Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Μέχρι σήμερα οι συνεντεύξεις που έχω πάρει είναι είτε γραπτές, είτε απομαγνητοφωνημένες. Ήθελα να κάνω και μια με κάμερα. Ανέκαθεν μου άρεσε ο ζωντανός λόγος. Αφενός μπορείς να βγάλεις περισσότερα από τον συνεντευξιαζόμενο, αφετέρου το ζωντανό είναι και ότι πιο κοντινό στο να καταλάβεις την αλήθεια περί του του ατόμου και των ιδεών του. 

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, ήταν η πρώτη μου προσπάθεια για αυτού του τύπου τη συνέντευξη. 

Επέλεξα να την προσεγγίσω για τρεις λόγους: 

Ο πρώτος, είναι η νεότερη βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο. 27 ετών παρακαλώ, οπότε για μένα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον το τι έχει να πει ένας νέος άνθρωπος που βρίσκεται αν μη τι άλλο στην πλέον επίσημη θέση της κοινωνικής ιεραρχίας. 

Ο δεύτερος είναι γιατί θεωρώ την παρουσία της πάρα πολύ κρίσιμη. Αν δηλαδή δεν συντελέσει ένας νέος άνθρωπος να αλλάξει έστω κάτι στο κοινωνικό γίγνεσθαι τότε δεν υπάρχει πια καμία ελπίδα. 

Ο τρίτος είναι ότι μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι δεν έχει τύχει ιδιαίτερης προβολής από τα μαζικά μέσα επιρροής παρά και το νεαρόν της ηλικίας της και το κάλλος της. 






Η Ειρήνη Αγαθοπούλου η βουλευτής με το εκτυφλωτικό χαμόγελο, ανταποκρίθηκε σε μια ιδιαίτερη, εξουθενωτική και αντισυμβατική συνέντευξη. Την παίδεψα για 104’ και απόρησα και εγώ με την υπομονή της και την καλοπροαίρετη διάθεσή της. Θέλω να σημειώσω και να το τονίσω αυτό, ότι προς τιμήν της και μακάρι να παραμείνει έτσι, ούτε ζήτησε να δει προκαταβολικά τις ερωτήσεις, ούτε έκοψε καμία. Όπως τα είπαμε, χωρίς διάλλειμα, χωρίς μοντάζ, έτσι και το ανέβασα. Μιλήσαμε για πολλά θέματα, είτε σε προσωπικό επίπεδο για να τη γνωρίσουμε καλύτερα, για την οικονομία, την υγεία, που θα βρουν τα λεφτά, τα εθνικά θέματα, για την ανάπτυξη, τη σχέση κράτους και εκκλησίας, τα θρησκευτικά στα σχολεία, το Τέξας, τους συνδικαλιστές που τρέχουν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, της ζήτησα να σχολιάσει διάφορες περίεργες δηλώσεις στελεχών του κόμματος, τον κόσμο που δεν επαναστάτησε κ.α.  

Δεν ξέρω τι θα έχει καταφέρει στο τέλος της βουλευτικής της θητείας αλλά αν μη τι άλλο είχε πολλά ενδιαφέροντα – μη σου πω και προκλητικά - να πει. 

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όποιον παρακολουθήσει μέχρι τέλους.  

Τη φράση «πνευματικά δικαιώματα» τη βαριέμαι και ως σκέψη.
Ότι θέλετε πάρτε, αντιγράψτε, κλέψτε, βάλτε τρούφα και καλή σας όρεξη.

Απλώς, απευθυνόμενος στο φιλότιμο σας,
 μπορείτε να αναφέρετε ότι το πήρατε από το www.suspect.gr

ΥΓ. Θερμές ευχαριστίες στον σπουδαίο φωτογράφο κ. Θανάση Καβαλλιεράτο για τη σκηνοθεσία, την εικονοληψία, την ηχοληψία και την τεχνική υποστήριξη. Χωρίς τη βοήθειά του, η συνέντευξη δεν θα γινόταν ποτέ. Αν θέλεις να καλύψεις οποιοδήποτε κοινωνικό γεγονός, μπορείς να του στείλεις mail στο atano62@gmail.com και το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα εξαιρετικό. 

Κάνε καφέ, βάλε ποτό και απόλαυσέ τη: 

Συνέντευξη




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια