Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ




Την πρώτη Απριλίου είθισται τα μαζικά μέσα επιρροής να γράφουν μια ψεύτικη είδηση εν είδη φάρσας. Εδώ που τα λέμε βέβαια το κάνουν και άλλες 364 μέρες αλλά το έθιμο δίνει μια νομιμοποίηση. 

Τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει και ένα άλλο έθιμο. Σε κάθε μα κάθε μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας μας υπάρχει μια ανύπαρκτη «Ένωση Άθεων» που στέλνει μια επιθετική και εξυβριστική επιστολή  και υπερπροβάλλεται ως μέγα γεγονός από τα ΜΜΕ. Είναι δεν είναι 500 άτομα και ότι ανακοινώσουν δημοσιεύεται με τη βαρύτητα μιας ανακοίνωσης του CERN

Τους ενόχλησε και φέτος ( αφού αυτά που γράφουν είναι σχεδόν κόπι πάστε που λέει και ένας μυστακοφόρος κύριος ) η μεταφορά του Αγίου Φωτός και ότι δεν είναι δυνατόν να το φέρνουμε με τιμές αρχηγού κράτους και κοστίζει πάρα πολλά στο δημόσιο και λοιπά χαζοχαρούμενα. 

Δεν με πειράζει το τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Δικαίωμα τους. Όσο και να μην τους αρέσει, το δικαίωμα της γνώμης τους και την ελευθερία του λόγου την οφείλουν σε ένα χριστιανικό καθεστώς. Φανταστείτε τους στη Σαουδική Αραβία να έγραφαν πως το ραμαζάνι είναι μια χαζή γιορτή. Αυτή τη στιγμή θα τους είχαν περάσει τσιμεντένια παπούτσια και θα τους είχαν καρφώσει σε μια πλευρά της διώρυγας του Σουέζ. Σε μια Ορθόδοξη πραγματικότητα μπορούν να εκφράσουν την αντίθεση τους. Επιπλέον παρά τα προβλήματα της Παπικής Εκκλησίας, η ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη εδραιώθηκε σε χριστιανικά καθεστώτα.  

Αυτό που με πειράζει είναι η υποκρισία. 

Το «Ένωση Άθεων» είναι πιο εύηχο σε μαρκετίστικο επίπεδο αλλά το όνομα που θα τους αντιπροσώπευε θα ήταν το «Ένωση Αντιχριστιανών». 

Θα σου πω μια ιστορία. 

Ήταν Πάσχα του 2015. Μεγάλη Παρασκευή. Βρισκόμουν στα Άνω Πατήσια, στο τέρμα Πατησίων, στην Αγία Βαρβάρα. Περίμενα έξω από την εκκλησία ένα ραντεβού και ξαφνικά ήρθαν καμιά δεκαπενταριά νοματαίοι από αυτή την ένωση και έστησαν ψησταριά. Ήθελαν να πικάρουν όσους θέλουμε την Ορθοδοξία μας ψήνοντας έξω από την εκκλησία κρέας με διάφορους αλαλαγμούς.
Δεν τους ενόχλησε κανείς. Τη στιγμή που σκεφτόμουν αν έπρεπε να μιλήσω ή όχι, πλησίασε ένα παλικάρι γύρω στα 30. Για αντιεξουσιαστή τον έκοψα. Μαλλούρα, αμπέχονο και σαλβάρι. Τους φώναξε : Μπράβο ρε μάγκες, καλά τους κάνετε! Κάτσε να φάμε φίλε, τον κάλεσε ένας από την ομήγυρη. Τότε ο τύπος γύρισε και τους είπε:

Καλή η φάση σας και καλά τα λέτε. Έτσι στα μούτρα τους, τη Μεγάλη Παρασκευή. Να προτείνω και κάτι;  Σε δύο μήνες αρχίζει και το Ραμαζάνι. Γουστάρετε να πάμε έξω από κανα δικό τους τζαμί να φάμε χοιρινές μπριζόλες; 

Η απάντηση που πήρε ήταν « Αντε γαμή… ρε φασίστα» !!!!!! Ο τυπάκος αποχώρησε χαμογελώντας ειρωνικά. 

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός κοστίζει 4.000 ευρώ. Σε μια χώρα που στο Σύνταγμα της λέει πως η επίσημη θρησκεία είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική,  δεν υπάρχει θέμα προς συζήτηση. Δεν είδα όμως αυτούς τους τύπους να ασχολούνται με το μουσουλμανικό τέμενος που θα κοστίσει ένα ολόκληρο και ολοστρόγγυλο εκατομμύριο ! 

Δεν τους άκουσα να βγάζουν ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις των δωδεκαθεϊστών στον Όλυμπο, την επίδραση των ανατολικών θρησκειών στο εγχώριο lifestyle και για το Ισλαμ. Ξέρουν ότι οι  μουσουλμάνοι δεν αστειεύονται και κόβουν λαιμούς. 

Μαγκιές λοιπόν όπου μας παίρνει. Στην Εκκλησία μας δηλαδή που δεν πειράζει κανέναν. 

Δεν πιστεύω πως υπάρχει Άθεος άνθρωπος αλλά άθρησκος. Απλώς, στη θέση του Θεού μπορεί να βάλει τον εαυτό του με τον εγωισμό του, το χρήμα, μια ποδοσφαιρική ομάδα, ένα πάθος του, ένα χόμπι του, τον τζόγο, τη λαγνεία, την εξουσία, κάτι. 

Είναι υποκριτές γιατί μόνο κατά της ορθοδοξίας βάλλουν, υπερπροβάλλονται, ανοίγουν από 10 ψευδώνυμα ο καθένας  και είναι έτοιμοι σαν γεράκια στα σχόλια των sites που δημοσιεύονται οι ανωτέρου πνευματικού επιπέδου επιστολές να τσακωθούν και να δημιουργήσουν θόρυβο και ρύπανση.  

Η εξασφαλισμένη υπερπροβολή των θέσεων τους όταν μιλάμε ουσιαστικά για ένα παρεάκι, δείχνει πως η σήψη και η παρακμή της αριστερίζουσας εθνομηδενιστικής θολοκουλτούρας του τίποτα έχει πολλά κανάλια έκφρασης. 

Επαναλαμβάνω, ότι δεν με πειράζει, ας πιστεύουν οτι προαιρούνται. Ο Θεός δεν έχει εμας ανάγκη. Εμείς τον έχουμε. Με το παρόν πόνημα ήθελα απλώς  να σημειώσω την υποκρισία τους και τα σημεία των καιρών... 

Λες και θα πάθει τίποτα ο ήλιος αν δεν καταδεχτεί να τον δεί η νυχτερίδα….

NON VELAT UMBRA DIEM



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια