Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ




Με το παρόν θέλω να καταθέσω μερικούς προβληματισμούς και σκέψεις γιατί βλέπω ότι οι θεωρίες σκοτεινής συνομωσίας κυριαρχούν σε βαθμό που ίσως να καθόρισαν και την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος στις 25 Ιανουαρίου 2015… 

Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η μια είναι η εξήγηση διαφόρων φαινομένων ή γεγονότων και η άλλη κατηγορία είναι οι εσχατολογικές. 

Παραδείγματα:

Η δολοφονία του Κένεντι. Ότι δηλαδή δεν τον έφαγε ο Οσβαλντ αλλά η δουλειά έγινε εκ των έσω. Για να λέμε την αλήθεια, όλος ο πλανήτης αυτό πιστεύει και ίσως όχι άδικα. 

Το barcode είναι το χάραγμα του Αντιχρίστου. Όλα τα προϊόντα το έχουν πια και τίποτα δεν πάθαμε. 

Η χρεοκοπία της Ελλάδας ήταν στημένη: Ναι, οι άλλοι μας έφταιγαν που δημιουργούσαμε συνεχή ελλείμματα και τα έσοδα μας ως χώρα ήταν απείρως μικρότερα από τα έξοδα. Εμείς ποτέ. Πάντα οι άλλοι μας φταίνε. Οι Γάλλοι στη μικρασιατική καταστροφή. Οι Άγγλοι στον εμφύλιο. Οι Αμερικάνοι στη δικτατορία. Η Γερμανία στη χρεοκοπία. Εμείς ποτέ των ποτών. 

Μας ψεκάζουν: Ο ορισμός της γελοιότητας. Τα καυσαέρια που βγάζουν τα αεροπλάνα από τα 8 και βάλε χιλιόμετρα, με ταχύτητα του ανέμου πάνω από 160 χιλιόμετρα σκορπάνε στα πέρατα του κόσμου. Σύμφωνα με όποιον τα πιστεύει αυτά, όχι μόνο φτάνουν στα σπίτια μας αλλά έχουν και τόσο μεγάλη πυκνότητα και ποσότητα ( λες και ρίχνουν πάνω μας τον Ατλαντικό ) που τα εισπνέουμε και μας ελέγχουν. Δοκίμασε να βγεις στο μπαλκόνι σου και να ψεκάσεις με το μπαϊγκόν στον αέρα. Φαντάσου τι γίνεται από τα 8 χιλιόμετρα ύψος. Συνήθως αυτή η συζήτηση τελειώνει με την ερώτηση: «Δηλαδή πιστεύεις ότι η ψήφος σου στις εκλογές ήταν προϊόν ψεκασμού και mind control;;»

Ο συνομωσιολόγος που πάντα γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στο παρασκήνιο αδυνατεί να παραδεχθεί κάτι τέτοιο. Εφόσον όμως δεν κυκλοφορεί με μάσκα 24/7, μάλλον ισχύει και για τους άλλους. 

Το ξανθό γένος: Το μεγαλύτερο παραμύθι των Ελλήνων που κρατάει 300 χρόνια. Μη σου πω αμέσως μετά την Άλωση. Πες μου μια ρημάδα φορά που να μας έσωσαν οι Ρώσοι. Στα Ορλωφικά; Ακόμα και στη Ναυμαχία του Ναβαρίνο που τελείωσε ο εφιάλτης του Ιμπραήμ που είχε πνίξει την Ελληνική Επανάσταση, τη μάχη την έδωσαν ο Κόδριγκτον που ηγήθηκε, ο Δεριγνύ και ο Χεϊδεν. Ο Ρωσικός στόλος έφτασε προς το τέλος και τα κατάρτια των λιγοστών πλοίων τους έμπλεξαν μεταξύ τους. Στη Μικρασία που ήταν το ξανθό γένος; Στις μέρες μας, μήπως έσωσαν την Κύπρο που ζήταγε σε σχέση με το δικό μας χρέος φραγκοδίφραγκα; Μήπως έσωσαν εμάς; Ούτε καν. Πάει σαν κουτορνίθι ο Αλέξης και ο Βλαδίμηρος κάνει το δικό του παιχνίδι. Του λέει «βρες τα με την Ευρώπη» και από την άλλη απειλεί να προσεταιριστεί τη χώρα μας για να κάνει ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Καλά κάνει, το συμφέρον του κοιτάει ο άνθρωπος. Εμείς όμως από παραμύθι και σανό, πρωταθλητές! 

Οι εσχατολογικές είναι αυτές που προβλέπουν το τέλος του κόσμου.  ¨Όπως για παράδειγμα οι προφητείες του Αγίου Παϊσίου για τον μεγάλο πόλεμο, το ότι η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει και στο τέλος θα έρθει ο Αντίχριστος 

Να σου πω την αλήθεια επειδή έχουν γίνει μόδα από τους διάφορους Λιακόπουλους και Βελόπουλους και κάθε πικραμένος τις επικαλείται, αμφιβάλλω σοβαρά αν τις είπε ή αν του αποδόθηκαν. Εκείνος ειδικά ο αξιωματικός του ελληνικού στρατού που θα έμπαινε στην Πόλη ως αρχηγός του ελληνικού στρατού, τώρα πια πρέπει να είναι πάνω από 60 ετών. Πότε θα πάει; Στα 80; 

Το θέμα μου δεν είναι η παράθεση όλων των συνομωσιών. Το θέμα είναι η επίδραση τους. 

Πρωτίστως οι θεωρίες σκοτεινής συνομωσίας είναι ένα αποκούμπι. Αποκοιμίζουν υπέροχα τον όχλο γιατί επαίρεται πως είναι ψαγμένος. Η χειρότερη επίδραση που έχουν είναι ότι οδηγούν τον άνθρωπο στην αδράνεια. Αφού θα καταστραφούμε και μάλιστα σύντομα, γιατί να παλέψουμε; Γιατί να αγωνιστούμε; Γιατί να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε, να καλλιεργήσουμε, να εργαστούμε, να βάλουμε κάποιον στόχο και να προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε; Μάταιο. Έρχεται το τέλος του κόσμου! 

Η δεύτερη επίδραση είναι στις φαντασιώσεις των ανθρώπων. Άτομα χωρίς κοινωνική ζωή, χωρίς χόμπι, χωρίς φίλους,  χωρίς σχέση, που ξέρουν μόνο το «δουλειά, ύπνος, τηλεόραση ή facebook»
 και αύριο πάλι. Αυτοί λοιπόν επειδή η ζωή τους είναι μαύρη και δεν κάνουν καμία προσπάθεια για να τη βελτιώσουν, προτιμούν την κλάψα τη μιζέρια και λειτουργούν εκδικητικά. 

«Α, ναι ε; Καλοπερνάτε εσείς ε; Έρχεται, έρχεται όπου να είναι η μεγάλη τιμωρία!  Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε» που έλεγε και ο Χλαπάτσας στην Ελλάδος τα παιδιά. 

Οι άνθρωποι αυτοί φαντασιώνονται πως όλοι οι άλλοι υποφέρουν και σπάνε τα κόκκαλα τους ένα προς ένα, ενώ αυτοί βέβαια ήξεραν, είχαν τη γνώση και πήραν τα μέτρα τους. Αυτά βέβαια τα μέτρα είναι η ενίσχυση της μιζέριας, της κατάθλιψης, της επιφυλακτικότητα και γίνονται πιο πολύ κρυψίνοες. 

Ακόμα και αν έχουν οικογένεια ή φίλους, δηλητηριάζουν το μυαλό και την ψυχή τους μπλέκοντας μάλιστα με μια κακώς εννοούμενη θρησκευτικότητα που αγγίζει τα όρια της θρησκοληψίας και του ταλιμπανισμού με αποτέλεσμα να ζουν σε μια διαρκή δυστυχία περιμένοντας το τέλος του κόσμου που θα τιμωρήσει όσους χαμογελούν και θα χαρίσει σε αυτούς λίγο χαμόγελο. 

Τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου δεν λέω ότι τις προσπερνώ για πλάκα. Έχω μια επιφύλαξη μια και είναι της μόδας αλλά ειλικρινά το έργο δεν μου βγαίνει. Το ύψος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ήταν 32,5 δισεκατομμύρια δολλάρια ( όχι δεν διάβασες λάθος ) για το 2013. Πρόσφατα υπέγραψαν 8 στρατηγικές συμφωνίες για ενέργεια και επενδύσεις. Πως αυτοί οι δύο θα πολεμήσουν αύριο, δεν μπορώ να καταλάβω. Εμείς πάμε σαν χάπατα και παρακαλούμε τον Βλαδίμηρο και εκείνος μας χαϊδεύει με λόγια, και κοιτάζει τα συμφέροντα της χώρας του. Και καλά κάνει. Τις ξέρω τις προφητείες, έχω το νου μου, αλλά το να βλέπω κόσμο να έχει παραιτηθεί και να ζει με φαντασιώσεις περί του σωτηρίου ξανθού γένους, δεν το αντέχω. 

Το χειρότερο είναι πως οι άνθρωποι αυτοί τις περισσότερες φορές δεν έχουν μια πεφωτισμένη ή έστω αγωνιστική ευσέβεια αλλά επίπλαστη. Δεν χαίρονται τον χριστιανικό βίο αλλά τον θεωρούν κάτεργο. Για αυτό και θέλουν να τιμωρηθούν όλοι οι άλλοι «που περνάνε καλά».  Αντί να προσπαθήσουν και αυτοί να περνάνε καλά και μπορούν να το κάνουν, προτιμούν να στέκονται αρνητικά. 

Οι θεωρίες σκοτεινής συνομωσίας τους προσφέρουν ένα μόνιμο και ακλόνητο άλλοθι…




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια