Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩ

 

Ο Στάθης Γράψας είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Είναι σε αποστολή. Κυριολεκτώ. Έχει πάρει επ’ ώμου ένα πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου και πηγαίνει στις φυλακές προσπαθώντας να δώσει μια υγιή διέξοδο  σε ανθρώπους ξεχασμένους και καταφρονεμένους από την κοινωνία.

 

Ο Πέτρος Τζεδάκης δεν είναι ηθοποιός. Είναι ένας άνθρωπος με τόσο βαρύ ιστορικό που η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς αν το βίωνε, ίσως να μην ήταν εν ζωή. Ο Πέτρος Τζεδάκης όχι μόνο στάθηκε στα πόδια του αλλά επί σκηνής δίνει και την ψυχή του.

 

Δεν πρόκειται για μια τυπική θεατρική παράσταση. Στην πραγματικότητα είναι ένα κινησιολογικό δρώμενο. Διαρκεί όσο πρέπει. Μισή ώρα. Όμως και νόημα έχει και μηνύματα περνάει. Σίγουρα έχει κάτι να μας πει.

 

Μόλις τελειώσει, πας ακριβώς από πάνω και πίνεις ένα ποτάκι και μπορείς να πιάσεις κουβέντα και με τον  ηθοποιό και τον σκηνοθέτη. Αξίζει τον κόπο να πας, για να στηρίξεις κάτι πολύ σπουδαίο που έχει αφιερώσει τη ζωή του ο Στάθης Γράψας και κάτι πολύ σπουδαίο που μας δίνει ο Πέτρος Τζεδάκης

 

Τι μου άρεσε:

 

1.   Η διάρκεια. Τόσο όσο.

2.   Η μουσική. Μου θύμισε κάτι ωραία ψυχεδελικά ambient η μουσική του Σάββα Τσιλιγκιρίδη.

3.   Η υπερπροσπάθεια του Πέτρου Τζεδάκη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από επαγγελματίες συναδέλφους του. ο άνθρωπος δίνει ότι έχει και δεν έχει.

Τι δεν μου άρεσε:

1.   Ο ήχος. Λίγο παραμορφώνει, λίγο παραπάνω σε ένταση, λίγο μπουκώνει.

2.   Τα κείμενα. Ηχογραφημένα μηνύματα που θα μπορούσαν να είναι πιο καταληπτά και επεξηγηματικά. Ως επί το πλείστον ασυναρτησίες. Θα μπορούσαν να είχαν πλαισιώσει καλύτερα την παράσταση.

 

Info:

Τεχνοχώρος Φάμπρικα. Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Μεταξουργείο. Η παράσταση παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη και αρχίζει στις 21:15. Εισιτήριο 8 ευρώ.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια