Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ – ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ




Καλώς ήλθατε στη χώρα που 365 μέρες το χρόνο έχει απόκριες με οδηγό την διαφθορά και την παρακμή. 

Από το πρωί, τα μαζικά μέσα επιρροής και οι λειτουργοί του υπαρκτού λαϊκισμού ουρλιάζουν στα κανάλια ότι ζούμε μια χούντα καθώς εισέβαλλαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ για να τελειώσει μια μάταιη κατάληψη στο ραδιομέγαρο. 

Χούντα δεν ζούμε σε καμία περίπτωση. Αν ήταν έτσι, δεν θα έγραφε ο καθένας ότι του κατέβαινε στα κοινωνικά δίκτυα, σε ιστοσελίδες και ιστολόγια. Εύκολες και τσάμπα βαρυγδουπιές. Αν κάποιος θέλει πραγματικά να καταλάβει τι σημαίνει χούντα, ας ψάξει στο google university ή αν έχει κάποιο γνωστό ακόμα καλύτερα, να ρωτήσει αν έχουν ελευθερία γνώμης οι κάτοικοι της Κορέας ( δεν έχει καμία σημασία αν είναι Βόρεια ή Νότια ) της Κίνας και σε ένα οποιοδήποτε μουσουλμανικό καθεστώς.  

Στο κάτω κάτω της γραφής όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί, πεδίον δόξης λαμπρόν να κατέβει στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί.  Όταν έκλεισε η ΕΡΤ ελάχιστους απασχόλησε και τώρα που σου γράφω, σχεδόν δύο ώρες μετά την έναρξη του σχετικού συλλαλητηρίου στην Αγία Παρασκευή, 1000 νοματαίοι όλοι και όλοι έσπευσαν προς συμπαράσταση. 

Ζούμε στη χώρα της απύθμενης υποκρισίας που η κατάληψη ενός δημοσίου χώρου επί πέντε μήνες θεωρείται νόμιμη και η λύση της θεωρείται παράνομη χούντα. 

Άκουγα τον αξιοσέβαστο κύριο Νίκο Χατζηνικολάου το πρωί στον REAL FM, να προτρέπει σε διάλογο. Συγγνώμη, μετά από 5 ολόκληρους μήνες, τι άλλο έχουν να συζητήσουν; Δεν τα είπαν;
Επί σειρά ετών που η εξυγίανση της ΕΡΤ ήτο υπο καθεστώς διαλόγου, έγινε κάτι εκτός από εξάμηνες απεργίες διαρκείας; 

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κλάψας και της μιζέριας. Κείμενα επί κειμένων, facebook status, tweets δακρύβρεχτα, καταθλιπτικά, άπονη ζωή και άτιμη κενωνία. 

Ο Έλληνας επαναστάτησε και σήμερα καμιά εικοσαριά φορές από το πληκτρολόγιο του και οι περισσότεροι σιώπησαν επιδοκιμάζοντας την απαλλοτρίωση – που θα έλεγε και ο σύντροφος Κουφοντίνας – της ΕΡΤ. 

Πολλοί στέκονται στον τρόπο και υποστηρίζουν πως ούτε το μαύρο ήταν λύση ούτε τα ΜΑΤ αλλά έπρεπε  κάτι να γίνει με την ΕΡΤ. Εμ δεν γίνεται και να ξοδεύεις ασύστολα και να έχεις πάντα το ταμείο γεμάτο! Δεν μπορούν όλοι να είναι ευχαριστημένοι. 

Τόσα χρόνια έχουμε βαρεθεί τους ατέρμονους κύκλους διαλόγων που ουδέποτε έφεραν κάποια αλλαγή. Με το που αχνοφαίνοταν μια λύση στον ορίζοντα, αναλάμβανε το συνδικαλισταριό με τις απεργίες και την απειλή του πολιτικού κόστους και αυτό που καταφέρναμε ήταν να εκπληρώνεται το μέγα ρηθέν υπό του ανθρώπου της Εκκλησίας, Μάκη Ψωμιάδη: «Τα χρέη του προηγούμενου, τα πληρώνει ο επόμενος αγαπούλα…»

Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε…. 

Συγχωρέστε με αλλά ως ιδιωτικός υπάλληλος, όταν βλέπω καθημερινά να αποκεφαλίζεται κόσμος και να μη μιλάει κανένας, δεν θα πέσω και στα πατώματα επειδή μια κατάληψη δημοσίου χώρου έλαβε – επιτέλους – τέλος !



1 Λογομαχιες:

Δέσποινα είπε...

Ζούμε στη χώρα της απύθμενης υποκρισίας που η κατάληψη ενός δημοσίου χώρου επί πέντε μήνες θεωρείται νόμιμη και η λύση της θεωρείται παράνομη χούντα
Μεγάλη κουβέντα...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια