Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

Είναι τραγικό. Είναι αστείο και γελοίο μαζί.

Από τη μια έχουμε τους Τούρκους. Από την άλλη τον κορωνοϊό. Όλη η γεωπολιτική στην περιοχή μας έχει αλλάξει. Αντί να μας απασχολούν τα μεγάλα και τα σπουδαία, σήμερα παρακολούθησα τα κόμματα να φωνάζουν για την πορεία του Πολυτεχνείου !

Αλήθεια, ποιος το μπιπ το Πολυτεχνείο;

Έκλεισε κύριε μου η Εκκλησία;

Έκλεισε

Έκλεισε κύριε μου η Εθνική Εορτή του Έπους του 1940;

Έκλεισε

Και εσύ τι λες, θα κόβουμε βόλτες στο Πολυτεχνείο;

Και στο κάτω κάτω της γραφής τι ακριβώς θέλετε να γιορτάσετε;

Σάμπως έπεσε η χούντα;

Όχι βέβαια, 7 μήνες μετά συνέβη αυτό πρώτα προδώσαμε την Κύπρο.

Μήπως ξεσηκώθηκε ο ελληνικός λαός;

Ούτε καν! Φοιτητές της Νομικής και του Πολυτεχνείου έκαναν μια προσπάθεια και σε τρείς μέρες μπούκαρε το άρμα από την κεντρική είσοδο και μας τελείωσε. Να ήταν κάτι λίγοι απέξω; Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν ασχολήθηκε.

Να τιμήσουμε την κίνηση των παιδιών; Μάλιστα, καμία αντίρρηση! Ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση αρκεί. Δεν καταλαβαίνω γενικά ούτε τις πορείες, ούτε τη σχολική αργία, ούτε το τριήμερο φεστιβάλ των εορτασμών. Και τι θα κάνουν οι Συριζαίοι, πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία; Ποιοι; Οι Συριζαίοι ; χαχαχα! Αυτοί που όταν κυβέρνησαν ήταν πιο φιλοαμερικάνοι και από τον Αμερικάνο πρέσβη; Αν είναι να κάνουν πορεία προς τη ρωσική πρεσβεία που δεν μας βοήθησε ούτε στα μνημόνια, ούτε στα εθνικά θέματα, με την ευχή μου!

Αν ψάχνουν μια ωραία αφορμή ώστε το αντιεξουσιαστικό παρακράτος να κάνει all star game με τη γνωστή πολιτική κάλυψη, όχι ευχαριστούμε!

Η οργανωμένη αλητεία δεν γουστάρει την ευημερία του κοινωνικού συνόλου αλλά είτε γεμίζουν την πλήξη τους άεργα πλουσιόπαιδα, είτε βρίσκουν νόημα ζωής τοξικά κουρέλια, είτε κάποιοι αλλοδαποί στρατολογούνται επί τούτου και οι καθοδηγητές καλοτρώνε στην υγεία των κορόιδων.

Η κοινωνία ζητά από το κράτος να σταθεί στο ύψος του και να  δείξει ισονομία και δικαιοσύνη. Κάναμε γαργάρα την πορεία του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος που στο κέντρο ήταν υπέροχη καθώς φωτογραφήθηκε και στο πλάι μπουλούκια. Κάναμε γαργάρα τους 20.000 που κατέβηκαν για να ακούσουν την ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής και εκεί ήταν το σημείο καμπής για την έξαρση της πανδημίας. Δεν μπορεί να γίνει γαργάρα και αυτό.

Δεν τους νοιάζει καν το Πολυτεχνείο. Ευκαιρία για διαδήλωση και μπάχαλα θέλουν θέτοντας σε κίνδυνο την κρατική υπόσταση, την εμπιστοσύνη των πολιτών και την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Θέλουν την καταστροφή της Ελλάδας για να πανηγυρίζουν ότι δεν τα πήγαμε καλά. Είναι αυτοί που θέλουν να νεκρώσει η αγορά για να ζουν τζάμπα με επιδόματα. Αμέσως μετά να πουλάνε επανάσταση στα κορόιδα που τους πιστεύουν.

Αν η πολιτεία δεν θέλει να κατεβάσει τα ΜΑΤ, υπάρχει και ένας ωραίος εναλλακτικός τρόπος: Θέλετε να κατέβετε; Πόσοι θα μαζευτείτε; 5.000 βλάκες; 3000 χ 300 ευρω = 900.000 ευρώ θα πληρώσει πρόστιμο ο Συριζα και τα λεφτά θα κρατηθούν από τους μισθούς των βουλευτών. 1000 χ 300 το ΚΚΕ και άλλα τόσα ο Γιάνης.  

Ας κατέβουν να τους μετρήσει η αστυνομία, ας βάλει και κάτι παραπάνω για τις ζημιές που θα προκαλέσουν και να τα πληρώσουν.

Η πραγματική μαγκιά πρέπει να έχει και την ευθύνη. Αλλιώς είναι τσίρκο.

Το πώς ακριβώς θα μοιραστούν τα πρόστιμα με τους ανταρσύες και λοιπούς εξωκοινοβουλευτικούς εξτρεμιστές αριστερούς, ας τα βρουν μεταξύ τους.

Ούτως ή άλλως μια παρέα είναι…

 0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια