Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

 

Η ιστορία έχει αποδείξει πως πολλές φορές η ανθρωπότητα σώζεται όταν μαλώνουν οι κακοί μεταξύ τους. Για παράδειγμα, αν στη χώρα μας η Αριστερά δεν ήταν κατακερματισμένη, θα δεινοπαθούσαμε.

 

Είναι το αόρατο χέρι που επιφέρει την ισορροπία.

Για τον σύντροφο και αγωνιστή Παύλο Πολάκη πιστεύω πως η θυσία του είναι επιφανειακή.

 

Οι απόψεις του, το ήθος και το ύφος του είναι το ίδιο εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν του ξέφυγε του παιδιού στο τσακίρ κέφι. Αυτά έλεγε και αυτά λέει.

 

Επειδή το τελευταίο του έπος ήταν ανατριχιαστικά φασιστικό, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε τη δεξαμενή. Στην πραγματικότητα πιστεύω πως εντός του Σύριζα ο Πολάκης ψήλωσε πολύ. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των συριζαίων τον γούσταρε για αυτό ακριβώς που είναι. Για αυτό και στο συνέδριο του κόμματος, στην τελική κατάταξη ήταν τέταρτος σε σταυρούς αν δεν κάνω λάθος.

 

Θυμάσαι άλλωστε μια για δείγμα δήλωση αποδοκιμασίας ενός άλλου στελέχους του Σύριζα για τις αλητείες του Παυλάρα; Ποτέ !

 

Ο Τσίπρας καταλαβαίνει ότι μπορεί και να χάσει τις εκλογές. Με ένα 5-0 στην πλάτη ( έλα μη ρωτάς, οι 4 είναι οι αναμετρήσεις του 2019 ) δεν θα μπορεί να σταθεί. Τον Τσακαλώτο δεν τον φοβάται. Ο Παυλάρας όμως πρόβαρε ως μεγαλοδελφίνος. Οπότε με την προσπάθεια που έκανε να επιβάλλει τον κολλητό του ως υποψήφιο βουλευτή στα Χανιά, μπήκε στη διόπτρα. Ο εμετός που υποστήριξε ακολούθως ήταν το πάτημα στη σκανδάλη. Πήγε για επίδειξη δύναμης και έπεσε έμπλαστρο. Το αόρατο χέρι που λέγαμε…

 

Πιθανώς να μην τον διαγράψουν. Γιατί, για να τον βρούν απέναντι; Μόνο και μόνο ότι του κόβουν την κάθοδο στις εκλογές και τον αφήνουν απροστάτευτο από τη βουλευτική ασυλία, αρκεί.

 

Αν φύγει από μόνος του, η εύκολη κατηγορία της προδοσίας θα κουμπώσει ταμάμ που λένε και κάτι φιλαράκια μου στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Τσίπρας θα το χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά ότι να, σοβαρεύτηκε, έδιωξε τον φασιστοχούλιγκαν για να παίξει το χαρτί του εκπολιτισμού.

 

Προς το παρόν δείχνει ότι ο Σύριζα χάνει από αυτή την ιστορία αλλά σε λίγες εβδομάδες θα γυρίσει υπέρ του.

 

Δύο υποψήφιοι πρόεδροι είναι εκτός μάχης. Ο ένας καταδικάστηκε ομόφωνα από το δικαστήριο και χαιρέτησε και ο άλλος δεν θα κατέβει καν. Ο Αλέξης θα παίξει μπαλίτσα μόνος του. Άλλωστε μετά από λίγο, το θέμα θα έχει ξεχαστεί.

 

Θα αντικατασταθεί με κάτι που θα βρει, και αν δεν υπάρχει θα το βρει σίγουρα αυτός, ο κύριος Κώστας Βαξεβάνης…

 

ΥΓ. Ως πολίτης ευχαριστώ πάρα πολύ τον Παύλο Πολάκη γιατί απέδειξε με τη στάση του και αυτά που υποστήριξε, πως η θεωρία των δύο άκρων είναι ολόσωστη. Ναζισμός και κομμουνισμός είναι εξίσου φασιστικά καθεστώτα. Άλλωστε η ανάρτηση του είναι πανομοιότυπη με μια παλιότερη του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια