Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2005

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ: ΠΑΟ/ΣΙΕΝΑ-ΑΕΚ/ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Δεν βρηκα χρονο για να το καταγραψω on time, και το βαζω με τη σχετικη καθυστερηση. 

Εκεινο το βραδι με ειχαν καλεσει κατι φιλοι που εχουν ενα ροκ συγκροτηματακι στο mike irish bar ολοι και ολοι 30 νοματαιοι, οι 4 τυποι να εκτελουν -στην κυριολεξια- τις ροκιες και 2 μονιτορ στο μαγαζι. οι 29 εβλεπαν τα της μοδας. ενας αλλα λεων ο γραφων εβλεπα σε κονσερβα το σιενα - παο. 

τα σχολια μου: 

1. απαραδεκτο τετοιες ματσαρες να προβαλλονται απο το supersport 3. Για να τα δει ποιος; η ευρωλιγκα ειναι οτι καλυτερο εχει να επιδειξει το ευρωπαϊκο μπασκετ και ειναι κριμα να το παιρνει το συνδρομητικο καναλι και να το θαβει. 

2. Οσο για τον ΠΑΟ, αποτελει κοινοτοπια να πει κανεις οτι ειναι μια κλαση πανω απο τους αλλους. Αν πρεπει ντε και καλα να απομονωσω ενα στοιχειο γιατι, ειναι το εξης: Δεν ειναι απλα πως εχει αγορασει ο θεος που παιρνει την παε τους αντιστοιχους γκαλακτικος και παιζουν καλα. Ειναι ο προπονητης. Και η ιστορια τελειωνει εδω.

Κανεις πανω απο τον προπονητη, κανεις δεν κουνιεται, κανεις δεν κανει τη ντιβα και τον εγω ξερετε δεν μαρκαρω γιατι βαριεμαι και που να τρεχω τωρα. Αυτο παρατηρησα. Παρα την αξια, παρα τα συμβολαια, παρα τον κορεσμο απο τιτλους και διακρισεις, παιζουν φοβερη αμυνα. Δεν τους πεφτει η μυτη στο να πνιξουν τον αντιπαλο και σε αρκετες αμυντικες προσπαθειες αλλαζαν συστημα ανα 7''!!! Σε ολο το γηπεδο, παγιδες, μαν 2 μαν, τρομερη ομαδα... 

Τωρα το οτι η συγκυρια τους εχει βοηθησει να ξεπερνουν ματς οπως αυτο της σιενα ή στο αλεξανδρειο δεν εχει να κανει. Η συγκυρια εξαρταται απο το βαρος της φανελας, απο τη θεληση για τη νικη, απο τη νοοτροπια απο τα λαθη του αντιπαλου. Αυριο μπορει να ειναι ηττα. 

Σημασια εχει παντως οτι στην Ελλαδα σε σειρα αγωνων ο ΠΑΟ δεν εχει αντιπαλο. Στην Ευρωπη, αντε να χασει σε 2-3 παιχνιδια μεχρι τους 8. Σημειωνω παντως και ενα παραδοξο: Οι ομαδες του Ζελικο μας εχουν συνηθισει να ψιλοσερνονται μεχρι τον Δεκεμβρη και μετα αντε πιαστους. Τωρα βλεπω οτι η αποδοση του ΠΑΟ ειναι σουπερ απο νωρις και φοβαμαι μην ακολουθησει το δρομο της ΤΣΣΚΑ. 

Απο την αλλη ομως ( για την Ελλαδα δεν το συζηταω ) δεν βλεπω κανενα φοβητρο στην Ευρωπη που να μπορει να τους απειλησει...

Δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο παντως αυτη η ΑΕΚ μου βγαζει μια συμπαθεια. Συμπαθεια για την πτωχη πλην τιμια προσπαθεια. Συμπαθεια για το ελευθερο μπασκετακι Συμπαθεια για τη μοναξια της Συμπαθεια που με γυρισε αρκετα χρονια χρονια πισω ενθυμουμενος τους Αμπελοκηπους, τον Σπορτινγκ του Μιτσελ Ουιγκινς αντε και τον προπερσινο Ηρακλη που ειχε συντριψει τον ΠΑΟ στο Ιβανοφειο.

Δεν νοιωθω ομως οτι αυτο το πραγμα ειναι ΑΕΚ. Δεν την αντεχω την τριτη διαλυση.... Με ρωτησε ενας εκ των θαμωνων "ελα ρε χαθηκες..." Στην απαντηση μου "ξενερωσα" δεν συνεχισε... 

Ακομα και μετα τις ανταλλαγες ασεμνων χειρονομιων με τους κυριους κυριους deminho, tornado σε μια χειρονομια αντιστοιχης αποριας του Τρυφωνα, ολες οι γνωσεις μου στην παντομιμα καταποντιστηκαν καθως δεν ηξερα πως να το μεταφρασω και να το μεταδωσω απεναντι. 

Σε οτι αφορα το παιχνιδι, μεχρι μεθαυριο να παιζαμε με τη Ζαλγκιρις δεν χαναμε. Μια απο τις πιο αστοχες ομαδες που περασαν ποτε απο το Γαλατσι, με 3/21 τριποντα αν δεν κανω λαθος, ουτε στη φυλακη δεν χαναμε. Εμεις δικαιωθηκαμε για την προσπαθεια. 

Προσπαθησαμε στην αμυνα, αψογο κοουτσαρισμα απο τον Κακιουση που μπορει να μπερδευει τον θεατη αλλα ειναι αποτελεσματικο γιατι μπεδρευει και τον αντιπαλο. Ποσο ακομα θα παιζουμε με τα ψεμματα, θα το δειξει ο χρονος... 

Λιγο ο κοπενραθ στο α ημιχρονο, λιγο η σταθεροτητα του παντελιαδη, λιγο ο θετικος εκνευρισμος των ριματς-πελεκανου, βαλε και καμια φλασια του καλαμποκη καταφεραμε και κερδισαμε μια κακη ομαδα που ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως κερδισε την ταου Απο αυτη την ομαδα δεν εχω καμια απαιτηση και καμια φιλοδοξια. Δεν ξερω ποσα θα χασει και ποσα θα κερδισει. 

Το μονο που ξερω ειναι οτι η ΑΕΚ δεν θα κοροϊδεψει αυτον που θα της αφιερωσει λιγο χρονο.....



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια