Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ


Με δυσθυμία πήγα στο θέατρο Βέμπο οφείλω να ομολογήσω. Ένας φίλος πήρε πρόσκληση να πάει με τη γυναίκα του, η οποία βαρέθηκε και αποτάνθηκε σε εμένα.

Έχοντας δει την ταινία που παίζουν ιερά τέρατα του κινηματογράφου όπως ο Χατζηχρήστος και ο Ηλιόπουλος, έλα μωρέ τώρα, τι να μας πει και ο Ρέππας με τον Παπαθανασίου ναουμ…

Αμ δε !

Έφαγα σφαλιάρα ξεγυρισμένη !

Ναι, το ομολογώ.

Η θεατρική παράσταση ήταν πολύ καλύτερη της ταινίας !

Ξεκινώντας από τα γύρω γύρω, εξαιρετικά και πανάκριβα σκηνικά. Αμέσως γινόταν εναλλαγή σκηνικών και νόμιζες πως βρισκόσουν σε ….άλλο θέατρο !

Σε ότι αφορά τις ερμηνείες, θετική έκπληξη, η Κατερίνα Ζαρίφη - που δεν είναι ηθοποιός η κοπέλα -  σε διπλό μάλιστα ρόλο! Ο Τσιμιτσέλης πολύ καλύτερος του αναμενομένου. Ο Ζουγανέλης έχει μια μανιέρα που διαρκώς επαναλαμβάνει αλλά εν προκειμένω ήταν όπως πρέπει. Οι υπόλοιποι προσέθεσαν τη δική τους θετική πινελιά. Το κάστινγκ ήταν απολύτως επιτυχημένο γιατί και οι δεύτεροι ρόλοι ήταν μοιρασμένοι με χειρουργική ακρίβεια.

Μου άρεσε πολύ ο ρυθμός της παράστασης, δεν σε άφηνε να «κοιμηθείς» και στα προβλεπόμενα «κατεβάσματα» ήταν τόσο όσο, ώστε να εκτοξευθεί αμέσως μετά.

Εξαιρετική η επινόηση των δημιουργών για ένα επιπλέον ζευγάρι ώστε να δέσει σωστά η ιστορία και μπορώ να πω ότι περνάς με ένα κλασικό κείμενο δύο ώρες ευχάριστα. Μόλις δύο φορές είχαμε βωμολοχίες – το ασφαλές καταφύγιο κάθε νεοελληνικής κωμωδίας – και αξίζει τον κόπο να πας.

Με άριστα το δέκα : 7



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια