Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ! ΣΑΝΟ !



 Δεν ξέρω για εσένα, εγώ πανηγυρίζω ! 

Μπράβο στην κυβέρνηση μας η οποία με ευφυή δημιουργική ασάφεια, με σκληρή και περήφανη διαπραγμάτευση στα όρθια έφερε μέτρα των 8 δις! 

Η αξιοπρέπεια βλέπεις  κοστίζει ακριβά. 8 δις αλλά αξίζει τον κόπο για πρώτη φορά αριστερά. Η αναξιοπρεπής διαπραγμάτευση στα τέσσερα, είχε μέτρα ενός δις αλλά ο Αλέξης με το νταούλι και τον ζουρνά, χόρεψε τις αγορές και τους χόρεψε τόσο καλά που μας ξέσκισαν. Το έκανε τόσο καλά που εκεί που λέγαμε ότι πάμε για χρεοκοπία και καταστροφή, τα 8 δις που είναι μόνο φόροι και καμία μεταρρύθμιση θα μας …ανακουφίσουν! 

Όλα αυτά γιατί; 

Γιατί δεν βγάλαμε πρόεδρο της δημοκρατίας. Γιατί οι μισοί  βουλευτές κατηγορήθηκαν ως πουλημένοι,  έγιναν εκλογές χωρίς λόγο, μπήκαμε σε καθεστώς αδράνειας για 6 μήνες, ο λογαριασμός μεγάλωσε και το έμπλαστρο μας ήρθε ξεγυρισμένο. 

Κορόιδεψε τον κόσμο αλλά και ο κόσμος ήθελε να παραμυθιαστεί και πίστεψε στα παραμύθια. Λες και υπήρχε άλλος δρόμος. 

Παρακολουθώ τον «Ενικό» και βλέπω την Ακριβοπούλου και τη λυπάμαι. Η λαμπρή δημοσιογράφος που έκανε τεράστιο αγώνα υπέρ του Συριζα, βρίσκεται στο στούντιο σε πλήρη θλίψη και απογοήτευση. Θέλω να διακτινιστώ, να μπω στο στούντιο να την πάρω αγκαλιά και να την παρηγορήσω. Αμέσως μετά βέβαια, μόλις σκουπίσω τα δάκρυα της, θα της ζητήσω να πληρώσει τους φόρους μου. Δεν είχα υπολογίσει να μου έρθει πακέτο 8 δις. Αν δεν μπορεί η κυρία Ακριβοπούλου, υπάρχουν τόσοι άλλοι: Ο Λαζόπουλος, ο Τράγκας, ο Παπαδάκης, ο Αυτιάς. Πήραν τα μυαλά του κόσμου και τον οδήγησαν στην παραμυθοχώρα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Βλέπω τον Χατζηνικολάου σε εμφανή αμηχανία να θυμάται τα «Ζάππεια».  

Τουλάχιστον μας διέγραψαν το επαχθές και επονείδιστο χρέος. Τι; Όχι; Ούτε αυτό; Μα που πήγε η πολύ σκληρή διαπραγμάτευση; Τίποτα δεν πήραμε; 

Όχι μόνο αυτό αλλά μας έχουν για φτύσιμο στην Ευρώπη. Μας είπαν: «Πρώτα θα το ψηφίσετε εσείς και μετά θα πάει στα δικά μας κοινοβούλια» Είναι ενδεικτικό σε τι εκτίμηση μας έχουν. 

Τουλάχιστον μας έμεινε η συμμαχία του Νότου. Η ελπίδα έρχεται και η Ευρώπη αλλάζει. Πράγματι άλλαξε: Πρώτη φορά έχουμε 18-1 εναντίον μας. Ούτε η Κύπρος δεν μας μιλάει. Πήγαν και στη Ρωσία ζητιανεύοντας και πήραν ότι και η Κύπρος. Από τα τρία το ευμέγεθες. Οι Κύπριοι όμως έβαλαν μυαλό από το πάθημα τους και τώρα είναι καβάλα στο άλογο. Εμείς ξαναγυρίσαμε στο 2010. 

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει πάρει την κατιούσα. Κατέβηκε στα Τέμπη, στον Βόλο, στη Λαμία, τώρα βρίσκεται στο Κρητικό πέλαγος έτοιμο να βουλιάξει. Που είναι ο πολεμιστής του φωτός Νικολόπουλος που έβριζε τους πάντες; Να τον δω στη Βουλή να φωνάζει μεγαλοπρεπώς «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και στα όρθια. 

Κοστολογημένο πρόγραμμα μέχρι τελευταίου ευρώ μας έλεγε ο Δραγασάκης. Τα θυμάσαι; Τελικά 8 δις ήταν; Ναι ρε φίλε αλλά 13 δις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και 8 δις σήμερα, κάπου αδελφέ Αλέξη έχασες στο δρόμο 21 δις! 

Ελπίζω να μπλοφάρουν οι Ευρωπαίοι είπε πριν από λίγες μέρες με περισσό θράσος ο ΓιαΝης Βαρουφάκης. Αμ δεν μπλόφαραν Γιαννημ…. Άντε, μετά την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες μπορείς να προσλάβεις και όσους άλλους θέλεις στο δημόσιο. Τα κορόιδα θα πληρώσουν 8 δις και αν ανέβει ο λογαριασμός, δεν πειράζει. Πάλι φίλοι είμαστε και θα ξαναπληρώσουμε.

Πάντως το ματς τώρα αρχίζει. Ήδη ο αγλαός Μισελοζανάτσης δήλωσε ότι δεν θα τα ψηφίσει όπως και ο Μητρόπουλος. Από τους ΑΝΕΛ δεν φοβάμαι τίποτα. Σιγά μην αφήσει την καρέκλα ο υπουργός Γενικής Επίθεσης, Πάνος Καμμένος. Αλλά άντε να δεχθώ ότι περνάνε από τη Βουλή. Μετά, ποιος θα τα εφαρμόσει; Θα κάνει ο Λαφαζάνης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ; 

Το περίφημο mail Χαρδούβελη δεν σου άρεσε. 1 δις μέτρα και έγινε επανάσταση. Για να σε δω τώρα με τα 8. Βέβαια στις 25 Ιανουαρίου, πρώτη φορά αριστερά ήθελες. Να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση. Καλοφάγωτη!

Υγ. Περιμένω τώρα που η σκληρή διαπραγμάτευση έσωσε την πατρίδα, όλοι οι Συριζαίοι που έχουν χρήματα στο εξωτερικό να τα φέρουν στην Ελλάδα. Αλλά τι λέω. Σχήμα λόγου…




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια