Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ….

 

Δεν έχω παρακολουθήσει επισταμένως τα ΜΜΕ για την τραγωδία. Από ένα σημείο και έπειτα δεν το άντεχα. Στην αρχή κεραυνοβολήθηκα όπως όλοι μας, μετά θύμωσα, στενοχωρήθηκα, δάκρυσα και ακολούθως  προσπάθησα να το δω σφαιρικά. Θέλω με το παρόν σημείωμα να υποβάλλω μερικές σκέψεις.

 

Μου κάνει τρομερή εντύπωση η υποκρισία της κοινωνίας μας. Είμαστε πάρα πολύ πρόθυμοι να δικαιολογήσουμε τα εγκληματικά λάθη των ανθρώπων αλλά και πάρα πολύ αυστηροί με το κράτος και την πολιτεία. Έτσι θέλουμε να ξεπλύνουμε τη σαπίλα μας.

 

Η ψευτοεπανάσταση από την αυτοκριτική πουλάει απείρως περισσότερο στα ΜΜΕ και για τους πολίτες λειτουργεί απολύτως ανακουφιστικά και δροσιστικά θα έλεγα.

 

Είμαστε σάπιοι. Σάπιος λαός και σάπια κοινωνία. Εύκολα αποδεχόμαστε ως λαϊκούς δικαστές τον κύριο Κανάκη για παράδειγμα και έχουμε όλη την καλή διάθεση να ξεχάσουμε ότι ο κολλητός του Στάθης έκανε υπέροχα αίσχη και εκείνος ο καημένος δεν τα γνώριζε. Μπράβο του που τα λέει για τους άλλους ενώ το δικό του σπίτι ήταν σάπιο αλλά να μωρέ το παιδί δεν το ήξερε…

 

Η άτυπη αλληλεγγύη που δείχνουμε στα εγκληματικά λάθη των ανθρώπων του ΟΣΕ δεν είναι μεγαλοψυχία. Είναι η αυτοκριτική που δεν θέλουμε να κάνουμε ως κοινωνία.

 

Όλοι ακούσαμε τα ηχητικά. Ο άνθρωπος αυτός ήταν αλλού για αλλού. Ακόμα και την ώρα της σύγκρουσης, αντί να δείξει μια στοιχειώδη ευαισθησία, ότι υπάρχουν άνθρωποι στο τρένο, απάντησε απλώς ότι αυτός τα έκανε όλα σωστά και ότι έλα μωρέ, είναι εκεί η Πυροσβεστική, το είπε και στους τεχνικούς, θα μας πουν τι έγινε. Αμέσως μετά, όταν τον τσίμπησαν, η πρώτη δικαιολογία ήταν ότι γύρισε το κλειδί αλλά δεν υπάκουσε ο μηχανισμός. Πως λένε οι οδηγοί που έχουν τράκαρει, «να μωρέ το πάτησα το φρένο αλλά δεν σταμάτησε». Ο άνθρωπος έκανε σωρεία λαθών. Δεν ήταν ότι έπαθε έμφραγμα ή εγκεφαλικό για να τον δικαιολογήσουμε. Ξεκάθαρα και απλά, πήρε τους ανθρώπους στο λαιμό του από βλακεία και ανικανότητα. Φταίει; Φταίει !

 

Αμ οι πιο έμπειροι σταθμάρχες που θα έπρεπε να ήταν δίπλα του; Όχι μόνο έφυγαν νωρίτερα αλλά έκαναν και τη σχετική διόρθωση με μπλάνκο!   Φταίνε; Φταίνε!

 

Αυτός ο βλάκας που άφησε έναν άχρηστο και εξ’αμελείας δολοφόνο μόνο του στον πιο κομβικό σταθμό της χώρας μας, δεν έχει ευθύνη;

Φταίει; Φταίει!

 

Αυτός ο ηλίθιος που έδωσε πιστοποίηση στον άχρηστο ανίκανο και τον έβαλε σε θέση ευθύνης για να στείλει τον κοσμάκη στον θάνατο, είναι εντάξει;

Φταίει; Φταίει!

Ο άλλος ο απίθανος που έτρεξε την άλλη μέρα να πάρει αναρρωτική, φταίει; Φταίει !

 

Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτός ο τύπος ήταν άριστος στην εκπαίδευση αλλά στην ώρα του καθήκοντος έτυχε και πέταγε χαρταετό. Ο ανίκανος βλάκας φαίνεται από τα 100 χιλιόμετρα.

 

Οι συνδικαλιστές που για κάθε λύση έχουν τρία προβλήματα και κάνουν ότι μπορούν για να καθυστερήσει η πρόοδος, δεν φταίνε; Φταίνε !

 

Οι γνωστοί οπαδοί της Ρόμα που αρνούνται να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο και έχουν μόνιμα παρασιτική, εγκληματική και αντικοινωνική συμπεριφορά, φταίνε; Φταίνε !

 

Εμείς που τους κοιτάμε αμήχανοι να έχουν το δικό τους κράτος εν κράτει και έσπευσαν πολλοί να τους υποστηρίξουν όταν ένα διαμάντι από αυτούς ήθελε να γαζώσει έναν αστυνομικό και εκείνος – ντροπή του – αμύνθηκε, φταίμε; Φταίμε !

 

Αυτοί εκ των έσω που βοηθούσαν τους οπαδούς της Ρόμα να ξηλώσουν το δίκτυο για να μοιραστούν τα κέρδη, φταίνε; Φταίνε !

 

Η κοινωνία μας που δικαιολογεί μονίμως το συνδικαλισταριό και τους άχρηστους υπαλλήλους που οδήγησαν νέα παιδιά στον όλεθρο, φταίει; Φταίει!

 

Ξέρεις γιατί φταίμε; Γιατί και εμείς όπου μπορούμε καβατζωνόμαστε. Και αν κάποιος θελήσει να βάλει μια τάξη, θα συνειδητοποιήσουμε πως αύριο θα έρθει και η σειρά μας οπότε άσε το καλύτερα, ας βρίσουμε το κράτος, τους βουλευτές και τους υπουργούς. Είναι πιο εύκολο και πιο πιασάρικο.

 

Ξέρω ότι διαφωνείς. Σου θυμίζω όμως πως όλοι έβριζαν την ΕΡΤ αλλά όταν ο Αντώνης Σαμαράς την έκανε ΝΕΡΙΤ με το ένα τρίτο των αργόσχολων και μια χαρά δούλευε αποδειχθήκαμε  ευαισθητούληδες. Μας ενόχλησε το μαύρο, σπεύσαμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά της ΕΡΤ, φτιάξαμε και μνημείο νεκρών που δεν υπήρχαν αλλά δεν πειράζει, εμείς το φτιάξαμε. Αισθανθήκαμε δε πολύ καλύτερα όταν ξαναέγινε ΕΡΤ και μπράβο μας. Μια κοινωνία φίλε μου, για να αλλάξει πρέπει να θέλει και να αλλάξει.

 

Για να μη θυμηθώ και τι αντίδραση είχαμε όταν η επιτροπή Σράου μας είπε τι να κάνουμε στο ασφαλιστικό, τι ψηφίσαμε το 2015 επειδή μας άρεσαν τα παραμύθια και τι απόφαση πήραμε στο πιο γελοίο δημοψήφισμα όλων των εποχών επειδή προτιμήσαμε τη φαντασίωση από την πραγματικότητα. Μας αρέσει να λέμε ότι ξέρουμε τις αλήθειες που μας κρύβουν αλλά τελικά είμαστε τόσο φελλοί που προτιμούμε τη virtual reality από τη natural reality.

 

Είμαστε αυτοί που εύκολα βρίζουμε τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν στα μπουζούκια αλλά κανείς δεν μιλάει για όσους πήγαν εκεί και διασκέδασαν με την ψυχή τους εν μέσω εθνικού πένθους. Είναι πελάτες βλέπεις. Εκπομπών και sites και μπουζουκιών. Αυτούς δεν τους αγγίζουμε.

 

Λένε στα κανάλια, ότι ο ΟΣΕ είχε 2.500 υπαλλήλους και έμεινε με 800. Αυτό φταίει για την τραγωδία! Δεν σηκώνει ούτε ένας το ανάστημα του να πει ότι οι 2.500 ήταν σκάνδαλο! Οι τηλεθεατές το δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα και μπράβο μας. Πάμε παιδιά να πάρουμε 10.000 υπαλλήλους και να βάλουμε 10 σταθμάρχες σε κάθε βάρδια. Του κερατά δηλαδή, έστω ένας θα τη δει την κόκκινη γραμμούλα να αναβοσβήνει στην κονσόλα. Θα τη δώσει την εντολή να σταματήσουν τα τρένα.

 

Έλα, σταμάτα,  πάω και στις πολιτικές ευθύνες. Δεν το αποφεύγω.

 

Ο Κώστας Καραμανλής φταίει; Φταίει! Κυβερνάς 4 χρόνια, έχεις όλη και όλη μια ρημάδα γραμμή, φτάχτην! Μια γραμμή είναι. Στα μέζεα μας αν το έργο το έφτασες στο 70%. Το άλλο 30 όμως ξαπόστειλε τους ανθρώπους.

 

Οι προηγούμενοι και προπροηγούμενοι και οι παραπροπροηγουμένοι φταίνε; Φταίνε! Γιατί απλά δεν έκαναν τίποτα. Και όταν κάτι πήγαινε να ξεκινήσει, το πιστόλιαζαν οι συνδικαλιστές γιατί φοβόνταν τα προνομιάκια τους και οι πολιτικοί υποχωρούσαν με 52 παρατάσεις και καθυστερήσεις μαζί με διάφορους εργολάβους και τα δισεκατομμύρια εις υγείαν των κορόιδων έρρεαν ραϊ θρου που έλεγε και ο τεράστιος Ζαμπέτας.

 

Ο Κώστας Καραμανλής καλώς παραιτήθηκε; Φυσικά. Πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος; Όχι. Δεν κατάλαβα, τι είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο Καποδίστριας που δεν πρέπει να τον χάσουμε; Και τι σημαίνει ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει Καραμανλής στα ψηφοδέλτια; Τι είναι, κάποιο τοτέμ; Ο Μέσι που δεν είναι δυνατόν να μην ξεκινάει από αυτόν η Εθνική Αργεντινής; Έσκασε στα χέρια του μια άδικη και απίστευτη τραγωδία; Είχε στη διάθεση του 4 χρόνια απρόσκοπτα; Αυτός δεν βγήκε στη βουλή πριν από λίγες ημέρες και επέπληττε αδυσώπητα τον Σύριζα για την ασφάλεια των τρένων; Τι να σε κάνουμε δηλαδή ως υποψήφιο, για να μη χάσουμε τον Κολοσσό της πολιτικής; Και τι θα πεις ως υποψήφιος; Βάλτε με πάλι υπουργό μεταφορών για να φτιάξω και το άλλο 30% που δεν πρόλαβα; Ο Άδωνις για παράδειγμα πως τα κατάφερε να φέρει ένα σκασμό επενδύσεις, να ξεκολλήσει το Ελληνικό όταν η Λάμδα έστειλε επιστολή που έλεγε ότι τα παρατάει, το γήπεδο της ΑΕΚ, όταν έχει πρώτη την Ελλαδίτσα μας στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, όταν παρέλαβε και τα τρία ναυπηγεία νεκροταφεία και τώρα δουλεύουν και τα τρία, όταν έβγαζε το καλάθι του νοικοκυριού και βοήθησε τον κοσμάκη και όταν είμαστε πρώτοι σε ανάπτυξη στην Ευρώπη.

 

 

 

Ο Κωστής Χατζηδάκης λίγα προβλήματα αντιμετώπισε με τους εργατοπατέρες στο υπουργείο του; Έκανε όμως ο άνθρωπος τις κινήσεις του και το αιώνιο θέμα των εκκρεμών συντάξεων το έσβησε. Καταλαβαίνεις τι έκανε ο άνθρωπος; Καθάρισε τις κύριες συντάξεις και σε τρεις – τέσσερεις μήνες θα έχουν τελειώσει και όλες οι επικουρικές ! Μπράβο του για αυτό που κατάφερε, όχι σε μια σοβαρή χώρα αλλά στο Ελλαδιστάν! Ο Πιερρακάκης άλλαξε την Ελλάδα με την ψηφιακή μεταρρύθμιση; Ο Παναγιωτόπουλος θωράκισε την πατρίδα μας αμυντικά; Οι ανωτέρω δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες;

 

Ο κύριος Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να ολοκληρώσει ΜΙΑ σιδηροδρομική γραμμή;;; Είναι επιτυχημένος υπουργός με τόσους θανάτους; Όχι. Αντίο και χαρήκαμε, τι το συζητάμε;

 

Αμ οι φανταστικοί πολίτες που κατέβηκαν στο Σύνταγμα;

Τι είδαμε;

Τους κλασικούς μεγάλους επαναστάτες των μολότοβ που ένοιωσαν ιερή αγανάκτηση για τους νεκρούς των Τεμπών αλλά έσπασαν το μνημείο των νεκρών της Μαρφίν.

Ηθοποιούς που θέλουν να μπουν στο δημόσιο και το απολύτηριο λυκείου να πιάνει για πανεπιστημιόχαρτο.

Δασκάλους που δεν θέλουν αξιολόγηση, υγειονομικούς που πρέπει να τους φάμε στη μάπα ως υπέροχους αντιεμβολιαστές, Συριζαίους που χάρηκαν γιατί όταν θα τους λένε «σας βαραίνει το Μάτι» τώρα πια περιχαρείς θα απαντούν  «και εσάς τα Τέμπη», Πακιστανούς που θέλουν δωρεάν τροφή, στέγη και επιδόματα, Συνδικαλιστές που προφανώς στους δρόμους είναι πάντα παρόντες αλλά στη δουλειά τους δεν είμαι απολύτως σίγουρος και βέβαια σφυροδρεπανηφόρους του ΠΑΜΕ και του Ανταρσύα που διαφωνούν μεταξύ τους και δεν καταλαβαίνω γιατί. Αυτοί είμαστε που λέει και ο σύντροφος Κουτσούμπας. 

 

Παρακολούθησα προσεκτικά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρώ ότι καλά το πήγε ως προς το ύφος και το ήθος των δηλώσεων του. Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης των οικογενειών, είναι μπρος γκρεμός και πίσω τρόλεϊ. Αν δεν έκανε τίποτα, ο ανάλγητος αλήτης που κοιμάται όρθιος. Ανακοινώνει μέτρα, έλα μωρέ τώρα, μικροπράγματα που δεν φέρνουν τα παιδιά πίσω. Είμαι σίγουρος πως σε έναν μήνα που δεν θα είναι τόσο νωπός ο πόνος των οικογενειών και δεν θα τους δίνουν μικρόφωνο καθημερινά στα κανάλια, όλοι θα κάνουν χρήση των μέτρων. Και καλά θα κάνουν.

 

Ξέρεις όμως τι θα ήθελα από τον Πρωθυπουργό;

Πέραν της συγγνώμης, πέραν της στήριξης των οικογενειών, θα ήθελα να πει: ΘΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΩ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΧΤΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

 

Όλος ο ΟΣΕ είναι σάπιος. Τεράστια ανεκμετάλλευτη ακίνητη περιουσία και πλήθος άχρηστων βισμάτων. Λουκέτο στα επιβατικά δρομολόγια [ ΣΣ και παρακαλώ τους πολίτες να μην ξαναπατήσουν, να μη δώσει κανένας ούτε ένα ευρώ στον ΟΣΕ ] και να δουλεύουν μόνο τα εμπορικά.

 

Να εκδιωχθούν οι Ιταλοί που και κοψοχρονιά τον πήραν και δεν έκαναν καμία επένδυση. Αν τους πούμε πως ή το μεταβιβάζετε ή θα σας ταράξουμε στα πρόστιμα και στις αποζημιώσεις, θα φύγουν. Ο δημόσιος ΟΣΕ να καταργηθεί. Δεν μπορείς να απολύσεις δημοσίους υπαλλήλους αλλά αν καταργηθεί η θέση τους, πεδίον δόξης λαμπρόν.

Να φωνάξουμε τους φίλους μας τους Γάλλους που είναι σοβαροί άνθρωποι και όχι χαβαλέδες σαν εμάς και με μοχλό πίεσης τα οπλικά συστήματα που αγοράζουμε από αυτούς, να τους παρακαλέσουμε να τον πάρουν και να τον στήσουν από την αρχή.

Χωρίς συνδικαλιστές, χωρίς άχρηστους, με αξιολόγηση, με σοβαρή διαχείριση και επενδύσεις.

Πριν μου πεις ότι «α, αυτά δεν γίνονται» σου θυμίζω πως ο ΟΤΕ είναι ήδη ιδιωτικός και εθνικό δημόσιο αερομεταφορέα δεν έχουμε πια και δεν πάθαμε τίποτα.

Προτιμώ να κάνουμε μια κοινωνική συμφωνία πως τα τρένα για ένα – δύο χρόνια δεν θα δουλεύουν και θα ανοίξουν όταν θα είναι όλα έτοιμα παρά να παίζουμε τζόκερ με τις ζωές μας.

 

Θέλουμε;

Θέλουμε να αλλάξουμε και να φτιάξουμε έναν σοβαρό σιδηρόδρομο στη χώρα μας για να μην ξαναζήσουμε αυτή την απίστευτη, συντριπτική,  τόσο άδικη και μάταια τραγωδία;

Ή θα αρχίσουμε πάλι τις δικαιολογίες;

 

Στο χέρι μας είναι.

 

Υγ. Είδα και τις πρώτες δημοσκοπήσεις. Αυτά σε επόμενο πόνημα.0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια