Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ


…και δεν νομίζω να μου φαίνεται. 

Παρατήρησα πως μετά το σκηνικό με τον άτυχο που τον έφαγαν για μια βιντεοκάμερα, ο κόσμος αρχίζει να ευαισθητοποιείται. 

Πριν από λίγες μέρες ο προσωπικός μου περιπτεράς μου διηγήθηκε ένα περιστατικό που ενας τύπος βούτηξε ένα σταυρουδάκι από μια γιαγιά και στις εκκλήσεις της για βοήθεια έσπευσαν από διπλανό καφενείο και αφενός το σταυρουδάκι επεστράφη και ο αλλοδαπός ληστής ακόμα πρέπει να ψάχνει τη μύτη και τα πλευρά του. 

Δεύτερο περιστατικό μου το εξιστόρησε ενας φίλος μου που έγινε μπροστά στα μάτια του.
Κυνήγησε μαζί με κάποιον άλλον περαστικό, έναν άλλο ληστή που έφαγε το ξύλο της χρονιάς του και μια φίλη μου σε στάση λεωφορείου που 3 τύποι στρίμωξαν έναν επιτήδειο με μακριά χέρια…

Νομίζω ότι η ανησυχία, ο φόβος, η αδικία, το έγκλημα, ότι νοιώθουμε απροστάτευτοι, μπορεί να μας ξυπνήσει. 

Να μας κάνει λίγο καλύτερους, αλληλέγγυους, να έρθουμε λίγο πιο κοντά, με περισσότερη ανθρωπιά… 

Επι σειρά ετών είμασταν ο καθένας σε ημιλήθαργο, στο δικό του ανάκλιντρο απολαμβάνοντας τον προσωπικό του τηλε-παράδεισο…



3 Λογομαχιες:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Aργησα να περασω λογω εξεταστικης αλλα σημερα επανορθωνω αφηνοντας πολλες ευχες για καλη εβδομαδα.Να εισαι παντα καλα.Μακαρι να αλλαξουν τα πραγματα και να ερθουμε λιγο πιο κοντα οπως σωστα γραφεις.

BALTASAR21 είπε...

Eτσι είναι.Στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα όπου εργάζομαι με ειδοποίησαν πρόσφατα περίοικοι πως κάποιοι "τριγυρνάνε" στο μοτοσακό μου.

Κατέβηκα για προληπτικό έλεγχο και διαπίστωσα όντως έναν μαυρούκο να παραφυλάει, αλλά όχι για το μοτοσακό.

Μετά από ένα δίωρο, διαπίστωσα πως κράταγε τσίλιες για λογαριασμό άλλου μαυρούκου, ο οποίος ήταν μέσα στον κάδο που ήταν δίπλα στο μοτοσακό.
Μάδαγε ένα στρώμα μέσα στον κάδο για να πάρει τα συρμάτινα ελατήρια που υπάρχουν μέσα...

Η εικόνα του μαυρούκου να πετάγεται περιχαρής από τον κάδο, κραδαίνοντας τα συρματοελατήρια και γεμάτος μπαμπακο-κλωστο-ίνες στα αυτιά,στα μάτια,στα μαλλιά, παντού με άφησε έκπληκτο.

Έκπληκτο βέβαια με άφησε και η στάση του προσωπικού μου κουρέα(πάνω-κάτω), οποίος έχει κατάστημα στην ίδια γειτονιά, όταν ανακάλυψε πορτοφολάδες στην λαική του Σαββάτου και μερίμνησε να συλληφθούν υποδεικνύοντας τους ενόχους στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ,ενημερώνοντας παράλληλα τις ληστευμένες γριούλες.

Κάτι ψιλο-χοντροτρέχει δεν μπορεί......

KitsosMitsos είπε...

Άντε μπας και βάλουν μέσα και αυτούς του ποδοσφαίρου, θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια