Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥ




Στο ελληνικό δίκτυο υπάρχουν δεκάδες γυναικεία sites που αραδιάζουν διαρκώς επαναλαμβανόμενους καταλόγους τύπου γιατί σε θέλει, γιατί δεν σε θέλει, τι πρέπει να κάνεις για να σε θέλει, τι να βάλεις, τι να πεις, τι να μην πεις και διάφορα άλλα χαζοχαρούμενα. 

Στο παρόν blog θέλω να καταγράψω και την αδικημένη πλευρά του ασθενούς φύλου. Του ανδρικού. Ξέρω ότι οι …11 στις 10 γυναίκες που θα διαβάσουν το παρακάτω – όπως και με τα προηγούμενα φυσικά – λένε «αχ δεν είναι σωστή η κατηγοριοποίηση, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός» και κάνουν όλες τα ίδια. 

Το θέμα μας λοιπόν είναι ο χωρισμός. Θα σου αναφέρω τι λένε, τι σημαίνει και τι να κάνεις.

Έστω γυναίκα. Βγαίνει μαζί σου μια, δύο δέκα, το κάνετε αντίστοιχα, περνάτε πάρα πολύ ωραία και ξαφνικά από το πουθενά σε κόβει. 


Σου λέει: «Δεν είμαι σε φάση σχέσης». «Δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τον πρώην μου». «Ξέρεις, μόλις βγήκα από σχέση»

Σημαίνει: Μην πιστεύεις τίποτα από τα ανωτέρω. Αν ίσχυαν δεν θα έβγαινε μαζί σου. Θα καθόταν στο σπίτι της και θα έβλεπε σίριαλ στην τηλεόραση. Απλώς, είτε αισθάνθηκε τις γνωστές κλασικές γυναίκειες ανασφάλειες ότι τη βλέπεις μόνο για το κρεβάτι, είτε κάτι δεν της πήγε στο χαρακτήρα σου και δεν θέλει να συνεχίσει μαζί σου. Μπορεί βέβαια απλώς να ήθελε να διασκεδάσει, να εκτονωθεί και μετά να μην την κράτησε τίποτα άλλο σε σένα. 

Τι να κάνεις: Αν είναι καλή κοπέλα και αξίζει τον κόπο, να απομακρυνθείς για λίγο. Για λίγο όμως. Να επανέλθεις μια φορά με μια πρόταση για κάτι χαλαρό όπως ένα cinema ή μια συναυλία και να της περάσεις ότι μετά δεν θα το συνεχίσετε γιατί είσαι κουρασμένος/ξυπνάς νωρίς αύριο και άστο να κυλήσει ως παρέα χωρίς σεξ. Μετά αν δεν επανέλθει αυτή, παράτα το. Αν όμως αρνηθεί την πρόταση σου, ξέχνα τη. 


Βασική διευκρίνιση: Φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος όταν του απευθύνεις μια πρόσκληση να ανταποκριθεί αμέσως. Όποιος ενδιαφέρεται, αν αρνηθεί, οφείλει να επανέλθει ΑΥΤΟΣ με αντιπρόταση. Savoir Vivre


Σου λέει: «Θέλω να μιλήσουμε». 

Σημαίνει: Χωρίζετε.

Τι να κάνεις: Αν και εσύ δεν καίγεσαι, ακύρωσε τη. «Μίλα μου τώρα, δεν σε εμποδίζει κάτι». Αν θέλεις να το παλέψεις, την εκτιμάς, τη σέβεσαι, πήγαινε να μιλήσετε αλλά να είσαι προετοιμασμένος. Θα σε χαιρετήσει. 


Σου λέει: Χρειάζομαι λίγο χρόνο μόνη μου και θα μιλήσουμε, δεν θα χαθούμε.

Σημαίνει: Χωρίζετε απλώς ίσως να σε φοβάται και θέλει να αποφύγει τη σύγκρουση. 

Τι να κάνεις: Ξέχνα τη. Ούτε παρακάλια, ούτε να γίνεις φορτικός. 


Σου λέει: «Είσαι καταπληκτικός, υπέροχος ( και ένα φορτηγό κομπλιμέντα ) δεν φταις εσύ, εγώ έχω θέμα και θέλω να παραμείνεις στη ζωή μου. Θέλω να είμαστε φίλοι. Δεν θέλω να σε χάσω»

Σημαίνει: Χωρίζετε με ψεύτικα κομπλιμέντα και με την τακτική του επιτηδευμένου «εγώ φταίω» αλλά η ουσία είναι η ίδια. 

Τι να κάνεις: Φύγε πιο μακριά και από μακριά! Τρέχα στο Βόρειο Πόλο! Σε δουλεύει! Θα σε χρησιμοποιήσει ως πελάτη, ως αυλή, ως συνοδό και αν πιεί και λίγο αλκοόλ θα πηδηχτείτε. Και από την άλλη μέρα πάλι φίλοι. Δεν την νοιάζουν τα συναισθήματα σου και σου φέρεται όπως σε ένα app στο iphone. Άνοιξε κλείσε κατά το δοκούν. Αν παραμείνεις, εννοείται πως θα σε αγνοήσει μόλις ερωτευθεί. 


Σου λέει: «Πρέπει να μείνω μόνη μου να βρω τον εαυτό μου».

Σημαίνει: Αντίο σας. 

Τι να κάνεις: Τον εαυτό σου καλή μου δεν τον βρίσκεις. Τον φτιάχνεις. Άντε γεια! 


Σου λέει: «Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον που είναι πάρα πολύ καλός με τις φίλες μου. 

Σημαίνει: Τρομακτική ανασφάλεια και ζήλεια. Από την άλλη είναι και μια καλή αφορμή για αυτοκριτική μήπως το παράκανες – ίσως και λίγο πονηρά - με την κοινωνικοποίηση

Τι να κάνεις: Φύγε μακριά! Θα σου κάνει το βίο αβίωτο και αφού ούτε καν το συζητά – πρώτα συζητάμε το παράπονο μας και μετά παίρνουμε αποφάσεις - και σου το δίνει ως τελεσίγραφο, χαιρέτησε τη. Χάνεις το χρόνο σου. 


Σου λέει: «Μου αρέσει το σεξ μαζί σου αλλά δεν έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα»

Σημαίνει: Ότι ακριβώς διάβασες. Η κοπέλα είναι ειλικρινής. Είτε γιατί σε καταδίκασε γρήγορα και δεν προσπάθησε, είτε γιατί σε επεξεργάστηκε και είδε πως δεν ταιριάζετε, σου το λέει κατάμουτρα και μπράβο της. 

Τι να κάνεις: Ρώτα τη «Θέλεις να συνεχίσουμε αυτό που σου αρέσει;»  Αν ναι, και τη γουστάρεις κάνε μια προσπάθεια να βρεις κάτι κοινό ή να δοκιμάσεις ενεργά κάποια καινούρια δραστηριότητα μαζί της. Ειλικρινείς γυναίκες είναι σπάνιο είδος και δεν πρέπει να της αφήνουμε άνευ μάχης.  Αν σου απαντήσει όχι, σημαίνει πως ήθελε να διασκεδάσει μαζί σου, πέρασε ωραία και αποφάσισε να το τερματίσει. Σεβάσου το, ευχαρίστησε τη για τις στιγμές που μοιραστήκατε και φύγε. 


Σημαντική σημείωση 1: Όταν βλέπεις ότι διατηρεί επαφή με τον πρώην και παρά τη δική σου εκπεφρασμένη ενόχληση, όχι μόνο δεν την κόβει αλλά την κρύβει κιόλας, είναι το πρώτο σημάδι ότι η σχέση δεν πρόκειται να πάει καθόλου μακριά. 

Σημαντική σημείωση 2 : Μακριά από γυναίκα που κατεβάζει  το αλκοόλ σαν νερό. Χάνει τον έλεγχο, είναι αναξιόπιστη, υπόσχεται και δεν κάνει, είναι αμετροεπής, ανοίγει το στόμα της και φεύγουν τσιμεντόλιθοι, έχει κακή κοινωνική συμπεριφορά και μετανιώνει με μπόλικες ενοχές πάρα πολύ γρήγορα. ΦΥΓΕ ! 

Σημαντική σημείωση 3 :  Ακόμα πιο μακριά απο φανατική φιλόζωη. Τρομακτικά κενά, μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα και η υπεραγάπη για τα ζώα είναι συγκεκαλυμμένο μίσος για τους ανθρώπους. Θα πέσεις στην παγίδα να τη θεωρήσεις ευαίσθητη και τρυφερή και πολύ σύντομα θα καταλάβεις οτι πρόκειται για άτομο ολοφάνερα προβληματικό.


Όταν ακούσεις δικαιολογίες που εμπεριέχουν αντίφαση ή είναι τελείως κουλές, η αιτία είναι άλλη. Ας δούμε μερικές από αυτές τις ξέμπαρκες δικαιολογίες:

Βγαίνετε, πίνετε, χορεύετε, μεθάτε, κάνετε σεξ, γουστάρετε και αφού το κάνετε αυτό δέκα φορές «Θέλω έναν άνδρα σοβαρό και ώριμο για σχέση. Εσύ δεν είσαι» ή  «Δεν θέλω να είμαι με κάποιον που βγαίνει συνέχεια» Μαζί βγαίνετε! «Αυτά που κάνεις με τους χορούς και τα πιώματα είναι επίδειξη και είσαι για το φαίνεσθαι» Μα και εσύ συμμετέχεις! Έχετε ερωτική επαφή πάνω από 15 φορές, τελειώνετε και οι δύο και μετά από το πουθενά: «Δεν νομίζω ότι ταιριάζουμε σεξουαλικά» Μια επίσης καλή αφορμή είναι να σου λέει ότι σε θέλει μόνο δικό της, να σε ελέγχει συνέχεια για το Facebook και ποια σου κάνει like, παίρνει το κινητό σου και κοιτάζει ένα ένα τα μηνύματα σου ενώ η ίδια δεν δέχεται καν αντίστοιχο έλεγχο και βλέπεις ότι παίζει με 2-3. «Αισθάνομαι καταπίεση». 

Πρόκειται για άτομο ανασφαλές, ασταθές, με πολλαπλές νευρώσεις και συνήθως αυτές είναι οι γυναίκες που έχουν ήδη ένα φορτωμένο διαζύγιο στην πλάτη ή γυναίκες που έχουν πάθει γεροντοκορίαση. 

Επειδή με την αφόρητη γκρίνια, μιζέρια και μίρλα της ανασφαλούς γυναίκας τα νεύρα σου θα γίνουν τσατάλια, καλύτερα να αποχωρήσεις σιγά σιγά και εννοώ γρήγορα γρήγορα. Δεν βγαίνει άκρη και θα το ρίξεις στα ψυχοφάρμακα.

Αν δεν συνεννοείσαι και αν εκεί που διαφωνείς δεν υπάρχει πραγματικός διάλογος, άστο καλύτερα, μην το κουράζεις και μην κουράζεσαι. Σεξ θα βρεις λίγο παρακάτω, μην κολλάς. 

Η μισή διαδρομή είναι να ξέρεις τι σου γίνεται και τι θέλεις. Η άλλη μισή είναι να αναγνωρίζεις τα σημάδια και να μη χάνεις το χρόνο σου με καταστάσεις που σε βλάπτουν. 





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια