Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Είναι μακράν ο ΓιάΝης Βαρουφάκης. 

Έβλεπα τις δηλώσεις του τις προάλλες και σκέφτομαι ότι πρέπει να είναι ο πιο ευτυχισμένος Έλληνας. 

Ας δούμε την πορεία. 

Τον Βαρουφάκη δεν τον ξέραμε. 

Τα βοθροκάναλα που λέει και ο Πόλακας, η διαπλοκή που λέει και ο Αλέξης, μας τον επέβαλλαν σαν τον σύγχρονο Κομφούκιο. Οι θεωρίες του Ευαγγέλιο και κανένας δημοσιογράφος δεν τον έφερε ποτέ σε δύσκολη θέση. Έχει   το θεατράλε στιλ, το πολύ άνετο, ο σταρ ο ίδιος και πήγαινε στους αγανακτισμένους και παρέδιδε μαθήματα ποδοσφαίρου και μπάντμιντον. Τότε βλέπεις τα κανάλια ήταν καλά γιατί γνωρίσαμε και θαυμάσαμε κάποιες συγκλονιστικές προσωπικότητες που θα μας οδηγούσαν στη γη της επαγγελίας όπως τον ΓιαΝη, τον Κατρούγκαλο, τον Σκουρλέτη και διάφορους άλλους απίθανους και τους ψηφίσαμε κιόλας.

Σαγήνευσε τα πλήθη, βγήκε πρώτος σε σταυρούς ( τον ψήφισες ηλίθιε ) και ο καινούριος super hero της καθημερινότητας μας ανέλαβε μετά βαΐων και κλάδων το υπουργείο οικονομικών. 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του – που πολλά δεν έχουμε μάθει ακόμα -  μας δίδαξε την καμπαρντίνα, τα πουκάμισα έξω απο το παντελόνι, τη μηχανή με τα μπλουζάκια χωρίς κράνος και τη δημιουργική ασάφεια. 

Στην Ευρώπη ήταν ανεπιθύμητος γιατί οι άλλοι δεν είναι κορόιδα σαν τους Έλληνες και φτάσαμε στο παραλίγο να μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές και να γίνουμε Ουγκάντα. 

Η διαπραγμάτευση του ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια να γίνουμε καθολικά μισητοί. Έστησε ολόκληρο σχέδιο με υποτιθέμενες παράλληλες πληρωμές με μπουρμπουλήθρες και τα χαϊβάνια οι συριζαίοι το πήραν πολύ σοβαρά. Συγκινήθηκαν και εντυπωσιάστηκαν. Πήγαινε στην Ευρώπη και επίτηδες τους έσπαγε τα νεύρα για να του δωθεί εκ των πραγμάτων η ευκαιρία να εφαρμόσει το πείραμα της ολοκληρωτικής καταστροφής στην Ελλάδα. Παράλληλα στον όχλο πούλαγε σταριλίκι, η διαπλοκή που «αδίκησε» τον Συρίζα, τον υπερπρόβαλλε με το δέος που μπορείς να προβάλλεις τον Μεγαλέξανδρο και ο ΓιάΝης Βαρουφάκης ήταν το άσετ – περιουσιακό στοιχείο – κατά τον Αλέξη. Τον χρυσοπλήρωσε το ελληνικό δημόσιο να κάνει τις ταξιδάρες του, να πίνει τις ποτάρες του, να φέρνει κάτι περίεργους συμβούλους που σε δύο χρόνια πήραν τρια μύρια ευρώ και τον τρίτο χρόνο εβδομήντα χιλιάρικα ( κάτι δεν μου κολλάει εδώ ) και να διάγει ζωή χαρισάμενη.

Παρεμπιπτόντως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορεί να έχει πει ένα φορτηγό βλακείες αλλά του πιστώνω πως το μπάχαλο του Βαρουφάκη το μάζεψε σύντομα. 

Ο πρωθυπουργός μας, είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα της διδαχής «Ποτέ μη δώσεις σε έναν άσχετο μια θέση ευθύνης. Θα τα κάνει μαντάρα, θα του φταίνε οι άλλοι και στο τέλος  θα καταφέρει ακόμα χειρότερο αποτέλεσμα».

Στον Τσίπρα πιστώνεται πως έστω και την τελευταία στιγμή, μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Αλλιώς για 3 μέρες θα είχαμε γλέντια στο Σύνταγμα και μετά ο καθένας θα κουβάλαγε ότι μπορούσε. Τσεκούρια, ρόπαλα, περίστροφα, καλάζνικοβ, σφεντόνες, τόξα, σπαθιά και θα αναζητούσε την τροφή του. 

Ο ΓιαΝΝΝης ( τον γράφω με τρία ν ρε γιατί έτσι γουστάρω ) Βαρουφάκης, κατέβηκε από το τρένο αφού μας έδωσε τη χαριστική βολή. Το θυμάσαι το «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες;» 

Η ζωή συνεχίστηκε υπέροχα για τον ΓιαΝΝΝη. Γύρισε τον κόσμο, έδωσε διαλέξεις και πληρώθηκε αδρά για το πώς κατέστρεψε μια χώρα που βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο. Πούλησε τα βιβλία του. Έφτιαξε ένα δημιουργικά ασαφές κίνημα και το έχει stand by μήπως το κάνει κόμμα για να διασκεδάσει ακόμα περισσότερο. Σκέψου δε πως αυτός που έλεγε πως δεν μπορεί να σταθεί στην ουρά με τον λαουτζίκο στο ΑΤΜ, τα δικά του λεφτά δεν υποκείνται σε capital controls γιατί τα έχει έξω.

Παράλληλα δίνει συνεντεύξεις και η εγωπαθής ματαιοδοξία του, τον οδηγεί να δίνει ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς φτάσαμε μισό βήμα πριν από την ολοκληρωτική καταστροφή με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών μας ταγών που εσύ ψήφισες. 

Προφανώς και δεν είναι χαζός. 

Ξέρει πως εξηγήσεις δεν θα κληθεί να δώσει στη δικαιοσύνη και για τα πειράματά του δεν θα απολογηθεί ποτέ. Πριν τις εθνικές εκλογές δεν θα τον αφήσουν οι πρώην σύντροφοί του να τους πάρει στο λαιμό του και μετά τις εθνικές εκλογές, κάθε πιθανή του ευθύνη παραγράφεται αγαπούλα μου… 

Θυμάμαι τον Χάρη Θεοχάρη που πρώτος είπε στη βουλή πως εν ώρα διαπραγμάτευσης στο υπουργείο οικονομικών εξυφαίνεται σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Τι βρισίδι άκουσε τότε δεν περιγράφεται. Τελικά είχε δίκιο. 

Αυτό που πραγματικά μου κάνει εντύπωση είναι πως οι Συριζαίοι φοβούνται να του απαντήσουν. Άκραν του τάφου σιωπή. Ομερτά. 

Λες να φοβούνται μήπως τους κατέγραφε όπως είπε πως έκανε στο eurogroup ;;

Λυπάμαι που ο ΓιαΝΝΝης βρέθηκε στο διάβα της ιστορίας της χώρας μας αλλά τον παραδέχομαι. Από το τίποτα, έγινε μεγάλος σταρ, παραλίγο να καταστρέψει την Ελλάδα και σήμερα πληρώνεται αδρά για να διηγηθεί πως δεν τα κατάφερε. 

Είναι ο μόνος που φοβάται τόσο πολύ ο Σύριζα για αυτό και δεν του απαντά και δεν τον αντιμετωπίζει  κανείς. Τους δίνει στεγνά και κάνουν πως δεν υπάρχει. 

Εκτός και αν παραμένουν μαγεμένοι από τις δημιουργικά ασαφείς θεωρίες του και περιμένουν την ώρα που ο βασιλιάς θα επιστρέψει στο θρόνο του….

Υγ. Α ρε κατακαημένη Ελλάδα…  Τι παραμύθι έφαγες, τι σανό κατάπιες, τι σότα ψώνισες και ποιους πήγες και ψήφισες…
0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια