Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

DONALD TRUMP


Κάτι γίνεται εκεί στην Αμερική. Κάτι σοβαρό γίνεται και έρχεται και στη γειτονιά μας. Οι δημοσιογράφοι στέκονται ως συνήθως στην επιφάνεια και το παρουσιάζουν ως κωμωδία. Το θέμα είναι η κοινωνία. Το πώς αφομοιώνει, πως αντιδρά και πως εξελίσσεται.

Η γνώμη που έχουν διαμορφώσει οι πολίτες του πλανήτη είναι αυτή που τους σερβίρουν τα μαζικά μέσα επιρροής. Ένας γραφικός, ένας κωμικός που είναι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και όπου να ναι, πέφτει.

Είναι οξύμωρο αλλά ο πιο αδικημένος άνθρωπος στη Γη, είναι ο δισεκατομμυριούχος Donald Trump. Παντού τον βρίζουν. Παντού τον λοιδορούν. Παντού μιλούν εναντίον του. Αυτός τι έχει να αντιπαρατάξει; Το twitter ! Μόνο αυτό του έμεινε.

Μου έλεγαν το προηγούμενο καλοκαίρι Έλληνες της Αμερικής που ήρθαν στη χώρα μας για διακοπές, σοβαροί άνθρωποι, με καριέρες και περιουσίες στο μεγάλο μήλο, ότι 5 οικογένειες ελέγχουν πάνω από 5.000 ΜΜΕ  και μέρα νύχτα χτυπούν τον Τράμπ.

Το bullying που έχει υποστεί αυτός ο άνθρωπος δεν έχει προηγούμενο ! Μια πορνοστάρ έγινε παγκοσμίως διάσημη διαλέγοντας σε τηλεοπτική εκπομπή ένα από τα  μανιτάρια που της έδειξαν που θα προσέγγιζε το μέγεθος του μορίου του Τραμπ και φυσικά διάλεξε το μικρότερο. Αυτό είναι διασυρμός ! Τι καθόμαστε και λέμε για ανθρώπινα δικαιώματα και κουραφέξαλα;; Μπορεί ο όχλος να ηδονίζεται και να πιστεύει ότι ο πανίσχυρος πρόεδρος γίνεται περίγελως αλλά τέτοια ανελέητα χτυπήματα δεν είχε δεχθεί ποτέ κανείς άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ως άνθρωπος στενοχωρήθηκα. Και ποια είναι αυτή η πόρνη που κάνει ρόμπα παγκοσμίως έναν άνθρωπο επειδή πριν από αρκετά χρόνια πήγε μαζί της;;

Έναντι της Χίλαρι τον υποστήριζα αλλά τώρα πια έγινα οπαδός του! Δηλαδή αν εγώ κάνω σχέση με μια τύπισσα, δικαιούται αυτή σε περίπτωση που γίνω διάσημος να γυρνάει τα κανάλια και να λέει πόσο μεγάλο τον έχω;;

Τέτοια χυδαιότητα και μάλιστα στην Αμερική, δεν την περίμενα με τίποτα !

Ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα, με διάφορους ηθοποιούς, αθλητές, celebrities τάσσονται εναντίον του και με άσχημες εκφράσεις, στοιχείο που τον έκανε συμπαθή στον κόσμο – και σε εμένα – και τον ψήφισε.

Υποτίθεται πως του βγάζουν συνέχεια σκάνδαλα με τους Ρώσους, με τους χάκερς, με πορνοστάρ και θέλω να δω αν τις εκλογές για το Κονγκρέσο  θα τις πάρει περίπατο ή η συνεχής πολεμική θα πιάσει τόπο. Πιθανολογώ, μια και πίστευα πως θα κερδίσει τη Χίλαρι – που συνέβη – έτσι θα γίνει και τώρα.

Σίγουρα δεν είναι ο συμβατικός πολιτικός, ο «καθωσπρέπει» αλλά δεν υποκρίθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό που ξέρω είναι πως και η Αμερικανική Οικονομία πάει τρένο, και με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τα κατάφερε μια χαρά και εμείς οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να τον ευχαριστούμε.

Αφενός γιατί έβαλε το χεράκι του στην αποφυλάκιση των δύο παιδιών μας αφετέρου κόβει τον αέρα του Ερντογάν.

Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει. Δεν έχει βαθιά ερείσματα στην πολιτική για αυτό και συνεχώς αλλάζει συνεργάτες. Αυτό όμως που θέλω να δω είναι την αντίδραση της αμερικανικής κοινωνίας…

Ο κόσμος μας αλλάζει. Οι δημοσιογράφοι προτιμούν την εύκολη ταμπέλα του ακροδεξιού. Οι καλλιτέχνες πουλάνε τον αντιρατσισμό. Η σιωπηρή πλειοψηφία είναι βουβή αλλά στις ψηφοφορίες σε όλο το δυτικό κόσμο δίνει σαφή μηνύματα. Καθημερινά στα κανάλια, στα sites, στα ΜΜΕ, προσπαθούν να πείσουν τον κοσμάκη πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Η εικόνα του καθημερινού βίου είναι διαφορετική. Οι εργολάβοι ψευτανθρωπισμού που πουλάνε το open mind δεν μπορούν να μας δώσουν το παράδειγμα με τη ζωή τους. Ως γνωστόν από την πολυτέλεια και τη χλιδή που διάγουν, όλα τους φαίνονται παράξενα και στη διάθεση του λαού πάντα θα υπάρχει το παντεσπάνι….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια