Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2005

ΤΗΛΕΔΙΚΕΣ

Ενα απο τα πιο σημαντικα ζητηματα των τελευταιων ημερων ειναι οι τηλεδικες και το κατα ποσο συντελουν στην ευρυθμη λειτουργια της δημοσιας ζωης. Μαλιστα σε αυτο το παιχινδι δεν εχουμε μονο το πολιτικοι vs δημοσιογραφοι αλλα το πολιτικοι + δημοσιογραφοι vs δημοσιογραφοι.

Με λυπη μου ειδα να συμμετεχει στην πρωτη ομαδα μια εφημεριδα γνωστη για τις φιλελευθερες αποψεις της αλλα και για το δημοκρατικο της στιγμα και ακουει στο ονομα "Ελευθεροτυπια".

Σημεια:

1. Κανεις δεν ειδε με καλο ματι το "Πρωτο Θεμα" ιδιαιτερα οταν ανετα αναρριχηθηκε στην πρωτη θεση των κυριακατικων φυλλων. σε ολους τους χωρους οπως υπαρχει η συναδελφικη αλλυλεγγυη υπαρχει και η συναδελφικη ζηλοφθονια

2. Η mediatel που εχασε σημαντικα πακετα απο τα Χρηστιδεια επη ειναι συμφεροντων Τεγοπουλου - Ελευθεροτυπια

3. Ο Τριανταφυλλοπουλος ειναι "ενοχλητικος" Στα πανελ των εκπομπων του Μακη βλεπω τους πολιτικους και το πλεον εξοργιστικο σημειο ειναι οτι πουθενα δεν υπαρχει αυτοκριτικη, πουθενα δεν υπαρχει παραδοχη της νοσηρης καταστασης και ολοι λες ειναι συννενοημενοι εχουν τις εξης επωδους:

- Να μην απαξιωνονται οι θεσμοι

- Να μην απαξιωνονται ολοι οι πολιτικοι ( και εννοουμε εμεις οι αγιοι οι αλλοι οι κακοι )

- Να μην ταραζουμε την κοινωνια.

Σε αυτο το πλαισιο οταν οι αποκαλυψεις γινονται χιονοστιβαδα τοτε θυμομαστε τις τηλεδικες, τα τηλεπαραθυρα και την κακη δημοσιογραφια. Κατα τη γνωμη μου δεν εχει σημασια καμια τηλεδικη και καμια καταδικη αυτης.

Σημασια εχουν:

1. Ειναι αληθη αυτα που καταγγελονται;

2. Ο πολιτικος ενδιαφερεται για την ομερτα ή για τη διαφανεια;

3. Το θεμα ειναι αν θα χρησιμοποιηθουν κρυφες καμερες ή αν τηρουνται οι νομοι; Προτιμω την αληθεια εστω και με 10 κλαρινα και 20 τυμπανα παρα τη σιωπη και το "ελα μωρε ολα καλα πανε"

Προτιμω τις κρυφες καμερες παρα τα κρυφα deals Και στο κατω κατω της γραφης οι περιεργοι δεν κινουνται υπο το φως του ηλιου, με 10 καμερες απο πισω τους και νομοτυπα.

Μονο με κρυφες καμερες μπορει κανεις να τους πιασει.

Τα ανωτερω ισχυουν σε περιπτωσεις που αφορουν το κοινωνικο συνολο και οχι πχ να ερθει ο φιλος μου ο Χαριδημος να μου βαλει κρυφη καμερα και να με δει ο κοσμος να πανηγυριζω τα 3ποντα του Σπανουλη ενω διατεινομαι οτι ειμαι ΑΕΚ.

Αναρωτιεμαι παντως τι θα γινοταν αν δεν υπηρχαν εκπομπες τυπου Μακη. Αναρωτιεμαι οτι παρα το οτι ολοι φωναζουν για την κακη ποιοτητα της ιδιωτικης τηλεορασης τι θα γινοταν αν υπηρχε μονο η κρατικη και ποσες καταγγελιες θα πνιγονταν....

Το συμπερασμα μου εν κατακλειδι ειναι πως κριμα γιατι υπαρχει μονο ενας Τριανταφυλλοπουλος, κριμα γιατι οι πολιτικοι μας ειναι εχθροι της Δημοκρατιας [ Ασχετα αν θα κλαινε ξαφνιασμενοι απο πιθανη εντυπωσιακη ανοδο φασιστοειδων και λοιπων ακραιων δυναμεων ή αν κανεις τρελαθει και τους κερασει καλασνικοβ-ανανα σφηνακι ] και κριμα γιατι το πνευμα του Συνταγματος περνα σε ολους τους τομεις στη ζωη μας.

Οτι η νομιμοτητα δεν εξαρταται απο τους νομους και την τηρηση τους αλλα απο το "πατριωτικο φρονημα" των πολιτων....



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια