Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

HEY DJ !


Απολαύστε παραλήρημα και στο τέλος η εξήγηση

= = =

Στη συσκεψη που καναμε στο οβαλ, τριγωνο, τετραγωνο, στρογγυλο και τραπεζιο γραφειο, ένα από τα 14.592 θεματα που συζητησαμε ηταν αν οι μουσικες που θα παιξουμε είναι ανακοινωσιμες ή όχι.

Η αποψη των αλλων ηταν «αστο για εκπληξη»

Η αποψη του γραφοντος είναι πως αφενος το «αστο για αργοτερα Γιωργο» ειπε και ο Καραμανλης στον Αλογοσκουφη και φτασαμε να χρεωκοπησουμε, αφετερου είναι καλυτερο να ερθει καποιος στην ωρα που θελει και τον εκφραζει.

Το εθεσα, οι αλλοι διαφωνησαν και επειδη δεν θελω να προδωσω την εμπιστοσυνη κανενος, αποφασισα να βαλω την κουκουλα μου, να μη μιλησω αλλα να σας δειξω τι θα κανουμε.
Λεπον.

Θα ξεκινησει ο σεβασμιος «Δεοντας» με την ενατη του Μπετοβεν. Σκεφτηκαμε να βαλουμε ένα κονσερτο του Μοτσαρτ αλλα είναι μικρο σε διαρκεια, τον βιβαλτι τον ξερετε ολοι πια και τον βαγκνερ τον χρησιμοποιησε ο Χιτλερ.

Η ενατη του μπετοβεν είναι ένα ετοιμο μιξαρισμενο σετ 90’ σαν αγωνας ποδοσφαιρου και δεν θα ξενερωσετε καθως θα εχουμε και μπαλετο. Ειπαμε για τα Μπολσοϊ στην αρχη αλλα για λογους κοστους, 3 κοριτσια από την οδο της ψυχαγωγιας, τη Συγγρου, θα σας αποζημιωσουν αναλογα. Και καλυτερα.

Μετα θα συνεχισει ο υποφαινομενος στο ιδιο μελωδικο υφος. Θα ξεκινησουμε με death metal για να συνεχισουμε με doom. Αν το τσακιρ κεφι αναψει και αστραψει, θα κανουμε ένα περασμα από speed και λιγο μπλακ. Μεταλ και χιουμορ.  Για παν ενδεχομενο θα παρισταται και ενας ιερεας για τους σχετικους εξορκισμους για οσους δαιμονισθουν.

Ηδη θα εχετε αναψει και φουντωσει από το χεντμπαγκιν, τα πρωτα ποτα θα εχουν τελειωσει και θα συνεχισει ο «κωστακις» που το γραφει γερμανικα καθοτι προτυπο του είναι ο Ρεχαγκελ, με χορευτικες επιτυχιες. Η λαμπαντα θα συναντησει τη μακαρενα, ο Ρουβας τον Ρικι Μαρτιν, τα τσιγγανικα βιολια με της σκοτσεζικες γκαϊντες και θα παραδωσει τη σκυταλη στον αιθεροβαμωνα των θαλασσων με τσαμικο.

Ο ετερος «Κωνσταντινος», θα ξεκινησει το σετ του με μια ενδιαφερουσα ομιλια του Δημητρη Νανοπουλου στο Χαρβαρντ με τιτλο «οι νεες εξελιξεις της κβαντομηχανικης, στην αναπαραγωγη της καρετα καρετα και αμεσως μετα θα ακουσετε αποσπασμα βαρυσημαντης συνεντευξης της Στελλας Μπεζεντακου για την επομενη μερα της δολοφονιας του Μπιν Λαντεν.

Μετα την επιμορφωση ακολουθει η ψυχαγωγια και ως παγκοσμιος πολιτης των αιθερων, ο Κωνσταντινος μας, θα σας παιξει εθνικ πλανετ. Ενδιαφερουσες μουσικες από τον Κενταυρο 8, τα μυστικα οπλα και μουσικα οργανα των ΕΛ, ( στο σημειο αυτό θα γινει διανομη dvd των εκδοσεων Λιακο που θα αποδεικνυουν ότι ο καιρος εγγυς εστι, οποτε καντε τη για να σωθειτε ) θα ακουσουμε χορωδια από ένα συγκεκριμενο ειδος ιχθυων του ειρηνικου, τιτιβισματα μελισσων και γαβγισματα βατραχων. Οποιος εκεινη ακριβως τη στιγμη βγει από το μαγαζι θα δει το σημα της Γκοθαμ σιτι πανω από τον Αττικο ουρανο. Αν δοκιμασει να φυγει όμως, ο Μπατμαν θα τον ξαναβαλει μεσα στο bodega. Για τιμωρια.

Τη βραδια θα κλεισει, ο «jj7» που θα ξεκινησει το σετ του με τον υμνο του Ολυμπιακου του Παναθηναικου και της ΑΕΚ. Δεν μπορει ολο και καποιος καφρος θα βρισκεται αναμεσα μας ώστε να πλακωθει με τις ομαδες για να γελασουμε ολοι οι υπολοιποι. Αν δεν, θα βαλουμε το πλαν Β. Ο Γιαννης μας θα βαλει τον υμνο του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ( αυτης με τον πυρσο, η καινουρια δεν μας αρεσει ), του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και των λοιπων δυναμεων. Δεν μπορει, ολο και καποιος φανατικος με τα πολιτικα θα πλακωθει ώστε να γελασουμε ολοι οι υπολοιποι.

Αν δεν πιασει ουτε και αυτό, τοτε το προγραμμα θα συνεχιστει με Μπουγα, Ζαζοπουλο και Ματθαιο Γιαννουλη που καποτε ο Θεος της μουσικης θα ανταμειψει αυτους τους μεγαλους ανδρες όπως πραγματικα τους αξιζει και όταν ελθει εν τη βασιλεια του θα τους εχει στα δεξια του.
Καποια στιγμη να βαλουμε τον προτζεκτορα να δουμε τι απεγινε στη Eurovision και θα εχουμε ανοιχτη συζητηση με θεμα «η προτελευταια θεση είναι αποτυχια ή μεγαλειωδης σταση διαμαρτυριας για αυτό το pop φεστιβαλακι της πλακας;»
 
Σπεσιαλ γκεστ θα είναι ο – τελικά θύμα ή θύτης – Πασχαλης, η Μπεσι Αργυρακη, ο Σαρμπελ και σε απευθειας δορυφορικη συνδεση με την Κυπρο θα μας δωσει τα φωτα του ο Ανδρεας Μικρουτσικος.
Οσοι θα εχουν απομεινει στο bodega θα μοιραστουν κουπονια για πατσα σε ταβερνα της χασιας και συλλεκτικη αφισα της Σαμανθα Φοξ για τους ανδρες και του Jason Donovan για τις γυναικες. Και του Boy George για οσους συνδέουν το πολυμπριζο και μελωνουν το παστελι.

Καλα να περασουμε και μην ερθετε με αδεια χερια, φερτε μας κανα δωρακι! Σκρούτζηδες!

= = = =

Αυτό που διάβασες δεν ηταν πόνημα υπο την επήρρεια χημικών ουσιών αλλα το κείμενο που έγραψα στο φόρουμ για το πρώτο πάρτι του www.musicheaven.gr

Στον ραδιοφωνικό σταθμό που κάνω εκπομπές κάθε Τετάρτη μεσημέρι 15.00-16.00,  είπαμε τις προάλλες να κάνουμε ένα πάρτι αφενός για τη γνωριμία των μελών, αφετέρου να βοηθήσουμε σε μερικά έξοδα όπως ο σερβερ, η ΑΕΠΙ και πιθανές βελτιώσεις στο site. Ανοιξα τη βραδιά ως DJ, ηταν η πρώτη μου φορά και παρά την αρχική νευρικότητα, ολα πήγαν οπως τα είχα σχεδιάσει χωρίς απρόοπτα και τελικά το απόλαυσα.

 Το ανωτέρω κείμενο λοιπόν το καταχωρώ εις ανάμνησιν της πρώτης βραδιάς μου ως DJ

Ακολούθησε μια «εκδήλωση» του περιοδικού που παίξαμε 5 συντάκτες μουσικές και ξανά στο bodega, μια και εκτιμήθηκε το πρώτο μου πέρασμα, έπαιξα μόνος μου ένα Σάββατο βράδι.

Μέχρι σήμερα είχα αγγαρέψει 3-4 φίλους να μου μάθουν το πρόγραμμα μίξης και στον www.cannibalradio.com που κάνω εκπομπή κάθε Τρίτη το μεσημέρι 14.00-16.00, εδώ και αρκετό καιρό μιξάρω τα κομμάτια που παίζω. Δυσκολεύομαι γιατί μιλάω στο μικρόφωνο, επικοινωνώ με ακροατές και το DJιλικι απαιτεί συγκέντρωση.

Προς θεού δεν λέω ότι είμαι κάτι το ιδιαίτερο ή το φοβερό και το μόνο που κατάφερνω είναι να σταθώ αξιοπρεπώς σε μια κονσόλα, σε ένα μπαρ και να μη γίνεται ποδοβολήτο στις αλλαγές και το αισθητικό αποτέλεσμα να μην είναι αποκρουστικό.

Σεβασμός στους DJs βινυλίου και CD και το μόνο που λέω για τον εαυτό μου είναι ότι εκει που δεν είχα ιδεα, τώρα μπορώ να σταθώ επαρκώς.

Πάντως, είναι υπέροχο το συναίσθημα οι μουσικές που σου αρέσουν, να τις μοιράζεσαι με κόσμο και να νοιώθεις την ανταπόκριση και να «γκρουβάρει» το κοινό. Στα νεα ελληνικά, το γκρουβ σημαίνει το λίκνισμα σώματος και κεφαλής των παριστάμενων συντονισμένο στο ρυθμό της μουσικής. 

Σχεδόν υποσυνείδητη κίνηση που σημαίνει ότι η μουσική πρόταση του DJ είναι αρεστή. Στα κέφια χορεύουμε, αλλά το bodega είναι μπαρ – μπαρ που σημαίνει ποτο και κουβεντούλα και αν πιαναμε τους χορούς, μάλλον θα με είχε εκτοξεύσει στο λόφο του Φιλοπάππου ο ιδιοκτήτης!

Στην Ελλάδα ισως έχουμε περισσότερους DJs από ότι ακροατές, καθώς ολοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου βάζουν ενίοτε στο τέρμα τις αγαπημένες τους προτιμήσεις για να ακούμε και μετά από τρια τετράγωνα. Ολοι οι κάγκουρες λαϊκοποπ σκυλάδικων και οι ποζεράδες χιπ χοπ  και RNB, είναι streetDJs στους τέσσερεις τροχούς. Μέσα σε ολους αυτούς, γνώστες, μύστες, ειδικούς, άσχετους, ποζεράδες και τυχάρπαστους, βάλε και μένα. Το πολύ πολύ να παίξω οσο παίξω, να κάνω το πειραματάκι μου σαν παιδί και εγω και να επιστρέψω στη θέση του ακροατή. Τι είχα τι έχασα.

Για αυτό και έλαβα μέρος στον διαγωνισμό της Corona που βλέπεις στο προηγούμενο ποστ. Μέχρι τις 20 Ιουνίου, μπορείς να μπεις εδώ: http://www.movidacorona.com/suspect/ να ακουσεις το σετ μου και αν πιστεύεις ότι αξίζει, πατα ένα like ώστε να με στηρίξεις.

Ωραιο είναι επίσης και το συναίσθημα του πουλ-μουρ ( μη θες μετάφραση τώρα και στην αλφάβητο) αλλά θα πρέπει να γράψω πολλές ωρες πτήσης για να τολμήσω να εκφέρω  άποψη.

Δοξα τω θεω.

Φέτος, κάνω εκπομπές σε δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς, γράφω εδώ, σε περιοδικό, στην τηλεόραση είχα μια «στήλη» σε μόνιμη βάση σε ένα τηλεμαγκαζίνο ( μη φανταστείς σε μεγάλο κανάλι αλλά την εμπειρία την πήρα ), παράπλευρως, έπαιξα ως  DJ – και θα το ξανακάνω, νομίζω πως απέκτησα εχω μια «δημοσιογραφικη» εμπειρία και θα παω στον Σόμπολο για να μου βγάλει δημοσιογραφική ταυτότητα!





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια