Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ


Παραθέτω ένα καταπληκτικό απόσπασμα από το άρθρο του Μάνου Βουλαρίνου στην ATHENS VOICE με τίτλο «Είναι ωραίο να είσαι Σύριζα».

= = =

“Ο σωστός συριζαίος είναι και κατά των μνημονίων και υπέρ της εφαρμογής τους. Και κατά της Μέρκελ και υπέρ της στενής συνεργασίας μαζί της. Και κατά των δημοσιονομικών μέτρων και υπέρ του όσο το δυνατόν μεγαλύτερου πλεονάσματος. Και κατά της Χρυσής Αυγής και υπέρ της ανόδου της αν αυτή είναι να στερήσει από τη ΝΔ. Και κατά του ΝΑΤΟ και υπέρ των λύσεων που το ΝΑΤΟ επιβάλει.  Και υπέρ των αδυνάτων και υπέρ της αύξησης των έμμεσων φόρων. Και κατά της περιβαλλοντικής ρύπανσης και υπέρ της αφισοκόλλησης. Και υπέρ της τάξης και κατά του περιορισμού της παραβατικότητας. Και υπέρ των προπηλακισμών υπουργών (όταν είναι άλλης κυβέρνησης) και κατά των προπηλακισμών υπουργών (όταν είναι της δικής του). Το μόνο πράγμα στο οποίο είναι συνεπής ένας συριζαίος είναι η ασυνέπεια του και η δικαίωση που νιώθει ό,τι κι αν συμβαίνει.

Προφανώς, αυτό δεν είναι περίεργο αν σκεφτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού και της «ανανεωτικής» αριστεράς. Πολιτικών δηλαδή σχηματισμών που κατάγγελλαν τον σταλινισμό υποστηρίζοντας τον Τσαουσέσκου. Πολιτικών σχηματισμών που, αν αν ήθελα να τιμήσω τον δήμαρχο Καλαμάτας, θα έλεγα πως έχουν την ασυνέπεια και την έφεση να ακολουθούν κάθε φύσημα του ανέμου στο dna τους. Γι’ αυτό καθόλου μην εκπλαγείτε αν μετά την ήττα τους στις εκλογές τους δείτε πάλι να πανηγυρίζουν ή τους ακούσετε να μιλάνε σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ. Καθόλου μην αναρωτηθείτε τι τρέχει αν καταρρεύσει το καθεστώς του αγαπημένου συντρόφου Μαδούρο και τους ακούσετε να πλέκουν το εγκώμιο του Γκουαϊδό. Οι άνθρωποι κάνουν ρισέτ κάθε βράδυ και έτσι κάθε πρωί ξυπνούν νικητές, ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι που είναι ΣΥΡΙΖΑ. Και μπράβο τους.”





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια