Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ κ. ΓΑΒΡΑ !Ο Κώστας Γαβράς δεν χρειάζεται το δικό μου διευκρινιστικό σημείωμα. Είναι μια προσωπικότητα παγκοσμίου ακτινοβολίας  με πλήθος ταινιών και προσφοράς στον κινηματογράφο.

Δυστυχώς όμως φαίνεται να ξεχνά το σοφό ρητό «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

 Αποφάσισε να κάνει ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη. Αμέσως μετά έλαβε επιχορήγηση 630.000 ευρώ από την κυβέρνηση.

Ο κύριος Γαβράς περνά υπέροχα στη Γαλλία όπου μένει μόνιμα και ίσως δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Είχαμε αρχίσει να έχουμε μια σταθερότητα αλλά ο κόσμος ήθελε να δει κάτι άλλο και επέλεξε να τον κυβερνήσει ο Τσίπρας. Ακολούθησε αυτό το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο που ο Γιάννννννης κατ άλλους από αλαζονεία και έπαρση και κατ’άλλους σε αποστολή, παρέσυρε τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού.

Επέστρεψε τα 11 δις του ΤΧΣ, το δημόσιο εξαΰλωσε το ποσοστό του στην ιδιοκτησία των τραπεζών, επενδύσεις και οικονομική δραστηριότητα ούτε για αστείο, είχαμε μια αύξηση δημοσίου χρέους με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μπήκαμε στα capital controls, μας κατσικώθηκε το υπερταμείο,  και οδηγηθήκαμε σε ένα καινούριο μνημόνιο αφού χρεωθήκαμε 100 δις στο κεφάλι – τρεις φορές χειρότερο από τα προηγούμενα!  Να θυμηθώ το δημοψήφισμα που βαρεθήκαμε όσοι τολμήσαμε να υποστηρίξουμε δημόσια το ΝΑΙ, να μας βρίζουν και μετά να εξαφανιστούν από το χάρτη; Τι να θυμηθούμε, την περήφανη διαπραγμάτευση που ουσιαστικά ήταν 6 μήνες αδράνειας και σόου του Βαρουφάκη στα κανάλια μέχρι να τους φτάσουμε σε σημείο να μας σουτάρουν;

Τι είδους ταινία θέλει να μας παρουσιάσει ο κύριος Γαβράς;

Αγιογραφία του Βαρουφάκη;

Τώρα δε που πήρε την επιχορήγηση, θα καθαγιάσει και τον Τσίπρα;

Στοιχηματίζω το αρχαίο ελληνικό κορμί μου πως ο Γιάνης θα είναι ο μέγας επαναστάτης και ο Τσίπρας ο σοφός γέροντας που καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις και τελικά εν τη μεγαλοσύνη του δίνει τη λύση στο μέγα αδιέξοδο.

Προφανώς η Μέρκελ θα φανεί ως αιμοσταγής σφαγέας και οι λοιποί Ευρωπαίοι ως κανίβαλοι που τρώνε ανθρώπινο κρέας. Ωμό. Σαν σούσι. Ούτε καν στη σούβλα.

Δηλαδή ο μέγας αριστερός Γαβράς που ζει και βασιλεύει στο Παρίσι, είχε ανάγκη να πάρει 630 χιλιάρικα από το κρατικό ταμείο για να μας δείξει πόσο υπέροχοι είναι ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας που μας πήγαν στο παρά ένα της καταστροφής;;

Επειδή έχω πολύ ψηλά μέσα μου το αίσθημα του Δικαίου, δέχομαι πως η επιχορήγηση για μια ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα είναι στο πλαίσιο του νόμου. Δεν δίνεται χαριστικά. Είναι όμως εξοργιστικό η ταινία αυτή να συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο…

Ξέρω τι σκέφτεσαι.

Όχι δεν θα πάω να τη δω. Δεν θα της δώσω το χρόνο και τα χρήματα μου, θα μάθω από τους δημοσιογράφους.

Η επόμενη ταινία για τον κύριο Γαβρά προφανώς και θα είναι το έπος της συμφωνίας των Πρεσπών. Τέτοια ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη...0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια