτητα της δουλειας τους, για τις καρτες, τους φακελους και το ημερολογιο και εν κατακλειδι είναι και ένα μικρο ευχαριστω στον Θεο που ειμαι αρτιμελης. 

Για την ιστορια, η ΖΩΣΠ βρισκεται στην Κ.Λουκαρεως 31 στην Αθηνα - τηλ 210 64 52 947 και εχει και αλλα προϊοντα όπως παζλ, επιστολοχαρτα και πινακες. 

Χριστουγεννα ερχονται…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια