Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ



Άκουσα με μεγάλη προσοχή το διάγγελμα του Αλέξη και μου διαλύθηκε κάθε αμφιβολία. 

Φοβάται ότι θα χάσει το δημοψήφισμα και για αυτό έβγαλε το διάγγελμα και είπε για μια ακόμα φορά ψέματα. Στη Γαλλία δεν έγινε δημοψήφισμα γιατί δεν χρειάστηκε. Ούτε δανεικά ζήτησαν οι Γάλλοι, ούτε χρεοκόπησαν όπως εμείς χθες το βράδυ. Με μηδέν ευρώ στα ταμεία – ήδη τα 60αρια τελείωσαν και βγάζει μόνο 50 ευρώ. Σε μια εβδομάδα τα ΑΤΜ δεν θα έχουν τίποτα. Αναγκαστικά λοιπόν θα τυπώσεις δραχμή. Για να την τυπώσεις θα πρέπει να βγεις εκτός Ευρώπης. Δεν θα σε βγάλουν, μόνος σου θα βγεις. Άρθρο 50 της συνθήκης της Λισσαβόνας και ζητάς την έξοδο σου για να μπορέσεις να τυπώσεις νόμισμα καθώς κυκλοφορία διπλού νομίσματος δεν επιτρέπεται. Ακόμα και αν επιτρεπόταν ποιος θα διάλεγε τη δραχμούλα;  Αλλιώς δεν θα έχεις κανένα νόμισμα. Συγγνώμη αλλά πιο απλό δεν μπορώ να το κάνω. Ειλικρινά! Εφόσον δε, ο Τσίπρας κατηγορεί τους Ευρωπαίους ως εκβιαστές, στυγερούς δολοφόνους, αδίστακτους, φασίστες, αντιδημοκράτες και όλα αυτά, τότε ποιος είναι ο αυτόματος συνειρμός που δημιουργείται στον πολίτη; 

Γιατί τότε να είμαι με αυτούς τους αχρείους μαζί τους; Γιατί να τους έχω παρέα; Όχι, Έξω και άντε γεια ρε

Όσο για τις τελευταίες προτάσεις, κατά τη γνώμη μου είναι θέατρο που το κάνει για να κόψει το άνοιγμα της ψαλίδας υπερ του όχι. Για αυτό ο Σύριζα γέμισε την Αθήνα με αφίσες με πρόσταγμα να ψηφίσουμε οχι. Επειδή ο ΑΛέξης διαπραγματεύεται και πραγματικά θέλει συμφωνία. Γελάει ο κόσμος. 

Θέλω σε παρακαλώ πάρα πολύ να σκεφτείς κάτι: 

Δεχόμαστε εκ των προτέρων ότι η διαφορά μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ  θα είναι κάτω από 8 μονάδες. Πιθανολογώ κάτι μεταξύ 53-47 ή 52-48 θα έρθει. Όποια πλευρά και να υπερισχύσει, τη μειοψηφία δεν τη λες αμελητέα. 

Πρόσεξε: 

Έστω ότι είσαι υπέρ του ΝΑΙ. Έχεις έναν κολλητό που θα ψηφίσει όχι. Κερδίζει το ΟΧΙ, πάμε στο γκρεμό και βλέπεις τον φίλο σου για καφέ. Τι θα του πεις; «Ρε βλάκα γιατί με πήρες στο λαιμό σου;; Αφού σου τα έλεγα!» Καταλαβαίνεις τη συνέχεια; 

Έστω ότι είσαι υπερ του ΟΧΙ. Έχεις ένα κολλητό που θα ψηφίσει ναι. Κερδίζει το ΝΑΙ και πάμε στο τρίτο μνημόνιο είτε με τα 8 δις του Αλέξη είτε με τα 8,5 της τρόικα. Βλέπεις τον φίλο σου για καφέ. Τι θα του πεις; «Ρε βλάκα με το ναι που ψήφισες, πως θα πληρώσω τώρα ένα φορτηγό φόρους; Που να τα βρω; Αφού σου τα έλεγα, θα μας στραγγαλίσουν!» Καταλαβαίνεις τη συνέχεια; 

Θέλω να πω το εξής: 

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΝΑΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΟΧΙ.

Αυτό είναι το σχέδιο, αυτό ήταν από την αρχή. 

Προχθές ο σύντροφος της Ρένας Δούρου διορίστηκε στην ΕΥΔΑΠ ! Χθες προσέλαβαν 230 άτομα στο μετρό και προχθές επανέφεραν 1300 σχολικούς φύλακες! Με τι θα τους πληρώσουν με στραγάλια; 

Η παγίδα ήταν περίτεχνα στημένη. 

5 μήνες δεν έκαναν τίποτα. 

Λάθος. Έκαναν αλλά μόνο για πάρτη τους. 

Βλέπαμε μπαχαλάκηδες που για 20 μέρες έκαναν πάρτι στο Πανεπιστήμιο και η αστυνομία παρά τις δύο εισαγγελικές παραγγελίες δεν έμπαινε να τους διώξει και παραλίγο οι φοιτητές  να χάσουν το εξάμηνο. Πήγαν να απελευθερώσουν τον Ξηρό άσχετα που αυτός ήταν ψεκασμένος και αρνήθηκε επειδή του είπαν ότι θα βάλει βραχιολάκι. Άνοιξαν την ΕΡΤ και ακόμα και τη μέρα που έκλεισαν οι τράπεζες, άνοιξαν την ΕΡΤ 3 !  Έκαναν σημαία τις καθαρίστριες που επανήλθαν. Η πρώτη προτεραιότητα λοιπόν ήταν να δημιουργήσουν τον κομματικό τους στρατό στο δημόσιο. 

Πάγωσαν την Εθνική Οικονομία. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα, παρίσταναν πως διαπραγματευόταν με τους θεατρινισμούς και τα σόου του Βαρουφάκη και είχαν τον στρατευμένο τύπο να γράφει καθημερινά «η συμφωνία κλείνει", «καθαρογράφεται», «εντός των ημερών» και φτάσαμε στο αμήν. Παράλληλα στέγνωσαν τα Νοσοκομεία, τα ταμεία των Δήμων, των Περιφερειών και των Ασφαλιστικών Ταμείων. Το Δημόσιο κήρυξε στάση πληρωμών σε τρίτους και σε προμηθευτές Το έλλειμμα μεγάλωσε. Ο λογαριασμός αυξήθηκε. Τα κενά έγιναν τερατώδη. 

Ούτε μια επένδυση, ούτε μια μεταρρύθμιση, ούτε μια ιδιωτικοποίηση, ούτε μια δραστηριότητα. 

Μετά ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε εαυτόν ως θύμα και τα φόρτωσε όλα στους κακούς αιμοδιψείς δανειστές! Το δούλεμα το καταλαβαίνεις; 

Όλοι οι Ευρωπαίοι μας το είπαν ξεκάθαρα. ΟΧΙ σημαίνει εκτός Ευρώπης. Τόσο ξεκάθαρα, τόσο απλά και μας το είπαν όλοι! Αν εσύ θέλεις να πιστέψεις την ερμηνεία του Τσίπρα είσαι ελεύθερος να το κάνεις αλλά μετά να μην κλαίγεσαι. Σε προειδοποίησαν πολλές φορές. 

Ξέρω ότι η επόμενη συμφωνία θα είναι δύσκολη. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας 5 μήνες κάθισε αραχτός στην πολυθρόνα του και άφησε το πράγμα να ξεχειλώσει. Μετά σε φέρνει προ τετελεσμένων και σου κάνει το θύμα! Η πρόταση του είναι να μείνεις εκτός Ευρώπης και σου λέει ψέματα ότι δεν θα συμβεί! 

Εσύ που τον υποστηρίζεις, πες μου σε παρακαλώ τι έκανε ο Τσίπρας για να κινηθεί η αγορά; Ότι υπέγραψε παράταση χωρίς να πάρει φράγκο; Ότι επέστρεψε τα 11 δις του ΤΧΣ;

ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ! 

Γιατί νομίζεις ότι το κάνει σε πέντε μόλις μέρες από τη στιγμή που το ανακοίνωσε; Για να μην γίνουν δραματικές οι επιπτώσεις και το σκορ έρθει 90-10 ! Όμως ευτυχώς ο καλός Θεός μας βοήθησε. Αν είχαν κλείσει οι τράπεζες στις 5 του μηνός, δεν θα λέγαμε και τίποτα. Δεν θα φαινόταν αμέσως σε όλους. Πάνω όμως στην αλλαγή του μήνα φάνηκε αμέσως λόγω πληρωμών. Σε πολλές ιδιωτικές εταιρείες η μισθοδοσία δεν έγινε. Κάποιες μικρές επιχειρήσεις από τη Δευτέρα έχουν τους υπαλλήλους τους σε καθεστώς υποχρεωτικής αδείας! Με τα γεροντάκια στις ουρές μαυρίζει η καρδιά σου. 

Φαντάζεσαι τις επιπτώσεις σε τρεις εβδομάδες;; 

ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΈΚΑΝΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ  ! 

ΟΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ! 

Μα θα μου πεις τα μνημόνια, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κλπ. Να κάνουμε όση κριτική θέλεις. Κανένα πρόβλημα. Όμως κλειστές τράπεζες, υποχρεωτικές άδειες και μισές συντάξεις δεν είχαμε ποτέ!

Τέλος να κάνω μια αναφορά για τους ιντερνετικούς σχολιαστές.

Μου κάνει εντύπωση πως αυτοί που γράφουν εμπρηστικά, αυτοί που βρίζουν, αυτοί που τραμπουκίζουν, αυτοί που επιτίθενται είναι οι οπαδοί του ΟΧΙ. Οι του Ναι, απλώς δηλώνουν την προτίμηση τους και συνήθως αθόρυβα, επικροτώντας απλώς μια άποψη με ένα like. Σου θυμίζω την περίπτωση του Αρκά και πως του φέρθηκαν.Την περίπτωση του Πύρρου Δήμα που μας έκανε υπερήφανους παμπολλες φορές με τις επιτυχίες του, υπέστη την επίθεση της απύθμενης αλητείας.

Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;

Η μειοψηφία των φασιστοειδών του ΟΧΙ είναι αυτοί που έχουν ευρώ έξω και θέλουν την καταστροφή της Ελλάδας. Φτιάχνουν και 20 λογαριασμούς και βουρ στον πατσά. Άλλοι είναι αυτοί που ανήκουν σε μερικές συνιστώσες της πυρκαγιάς που θέλουν την καταστροφή της αστικής Ελλάδας. Άλλοι που βλακωδώς ελπίζουν ότι θα τους διαγραφούν τα δάνεια τους και φυσικά ο κομματικός στρατός. Για όλους τους ανωτέρω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έχουν το συμφέρον τους και το προωθούν. Άσχετα αν βάζουν τον μανδύα του «αγανακτισμένου πολίτη» αλλά κατανοώ ότι προασπίζονται το ατομικό τους συμφέρον έναντι των πολλών.

Όμως η μεγάλη πλειοψηφία του ιντερνετικού φασισμού, του bullying και του ακατάσχετου υβρεολογίου είναι η φάρα μας. Η πάστα της φυλής μας. Η απόδειξη του πόσο χαλάσαμε ως κοινωνία. Κανένας σεβασμός στην αντίθετη άποψη.

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΘΟΝΟΣ

Αντί να κατανοήσουν ότι μόνο μια Ελλάδα που θα ανέβει θα δώσει και σε αυτούς μια ευκαιρία, έχουν δηλητηριάσει την ψυχή τους και λένε «α, για να λέει αυτός ΝΑΙ πάει να πει πως έχει δουλειά. Γιατί να έχει; Να καταστραφεί και αυτός για να νοιώσω καλύτερα. Γιατί αυτός να βγάζει ένα μεροκάματο; Να πεινάσει να το ευχαριστηθώ! Όπως ζορίζομαι εγώ να σέρνονται στο χώμα και αυτοί».

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ !

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ !


ΨΗΦΙΖΩ ΝΑΙ

ΨΗΦΙΖΩ ΕΥΡΩΠΗ

ΨΗΦΙΖΩ ΕΥΡΩ

ΥΓ. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτούς που δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Τότε, δεν δικαιούνται να έχουν άποψη και να κανουν τους δοκησίσοφους κήνσορες απο την καφετέρια. 


Χρήσιμα λινκς:

Γιατί θα ψηφίσω ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Η καταστροφή της δραχμής

Τα παραμύθια του Συριζα



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια