Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ…




Χθες μετά τη δουλειά, πήγα στο σκοτεινό μπαρ να πιω 5-6 μπύρες αποφόρτισης. 

Εκεί ο βραζιλιάνος προσωπικός μου ποτοαναμείκτης, είχε πιάσει κουβέντα με έναν θαμώνα για την κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε. Του είπε με περισπούδαστο ύφος του πολύ ψαγμένου, ότι «Έλα μωρέ τώρα οι ξένοι φταίνε. Τόσα χρόνια μας έδιναν τα λεφτά, δεν ήξεραν ότι τα τρώμε; Επίτηδες το έκαναν για να χρεοκοπήσουμε και να πάρουν την Ελλαδίτσα μας κοψοχρονιά. Σχεδιασμένο ήταν» 

Δεν είναι τυχαίο ότι μου συστήθηκε ως δημόσιος υπάλληλος. 

Μπήκα και εγώ στην κουβέντα και είπα: 

Αδερφέ, 

Ωραία η σκοτεινή θεωρία συνομωσίας αλλά της λείπει η αλήθεια. Λες και είχαν προβλέψει από τα πακέτα Ντελόρ του 80 ότι μετά από 30 χρόνια θα χρεοκοπήσουμε. Αλλά έστω ότι είχαν αυτό το σχέδιο: Που τη βλέπεις την κοψοχρονιά; Δώσαμε μια από τις καλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Τον ΟΠΑΠ. Που ήταν τα αιμοσταγή κτήνη να τον πάρουν; Όλος και όλος ένας αγοραστής εμφανίστηκε. Δώσαμε το καλύτερο φιλέτο της Αττικής. Το παραλιακό μέτωπο. Και; Πάλι ένας εμφανίστηκε. Τι άλλο δώσαμε; Δεν θα έπρεπε τα γεράκια να κάνουν ήδη πάρτι; Βλέπεις από το 2010 να γίνεται κάτι; Στάγδην βραδέως, ενδοφλεβίως. 

Από την άλλη, συνέχισα τον συλλογισμό μου, είμαστε καλοφάρα ( και το «α» με ωμέγα ). Μας αξίζει η καταστροφή. 

Οι κακοί ξένοι μας έφταιγαν γιατί μας έδιναν τις επιδοτήσεις για να αλλάξουμε το φυσικό βαμβάκι – αφού ο πλανήτης προμηθευόταν πια τεχνητό ως πιο φτηνό και εμείς τα τρώγαμε στα σκυλάδικα. Οι κακοί ξένοι έφταιγαν που η περήφανη αγροτιά είχε 1 στρέμμα και δήλωνε την Ανταρκτική, 5 ρίζες και δήλωνε το δάσος του Αμαζονίου και 10 κατσίκες και δήλωνε τους θεατές του Καμπ Νόου ( 95.000 ). Οι κακοί ξένοι δεν ήλεγχαν. 

Τώρα λοιπόν που οι κακοί ξένοι βάζουν την τρόικα να ελέγχει που πάνε τα δανεικά, πάλι μας φταίει; 

Φταίνε και που δεν ήλεγχαν φταίνε και που ελέγχουν; Πάντα φταίνε; 

Μα πάντα! 

Φυσικά! 

Στη Μικρασία έφταιγαν οι Γάλλοι. Στον εμφύλιο οι Άγγλοι. Στη δικτατορία οι Αμερικάνοι. Στο Μνημόνιο οι Γερμανοί. Εμείς ποτέ. Για τίποτα. 

Στο κάτω κάτω της γραφής, αν είμαστε μάγκες, ας κάνουμε μια οικονομία να παράγει πλούτο. Να βγάζει χρήμα να μην τους έχουμε ανάγκη. 

Δεν μπορεί να θέλουμε και βόλτες με το αυτοκίνητο και το ντεπόζιτο με τη βενζίνη πάντα γεμάτο.
Αφού είναι οι μόνοι που μας δίνουν χρήματα ή θα ακολουθήσουμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες αναλαμβάνοντας την  ευθύνη χωρίς παραμύθια και βλακώδεις ιδεοληψίες ή το κλείνουμε το μαγαζί και βοήθεια μας».

Απάντηση δεν πήρα και η κουβέντα συνεχίστηκε για το αν ο Ολυμπιακός θα κάνει του χρόνου καλή πορεία στο champions league και για το αν αδικήθηκε η Μαρία – Έλενα Κυριάκου στον διαγωνισμό της Eurovision….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια