Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ. 180 ΜΕΡΕΣ. ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.


Δεν σου κρύβω πως όσες φορές μπαίνω στο τουίτερ να ρίξω μια ματιά, αηδιάζω από τη δυσωδία. Πληρωμένα τρολ ένθεν και ένθεν με ζαλίζουν και αποπνέουν την ίδια ευχάριστη μυρωδιά που έχει και ο υπόνομος. Άεργοι, άχρηστοι, μάταιοι τύποι που προφανώς στη ζωή τους κυριαρχεί η αποτυχία, υποδύονται ένα ρόλο, βρίζοντας τους πάντες και πυροβολούν αδιακρίτως. Ειλικρινά νομίζω πως το ελληνικό τουίτερ θα πρέπει να καταργηθεί ως η τραγική εξαθλίωση ενός κοινωνικού δικτύου.

Αφού έριξα μια ματιά,  έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται : Ξέχωρα από τη χωματερή του ελληνικού τουίτερ. Στις 7 Ιουλίου άλλαξε η κυβέρνηση. 6 μήνες μετά, ακριβώς 6 μήνες μετά, πως τα πήγε άραγε; Έκανε τίποτα από αυτά που έλεγε προεκλογικά;

Άρχισα λοιπόν να σκαλίζω.

Έδωσε δύο χιλιάρικα για κάθε νεογέννητο και αύξησε το αφορολόγητο για χίλια ευρώ σε κάθε παιδί. Επίσης 30.000 περισσότερα παιδιά από πέρυσι μπήκαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Διορθώθηκε και η αθλιότητα να έχουν φόρο πολυτελείας οι πολύτεκνοι λόγω των βαν που χρησιμοποιούν.

Ο Άδωνις, αυτός ο βιβλιοπώλης ντε, ξεκόλλησε ένα κάρο επενδύσεις που ήταν σε τέλμα. Ελληνικό, Αφάντου, Κασσιόπη, Υδροπλάνα, Σκουριές, το master plan για το λιμάνι του Πειραιά, ναυπηγεία Σύρου.  Βέβαια από τη στιγμή της υπογραφής μέχρι ο επενδυτής να αρχίσει τις προσλήψεις χρειάζεται χρόνος αλλά η προσπάθεια του ανδρός αναγνωρίζεται. Επίσης εντύπωση μου έχει κάνει και η δραστηριοποίηση του σε παράνομες χρεώσεις των τραπεζών και ένα χοντρό πρόστιμο που έριξε.

Επιτέλους εφαρμόστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος που είναι σωστός. Θεραπεύεται η εξαθλίωση των ασθενών να περιμένουν τα ογκολογικά φάρμακα στις ουρές της ντροπής. 11 ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα τα παρέχουν και έπεται συνέχεια. Βγήκε δελτίο με μειώσεις τιμών στα φάρμακα.

 Επανήλθε η ομάδα Δέλτα έστω και με άλλο όνομα, το Δράση. Πήραν 1500 άτομα που θα πάνε στη ΔΙΑΣ. Τελειώνει σε λίγες ημέρες η εκπαίδευση τους και σε λίγο θα τους δούμε στους δρόμους.  Πήραν καινούρια περιπολικά και εξοπλισμό. Στα Εξάρχεια η αστυνομία μπαίνει και δεν κόβει δρόμο όπως επί Τσίπρα.

 Καταργήθηκε το έκτρωμα Παρασκευόπουλου και άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας που έβγαζε τους εγκληματίες έξω. Καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο.

 Διορθώθηκε η βλακεία με την απλή αναλογική στους Δήμους που δεν μπορούσε να παρθεί καμία απόφαση.   Λειτούργησε επιτέλους το 112 !

Μειώθηκαν επιμέρους φόροι: Για τα χαμηλά εισοδήματα μέχρι 10.000 από 22 σε 9%. Ο ΦΠΑ σε κράνη και παιδικά καθίσματα. 10% φόρος για συνεταιρισμούς στα αγροτικά προϊόντα. Είχαμε πλήρη άρση των capital controls. Μειώθηκε ο φόρος των επιχειρήσεων.

 Έλεγαν οι ζαίοι πως θα καταργηθούν οι 120 δόσεις για τις οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά τελικά όχι μόνο ισχύουν αλλά και σε καλύτερο πλαίσιο.

Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ. Έκοψε τον ΦΠΑ για τρία χρόνια στις καινούριες οικοδομές.

Έδωσαν 700 ευρώ σε περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης.

Το brand για τα μακεδονικά προϊόντα - Macedonia GReat – εμένα μου άρεσε και το θεωρώ πολύ πετυχημένο και ευφυές.

Επιτέλους θα ψηφίζουν και οι Έλληνες του εξωτερικού.

Η διπλωματική εκστρατεία μετά τη συνεργασία Λιβύης – Τουρκίας, είναι σωστή και επιτυχημένη.

Σκέψου ότι όλα τα ανωτέρω έγιναν σε 6 μήνες. Οποιοσδήποτε ιδεολογικά αντίθετος θα ψάξει να βρει λάθη, παραλείψεις και αστοχίες. Προσωπικά θέλω να πω την καλή κουβέντα γιατί έχω βαρεθεί την κλάψα, την γκρίνια και τη μιζέρια.

Πολύ καλό το δείγμα γραφής για μόλις 6 μήνες και πραγματικά ελπίζω πως το 2020 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά αρκεί να μη γίνει μπουρλότο ο πλανήτης…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια