Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Πολύς κόσμος απεχθάνεται τα εκλογικά εκβιαστικά διλήμματα τύπου ή αυτός ή ο άλλος. Βασική πηγή αυτής της απέχθειας είναι η ευθύνη. Υπάρχουν δύο γκόμενες που δεν τις γουστάρει κανένας. Η αλήθεια και η ευθύνη. Σε ότι αφορά την αλήθεια, όλοι λένε πως θέλουν να την ακούν αλλά δεν την αντέχουν και όλοι. Για αυτό και στην πολιτική οι περισσότεροι που δοκίμασαν αυτόν τον δρόμο, εκλογικά εξαφανίστηκαν και τη θέση τους έλαβαν οι σαλτιμπάγκοι και οι φελλοί.

Όσοι ήξεραν τι ερχόταν, προειδοποιούσαν για το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Ο λαός ήθελε να ζήσει την αριστερή ελπίδα. Τη βίωσε για 4,5 χρόνια και έδωσε την απάντηση του στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε και το πρώτο συμπέρασμα είναι πως ευτυχώς τα κορόιδα λιγόστεψαν.

Η ΝΔ πηγαίνει σοφά με χαμηλούς τόνους για να μην προκαλέσει αντισυσπείρωση, με κεκτημένη ταχύτητα στις Εθνικές Εκλογές. Ένα ακόμα βήμα για να ολοκληρωθεί η πολιτική αλλαγή.

Ο κάθε πολίτης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Ή ο Κυριάκος ή ο Τσίπρας. Αυτό είναι. Ο λόγος είναι ότι με την απλή αναλογική που ψήφισε ο Τσίπρας και ήταν το όνειρο του Λεβέντη, στην Ελλάδα θα έχουμε χάος. Θυμίζω το παράδειγμα της Ιταλίας που κάθε 8 μήνες άλλαζε κυβέρνηση. Πιστεύει κανείς πως έχουμε τον κρατικό μηχανισμό, την οργάνωση, την υποδομή και την οικονομική αντοχή για τέτοια πειράματα;;

Ακόμα δεν εξελέγησαν, υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Βγήκε ο Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη. Ε και; Από τις 49 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, έχει 7 ! Σε 58 δήμους υπάρχει το ίδιο πρόβλημα ! Για να πάρουν μια απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο ή δεν θα καταφέρουν να την πάρουν ποτέ ή θα γίνονται νταλαβέρια.

Ο κάθε πολίτης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Αν σας άρεσε ο Τσίπρας, ψηφίστε τον. Κρίνοντας από τις πρόσφατες εκλογές, δεν σας άρεσε οπότε στηρίξτε τον Κυριάκο. Καθαρά και δυνατά.

Αφήστε την ψήφο στα μικρά κόμματα, τους δοκιμάσατε, είδατε την προκοπή και ελπίζω να μην πιστεύει κανείς πως οι σωτήριες λύσεις βρίσκονται στον Βαρουφάκη και στον Βελόπουλο.
Καλύτερα που λέει ο λόγος να πάει 55-45 υπέρ του Σύριζα ( ΠΟΤΕ ) και καλή μας τύχη παρά να έχουμε 8 κόμματα και για να κυβερνηθεί η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσουν 4 κόμματα! Το φαντάζεσαι; Ποιος με ποιον θα βγάλει άκρη;;

Θα ήθελα η απογοήτευση των Συριζαίων ψηφοφόρων να συνεχιστεί και να μην έρθουν καν στην κάλπη. Θα ήθελα σταματήσει η γελοιότητα να πηγαίνει κάποιος στο εκλογικό κέντρο, να στήνεται στην ουρά για να το ρίξει άκυρο. Τον χρόνο σου δεν τον λυπάσαι ρε αδερφέ; Θα ήθελα να γίνει συνείδηση ότι η αποχή προσμετράται στο πρώτο κόμμα άρα δεν κάνεις «επανάσταση» ηλίθιε, αλλά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Να πας ψηφίσεις! Να πάρεις θέση για αυτά που σου συμβαίνουν. Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες είτε σου αρέσει, είτε όχι!

Αυτό που σίγουρα θα ήθελα, θα ήταν να βγάλει ο Κυριάκος 180 βουλευτές, να αλλάξει το Σύνταγμα, να τελειώνουμε με την απλή αναλογική και να γίνουμε ένα σοβαρό κράτος.

Θα μου πεις, πιστεύεις ότι ο Κυριάκος είναι πια τόσο σπουδαίος μεταρρυθμιστής;; Αυτό που πιστεύω είναι πως η ΝΔ ανανεωμένη και πιο σοφή μετά τη διακυβέρνηση Σύριζα, θα ξεπεράσει τις φοβίες του πολιτικού κόστους και τις αριστερές ιδέες ηττημένες πανηγυρικά από την πραγματικότητα και θα το επανιδρύσει αυτή τη φορά το ρημάδι το κράτος!

Λόγω της προοπτικής της απλής αναλογικής, έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε την καταστροφή!!!

Καλά μυαλά, ψήφισε αυτό που πρέπει, τα δοκιμάσαμε όλα, τα είδαμε, εντάξει, αλλά ήρθε η ώρα η κατηφόρα να σταματήσει.

Το δίλημμα ή ο Κυριάκος ή ο Τσίπρας δεν είναι εκβιαστικό. Το δίλημμα είναι το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας...



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια