Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ !
Υπάρχει ένα σημείο στον πλανήτη Ελλάδα και ακόμα πιο συγκεκριμένα στον πλανήτη Αθήνα – ως γνωστόν άλλος πλανήτης η Ελλάδα και άλλος η Αθήνα, που είναι το σήμα κατατεθέν της χώρας μας παγκοσμίως και διαγαλαξιακώς. 

Λέγεται Παρθενώνας. Ή έστω Ακρόπολη. Αν και Ακροπόλεις υπήρχαν παντού αλλά η ΜΙΑ Ακρόπολη είναι των Αθηνών. Όπως και με την Πόλη. Πόλεις παντού αλλά με το «Πόλη» εννοούσαν όλοι την Κωνσταντινούπολη. 

Αν είσαι Έλληνας και έχεις την καταδικαστέα ιδέα να επισκεφθείς τον Ιερό Βράχο θα το πληρώσεις πολύ ακριβά. 

Κάποτε ίσχυε πως τις Κυριακές η είσοδος για τους Έλληνες ήταν δωρεάν. 

Αργότερα το κάναμε την πρώτη Κυριακή κάθε  μήνα και αυτή μόνο για τους χειμερινούς μήνες. Υποκρισία. Φέτος που είχαμε πέντε μήνες χειμώνα, κοιτάμε πρωτίστως να ζεσταθούμε και όχι να τρέχουμε στην Ακρόπολη. Έτσι ουσιαστικά απαγορεύεις την είσοδο στον κοσμάκη που έχει όλη την καλή διάθεση να πάει να ξεσκάσει και να απολαύσει την κληρονομιά του. Τη ζωντανή ιστορία του. Το DNA του. 

Αν λοιπόν θέλεις να πας μια βόλτα θα πρέπει να πληρώσεις 20 ευρώ, 20 ευρώ !!!! το άτομο – μόλις κατάλαβες πως η οικογενειακή επίσκεψη απευθύνεται στον Λάτση και στον Βαρδινογιάννη – λες και πας να δεις ένα αξιοθέατο άλλης χώρας ! 

Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να περπατήσει, θέλει να ξεφύγει από την τηλεόραση, τα κοινωνικά δίκτυα, το Survivor, να κάνει ένα ταξίδι ιστορίας, να ξαναθυμηθεί εκείνη την παλιά σχολική εκδρομή που του φαινόταν αγγαρεία, να δείξει στα παιδιά του, να κάνει μια βόλτα ωφελώντας την υγεία του και το πνεύμα του, να βγάλει ωραίες φωτογραφίες, έστω για να τις ανεβάσει στο Instagram και το ελληνικό κράτος του το απαγορεύει ! 

Εκτός και αν πρέπει να συνωστιστούν όλοι στην παγκόσμια ημέρα μουσείων ή πρέπει να μείνουν τον δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα για την πανσέληνο. Μη μου πει κανείς ξυπνιτζής πως είναι και η μνήμη της αείμνηστης Μελίνας και η παγκόσμια ημέρα μνημείων γιατί όλα αυτά πέφτουν καθημερινές και δουλεύουμε. 

Ξέρω τον αντίλογο. Για τη συντήρηση, τα έσοδα και τους πόρους. Η πρώτη Κυριακή του μήνα όμως πρέπει να μείνει όλο το χρόνο. Θες να χρεώνεις; 20 ευρώ για τον Έλληνα; ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ! 

Ο Έλληνας ας πληρώνει 5 ευρώ. Αν το δεις και μακροοικονομικά, περισσότεροι θα πάνε άρα και περισσότερα έσοδα ενώ τώρα ελάχιστοι ! Εξυπακούεται πως τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν δωρεάν !
Αυτό το νταβατζιλίκι, είναι αισχοκέρδεια, χατζάρι, τσεκούρι και απαράδεκτο να συμβαίνει μέσα στην ίδια μας τη χώρα ! 

Μου το έλεγε τις προάλλες ενας γνωστός μου. «Πήγαμε ρε ύποπτε με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου και μας ζήτησαν 80 ευρώ! Σηκωθήκαμε και φύγαμε και είδαμε την Ακρόπολη από του Φιλοπάππου»

Την εκδήλωση του Gucci ξέραμε να την απορρίψουμε. Το να βάλουμε όμως το υπέρογκο εικοσάρικο και στους Έλληνες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. 

Πιστεύω πως είτε πρέπει οι Έλληνες με την επίδειξη της ταυτότητας τους να πληρώνουν πολύ λιγότερο – πχ 5 ευρώ ή να αυξηθούν οι Κυριακές της δωρεάν πρόσβασης. 

Προσωπικά είχα πάει πριν από λίγους μήνες αλλά λόγω ενός λάθους που είχα κάνει στις ρυθμίσεις τις φωτογραφικής μηχανής, δεν έβγαλα καλές φωτογραφίες και κοίταξα μήπως πήγαινα προσεχώς. Αφού πήρα την κρυάδα, το έψαξα και διάβασα πως στο Λούβρο, το μουσείο που θέλεις 3 εβδομάδες για να γυρίσεις πληρώνεις 15 ευρώ και στο Κολοσσαίο στη Ρώμη 12 ! Εμείς 12 το είχαμε αλλά το 2016 κάναμε επανάσταση και τα 12 έγιναν 20.  Άλλη μια υπερχρέωση της πρώτης φοράς αριστεράς και τους καταλαβαίνω. Αν μπορούσαν να ξηλώσουν τα μάρμαρα για να τα κάνουν ντεκορ στις πισίνες τους, θα το είχαν κάνει πολύ ευχαρίστως. Η Αριστερά σε ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα και την Ιστορία της βγάζει σπυριά. 

Δεν είναι δυνατόν στην ίδια μας τη χώρα να μας απαγορεύει το ίδιο το κράτος να επισκεφθούμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας…0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια