Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΣΘΗΤΟΙ

 

Κύριοι διαλέξτε.

Αν δεν δώσει επιδόματα, είναι η ανάλγητη Δεξιά που δεν νοιώθει τον μόχθο του κοσμάκη.

Αν δώσει επιδόματα, μας κακομαθαίνει και δεν είναι σοβαρή πολιτική αυτή.

Η Δεξιά είναι μεν ανάλγητη αλλά δίνει επιδόματα οπότε δεν μπορούμε να προσάψουμε τίποτα και μας ξεδόντιασε από επιχειρήματα.  

 

Η Αριστερά είναι καλόψυχη και δίνει επιδόματα, μόνο που μας έσκισε στους φόρους, έδωσε κάτι ελάχιστα πίσω και τώρα δεν μπορεί να πει τίποτα. Μας κυβέρνησε, μάθαμε πια ( έστω με τον επώδυνο τρόπο ) και κάνουμε τις συγκρίσεις.

 

Η Δεξιά αυτά που μοιράζει είναι χρήματα από τα δικά μας, από την ανάπτυξη της οικονομίας, την αύξηση του ΑΕΠ ενώ η Αριστερά μας φέσωσε με το τρίτο μνημόνιο που ήταν και το χειρότερο από όλα, μάζεψε πολύ χρήμα από τους φόρους και δεν κατάφερε τίποτα.

 

Τελικά τι θέτε;;;

 

Τη Δεξιά που είναι ανάλγητη κατ’όνομα και τους νεοφιλελέδες που πίνουν το αίμα μας γιατί το λένε αυτοί αλλά στην πραγματικότητα στήριξε αναφανδόν την κοινωνία και στην πανδημία και στον πόλεμο ή την Αριστερά που είναι ευαίσθητη στο όνομα και τελικά μας έγδαρε;;;

 

Αυτό που βλέπω με τη δική μου οπτική  είναι πως μια κανονική Δεξιά όπως η δική μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απείρως πιο ευαίσθητη κοινωνικά από τους αριστερούς. Αυτοί έχουν μόνο τα μεγάλα λόγια στα μανιφέστα, τις σπουδαίες διακηρύξεις από τους ινστρούχτορες, τις θεωρητικές ψευτοκοινωνικές θεωρίες και όπου κυβέρνησαν έκαναν όλοι τα ίδια: Διέλυσαν τους πολίτες στους φόρους με τη δικαιολογία της ισομερούς κατανομής του πλούτου για να τα τρώνε τα μέλη του κόμματος και όλοι οι άλλοι στην πείνα.

Αν κάποιος τολμούσε να πει μια κουβέντα, ήταν εχθρός του λαού, εχθρός της επανάστασης και κατέληγε στα γκούλαγκ.

 

Ξέρω τι σκέφτεσαι: Δηλαδή ρε Suspect, τα δεξιά καθεστώτα είναι άσπιλα και αμόλυντα και δεν έχουν κολλητούς που να τα τρώνε;;

 

Απάντηση:

 

Τίποτα δεν είναι μονοδιάστατα τέλειο. Όμως έχεις πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα για ατομική επιτυχία, ευμάρεια και προκοπή σε ένα καπιταλιστικό καθεστώς παρά σε ένα κομμουνιστικό. Για αυτό και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών στη Δύση είναι απείρως καλύτερο από εκείνο στο οποίο επικράτησε η Αριστερά και οι ιδέες της. Δεν αναφέρομαι μόνο στα υλικά αγαθά, τύπου ποιος θα πάρει καλύτερο κινητό ή θα έχει περισσότερες ίντσες στην τηλεόρασή του. Αναφέρομαι και στις ατομικές ελευθερίες καθενός εκάστου. Στη γνώμη, στην έκφραση, στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς. Εκτός και αν νομίζεις πως αν υπήρχε facebook στη Σοβιετική Ένωση, θα είχες κανονικά το προφίλ σου και θα έγραφες ότι γούσταρες όπως κάνεις σήμερα. Να ζήσω να σε θυμάμαι και να μου φιλήσεις τους θάμνους στη Σιβηρία. Βλέπεις τι γίνεται στην Κίνα. Καπιταλισμός στο οικονομικό κομμάτι αλλά ξεκάθαρος κομμουνισμός – φασισμός δηλαδή – στις ελευθερίες των πολιτών.

 

Άλλωστε αν παρατηρήσεις τα μεταναστευτικά ρεύματα παγκοσμίως, ανεξαρτήτως εποχής, όλοι στη Δύση ήθελαν και θέλουν να πάνε. Για την αντίστροφη πορεία ούτε λόγος, ούτε καν ως σκέψη…..



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια