Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ


Δε λεω, ωραία πουλάει η επανάσταση, ο αγώνας, στ’άρματα στ’άρματα ομερ βρυώνη, αλλά εχω μερικές απορίες.

  1. Το συμβούλιο της επικρατείας απέρριψε τις αιτιάσεις των κατοίκων, ναι ή όχι;
  2. Εχουν καταπατήσει δημόσια γη για να χτίσουν ναι ή όχι;
  3. Ότι υπάρχει δεν το εχουν περιφράξει, δεν το εχουν κάνει αυθαίρετο για να το μοσχοπουλήσουν ναι ή όχι;
  4. Είναι άδικο μέχρι στιγμής να σηκώνει ολο το βάρος των απορριμμάτων η Δυτική Αττική, ναι ή όχι;
  5. Πρέπει να βρεθεί λύση για τα σκουπίδια, ναι ή όχι;
  6. Είναι αλήθεια πως το εργοστάσιο ανακύκλωσης θα δώσει μόνιμες θέσεις εργασίας και θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία, ναι ή όχι;
  7. Αληθεύει αυτό που λέγεται ότι στις επιχειρήσεις κατά των ΜΑΤ συμμετέχουν αλλοδαποί με το αζημίωτο, ναι ή όχι;
  8. Εχουν γίνει ρυμοτομικά εγκλήματα στην Κεραστέα με σκοπό το τσιμεντοκέρδος και η επένδυση με τα απορρίματα τους χαλάει το «τουριστικό προφίλ» ναι ή όχι;
  9. Είναι αλήθεια ότι διαμαρτύρονται οι παρανομούντες που πλημμύρησαν τον τόπο με κτίρια;

Η δική μου αίσθηση πέραν της προπαγάνδας των ΜΜΕ, είναι πως το παραξηλώνουν στην Κερατέα για να έχουμε έναν νεκρό και να γίνει πολεμική αναμέτρηση. 

Πασα ενημέρωση επι του θέματος ή αντίλογος, δεκτός



9 Λογομαχιες:

Eleni Panagopoulou είπε...

Φίλε Suspect, αν κατέβεις μία βόλτα στο τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού που ξεκινά αύριο το πρωί στην Κερατέα, γνωρίσεις τους κατοίκους της, δείς τη ρυμοτομία της και κατανοήσεις την ομορφιά της, ίσως βρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά σου και ίσως ακόμα συνασπιστείς μαζί μας. Παρόλα αυτά δεσμεύομαι να απαντήσω αναλυτικά στις απορίες σου αμέσως μετά το φεστιβάλ γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο. Η μόνη απάντηση θα σου δώσω τώρα εν συντομία είναι ότι η Κερατέα δεν διαφωνεί με τα ίδια τα απορρίματα, αλλά με την ταφή τους στο χώμα, όταν υπάρχουν δεκάδες νέες, μη μολύνουσες τεχνολογίες που προωθούνται σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούμε να αγοράζουμε πάντα τα τεχνολογικά "σκουπίδια" της Ευρώπης. Είναι καιρός να γίνουμε πραγματικά Ευρώπη. Αυτά προς το παρόν. Επιφυλάσσομαι για μια εμπεριστατωμένη απάντηση.
Φιλικά, Ελένη

Suspect είπε...

Το βημα ειναι ανοιχτο, πολυ ευχαριστως να δω μια απαντηση - ενημερωση χωρις κραυγες και συνθηματα.

BALTASAR21 είπε...

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω και σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες έχω στην διάθεσή μου,
η επόμενη κωλ.....ίδα της Αττικής είναι η ευρύτερη περιοχή τησ Κερατέας.

Είναι γεγονός πως η απόφαση αυτή από πλευράς Πολιτείας έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει δυνατότητα υπαναχώρησης(εκτός απροόπτου.

Πιθανότατα οι απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία τίθενται να είναι καταφατικές,αλλά άμεσα εγείρονται αντιστοίχως κάποια (δεκάδες ίσως) ερωτήματα στα οποία οι απαντήσεις τους να εκθέτουν ανεπανόρθωτα την μέχρι τώρα στάση
της Πολιτείας.

Θα παραθέσω μόνον τα άκρως σημαντικότερα:

i)Η διαδικασία απόρριψης-εκταφής-ανακύκλωσης και όποια άλλη διαδικασία τηρείται, επιφέρει κάποια έσοδα.Γιατί να μην τα καρπώνεται η συγκεκριμμένη Περιφέρεια ή ο Δήμος, αφου αυτοί θα το εχουν δίπλα τους και θα ρουφάνε την βρώμα?
'Αλλος την σκατίλα και άλλος την κονόμα?

ii)Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή
(οι περισσότεροι από αυτούς) μετακόμισαν την τελευταία δεκαπενταετία για να αποφύγουν την Αθήνα που βούλιαζε στο σκουπίδι.Που να φανταζόντουσαν πωσ το σκουπίδι θα πήγαινε εκεί να τους συναντήσει...
Γιατί δεν αναλύουν ή έστω μελετουν ή έστω απορρίπτουν με επιχειρηματολογία, τις προτάσεις των τοπικών Φορέων για ανάληψη της διαδικασίας παραλαβής των απορριμάτων (και της σκατίλας γενικότερα)και την εκμετάλλευσή τους με άλλους τρόπους και σύγχρονες τεχνικές μεθόδους?

iii)Oι άλλες περιοχές και δη τα προς βορρά προάστεια του λεκανοπεδίου Αττικής δεν πληρούν ουδεμία από τις προυποθέσεις για ανάληψη κάποιας διαδικασίας αποκομμιδής, απορριψης, ανακύκλωσης, απόθεσης είτε κομποστοποίησης??
Συγχωρέστε με για την αμελειά μου αλλά ξέχαστηκα καθώς εκεί δεν υπάρχει η δυνατότητα τέτοιων εγκατάστασεων, παρά μόνον γραφείων real estate ώστε να πουλήσουν τα καμένοκαταπατημένα.

iv)Έχει εκπονηθεί σοβαρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη από οργανισμούς είτε επίσημους φορείς για την ευρύτερη έκταση και τις συνέπειες του έργου γενικότερα?
Μήπως σε λίγα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας θα εντοπίζουμε την λυματολάσπη στις γεωτρήσεις της Νάξου και θα μπορούμε να κάνουμε γαργάρες μόνο στην Νότια Κρήτη πλέον??

v)Ποιά είναι(με ονοματεπώνυμα αναλυτικά) τα άτομα που απαρτίζουν το ΔΣ της εταιρείας η οποία θα αναλάβει το "έργο" το οποίο στηρίζεται εξ'ολοκλήρου σε πεπαλαιωμένες μεθόδους εδω και δεκαετίες στις Ευρωπαικές χώρες?

Η πραγμστική αλήθεια είναι σίγουρα κάπου στην μέση και η ιδανική λύση θα δοθεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις και διάλογο αλλά....

Κάπου εδώ θα κλείσω το παραλήρημά μου αναφέροντας το απόφθεγμα το οποίο είπε γνωστός και συνομήλικός μου φίλος το 1990 όταν άρχισε να ασχολείται με το Περιβάλλον γενικότερα:

ΦΙΛΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.

Σήμερα(2011)έχει ήδη χεστεί στο χρήμα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η Κερατέα έγινε ο χώρος όπου βρήκε ανταπόκριση το επιθετικό κάλεσμα των αντιεξουσιαστών και μέρους της αριστεράς. Και σε αυτό βάζουμε πλην των οικονομικών συμφερόντων, το λαϊκισμό και τον τοπικισμό.

KitsosMitsos είπε...

Η απορία που γεννάται είναι η εξής: οι της Κερατέας τι κάνουν τα σκουπίδια τους; Και τι θα τα κάνουν;

Eleni Panagopoulou είπε...

Τηρώντας την υπόσχεσή μου, έρχομαι να απαντήσω όσο το δυνατό πιο επιγραμματικά στις ερωτήσεις που έθεσες χωρίς κραυγές και συνθήματα, όπως ζήτησες. Θα εκτιμούσα μία απάντηση σε αυτά που παραθέτω

1. Το συμβούλιο της επικρατείας απέρριψε τις αιτιάσεις των κατοίκων, ναι ή όχι;

Το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και άλλοι κύκλοι συστηματικά λένε ότι τάχα «δεν υπάρχει ουδεμία δικαστική εκκρεμότητα και ότι ο Δήμος Κερατέας έχει χάσει όλες τις προσφυγές του», ενώ εκκρεμούν 3 προσφυγές του Δήμου Κερατέας προς το Σ.τ.Ε:

1. Προσβολή κατά της "ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ Χ.Υ.Τ.Α.". Η υπόθεση εκδικάζεται στις 15/6/2011.

2. Προσβολή κατά της "ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ" για την οποία έχει ζητηθεί και αναστολή. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 6/6/2011.

3. Προσβολή κατά της "ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ" που εκδικάζεται την 04/05/2010 (ένας από τους λόγους της προσβολής είναι ότι το αρχαιολογικό ποτέ δεν ετέθη στην κρίση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται)

Μέχρι τότε το έργο κρίθηκε ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ (Ειρηνοδικείο Λαυρίου 29/12/2010) και δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει.

Επίσης έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα με θέμα ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΧΥΤΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ στο ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

2. Έχουν καταπατήσει δημόσια γη για να χτίσουν ναι ή όχι;

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα 3/4 του λεκανοπεδίου είναι καταπατημένα. Στη Βάρη, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη, το Χολαργό την Πεντέλη, το Διόνυσο, το Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, τον Υμηττό, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, το Ελληνικό την Εκάλη και την Πολιτεία. Η εντύπωση περί καταπατητών στην Κερατέα έχει δημιουργηθεί σαν συνέπεια της υπόθεσης των μεταλλείων του Λαυρίου. Κατά τα λοιπά στην Κερατέα δεν έχει συμβεί τίποτα περισσότερο από ότι στις λοιπές περιοχές της Ελλάδος. Αντιθέτως είναι μια πανέμορφη περιοχή, με πολύ πράσινο και μεγάλα οικόπεδα ή αγροτεμάχια.

Eleni Panagopoulou είπε...

3. Ότι υπάρχει δεν το έχουν περιφράξει, δεν το έχουν κάνει αυθαίρετο για να το μοσχοπουλήσουν ναι ή όχι;

Αν και η παρούσα ερώτηση μπορεί να απαντηθεί από την απάντηση της προηγούμενης, θα προσθέσω ότι είναι γεγονός ότι στην Κερατέα υπάρχει αυθαίρετη δόμηση, αλλά δεν γνωρίζω κάποια περιοχή της Ελλάδας που να μην υπάρχει. Ακόμα και το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο παράνομους ημιυπαίθριους και υπόγεια. Και στο κάτω-κάτω, αν η αυθαίρετη δόμηση αποτελεί έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με ΧΥΤΑ, τότε η Σαλαμίνα για παράδειγμα και πολλές άλλες παραθεριστικές περιοχές θα πρέπει να εξαλειφθούν από το χάρτη. Δεν μπορώ να κατανοήσω τι σχέση έχουν οι ερωτήσεις 2 και 3 με τη δημιουργία ΧΥΤΑ σε οποιαδήποτε περιοχή. Εκτός και αν εννοείς ότι αφού η περιοχή είναι ήδη υποβαθμισμένη, ας της δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα μετατρέποντάς την σε χαβούζα. Ο μόνος στόχος των δύο αυτών ερωτήσεων είναι κατά την άποψή μου η δημιουργία εντυπώσεων και τίποτα άλλο.

4. Είναι άδικο μέχρι στιγμής να σηκώνει όλο το βάρος των απορριμμάτων η Δυτική Αττική, ναι ή όχι;

Είναι απολύτως άδικο. Όμως στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να ευχόμαστε να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα επειδή απλά ψόφησε η δικιά μας. Η πραγματική αδικία σε βάρος των κατοίκων της Δ. Αττικής γίνεται αποκλειστικά από τους κυβερνώντες, οι οποίοι αγνοούν λύσεις που θα έλυναν το πρόβλημα οριστικά και μάλιστα χωρίς υποβάθμιση καμίας περιοχής. Ενδεικτικά παραθέτω πρόταση της εταιρίας ELYROS, η οποία αγνοήθηκε από τους «αρμόδιους» προφανώς για τους γνωστούς λόγους:

«Σε συνεργασία με τον κατεξοχήν φορέα στην Ευρώπη της τεχνολογίας αυτής (αεριοποίηση), η ELYROS υπολόγισε ότι για τη διαχείριση των ημερήσιων στερεών αστικών αποβλήτων της Αθήνας, που ανέρχονται σε 6.200 τόνους ημερησίως, αλλά και για ένα ελαχιστότατο ποσό από τα ήδη αποθηκευμένα σκουπίδια στη χωματερή Λιοσίων (π.χ. 1800 τόνους ημερησίως) οι αποδόσεις είναι από τις ευνοϊκότερες που συναντάμε στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.»

Δηλαδή, η συγκεκριμένη εταιρία λέει ότι απλά με ένα εργοστάσιο μπορεί να διαχειριστεί όλα τα απορρίμματα της Αττικής, να παράγει ενέργεια και κέρδος, και μάλιστα να καθαρίσει σταδιακά και τη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Το κόστος της επένδυσης: 400 εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή οι ΧΥΤΑ. Συνεπώς δεν φταίει η Κερατέα ή το Γραμματικό για τη Φυλή, αλλά κάποιοι άλλοι…

Eleni Panagopoulou είπε...

5. Πρέπει να βρεθεί λύση για τα σκουπίδια, ναι ή όχι;

Νομίζω ότι σε αυτό έχω ήδη απαντήσει. Όμως θα προσθέσω ότι οι κάτοικοι της Κερατέας και των γύρω περιοχών δεν τρελάθηκαν ξαφνικά. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν κατασκευάζει πλέον ΧΥΤΑ. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν χρησιμοποιεί τη μέθοδο της βιοξήρανσης. Αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να εφαρμόζεται στην Ευρώπη σε ποσοστό μόλις 1,8%, το οποίο μάλιστα μειώνεται σταθερά. Σε μία χώρα που διατείνεται ότι συγκαταλέγεται στις 34 αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, δεν είναι δυνατό να επιλέγονται πάντα τριτοκοσμικές λύσεις ή να ξεπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη αγοράζοντας παρωχημένες τεχνολογίες, αρχαία οπλικά συστήματα και υποβρύχια που γέρνουν. Ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει πρόταση για ολοκληρωτική διαχείριση των απορριμμάτων του και των απορριμμάτων του γειτονικού Δήμου Σαρωνικού, όμως οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αρνούνται πεισματικά να συζητήσουν μαζί του. Έχουν επιλέξει μία τεχνολογία καταστροφική για το περιβάλλον, την ιστορικότητα του συγκεκριμένου σημείου και τη ζωή μας. Μια τεχνολογία που σύμφωνα με την Εταιρία Ανακύκλωσης θα τετραπλασιάσει σχεδόν τα δημοτικά τέλη για όλους τους κατοίκους της Αττικής και θα καταργήσει εντελώς την όποια ανακύκλωση γίνεται στην Ελλάδα. Κι όμως δεν δέχονται ουδεμία αντίρρηση. Δεν δέχονται καμία αντίρρηση, όταν υπάρχουν δεκάδες άλλες τεχνολογίες που όχι μόνο δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον, αλλά προσφέρουν και κέρδη. Απλά αφήνουν τους κατοίκους της Κερατέας να ζουν σε καθεστώς κατοχής, καταστολής και τρόμου.

6. Είναι αλήθεια πως το εργοστάσιο ανακύκλωσης θα δώσει μόνιμες θέσεις εργασίας και θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία, ναι ή όχι;
Εργοστάσιο ζητάει και ο Δήμος Λαυρεωτικής. Όχι στο ΧΥΤΑ λέει. Όχι στην καταστροφής μιας πανέμορφης περιοχής που προστατεύεται από δύο Προεδρικά Διατάγματα ακριβώς λόγω της ομορφιάς της. Δεν λέει όχι στα απορρίμματα. Για ποιο εργοστάσιο όμως μιλάς εσύ; Στο πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν υπάρχει (τουλάχιστον άμεσα) κανένα σχέδιο για εργοστάσιο. Παραθέτω τις δηλώσεις Ραγκούση στον ΣΚΑΙ από τις 12/01/2001:

«Θα είναι μία πολύ μικρή μονάδα, η οποία ξεκινάει ως Χ.Υ.Τ.Α., δηλαδή ως χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Μόλις ξεκινήσει και το πρόγραμμα ανακύκλωσης και μόλις ξεκινήσει και η λειτουργία των εργοστασίων για να πραγματοποιηθούν θα εξελιχθεί σε ΧΥΤΥ»

Προς ενημέρωσή σου, οι ΧΥΤ, είναι το 8ο βήμα στη διαχείριση απορριμμάτων. Ποιος νοήμων άνθρωπος θα ξεκινούσε από το 8ο βήμα, αν ήθελε πραγματικά να κάνει σωστή δουλειά. Και η Φυλή «υπερσύγχρονος» ΧΥΤΑ είναι. Πόσο υπερσύγχρονος σου φαίνεται τελικά;

7. Αληθεύει αυτό που λέγεται ότι στις επιχειρήσεις κατά των ΜΑΤ συμμετέχουν αλλοδαποί με το αζημίωτο, ναι ή όχι;

Σύμφωνα με τον Πάγκαλο αληθεύει. Όπως αληθεύει και το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι της Κερατέας παρακινούνται από το ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλοι μαζί τα φάγαμε, ότι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί, αλλά διεφθαρμένοι πολίτες και ότι 50 αγράμματοι και αδαείς χωριάτες που δεν μιλούσαν καν ελληνικά ξεκίνησαν την ελληνική επανάσταση το 1821 για να κάνουν σχίσμα στην οθωμανική αυτοκρατορία. Αν εσένα σου φαίνεται λογικό αυτό ή αν θεωρείς τον Πάγκαλο αξιόπιστο, τότε δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για το αντίθετο. Στο κάτω-κάτω, έλα μια βόλτα να δεις με τα μάτια σου ποιος μάχεται με τα ΜΑΤ και ποιος δέχεται απειλές, βρισιές, δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς από αυτούς. Βέβαια υπάρχει μία μικρή δόση αλήθειας ως προς τους «αλλοδαπούς», καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ αποκαλούν τους κατοίκους της Κερατέας «Αλβανούς» λόγω της αρβανίτικης καταγωγής τους. Και ως προς το «αζημίωτο», πάλι δίκιο έχεις γιατί συνήθως επιστρέφουμε σπίτι μας φορτωμένοι με χημικά, μώλωπες και ράμματα (δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής ή συναισθηματισμού σε αυτά που λέω).

Eleni Panagopoulou είπε...

8. Έχουν γίνει ρυμοτομικά εγκλήματα στην Κερατέα με σκοπό το τσιμεντοκέρδος και η επένδυση με τα απορρίμματα τους χαλάει το «τουριστικό προφίλ» ναι ή όχι;

Έχω ήδη απαντήσει σε αυτό. Θα επισημάνω μόνο ότι είναι προφανές ότι δεν έχεις πατήσει ποτέ το πόδι σου στη Λαυρεωτική και αγνοείς την ομορφιά της και την αγάπη των κατοίκων της για αυτήν. Η Λαυρεωτική δεν έχει τουριστικό προφίλ. Είναι μία όαση καθαρού αέρα ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, και όσοι την επέλεξαν (μια από αυτούς και εγώ) δεν την θεωρούν οικονομική επένδυση, αλλά επένδυση ζωής.

9. Είναι αλήθεια ότι διαμαρτύρονται οι παρανομούντες που πλημμύρησαν τον τόπο με κτίρια;

Δεν ξέρω ποια συμφέροντα εξυπηρετείς, αλλά το γεγονός ότι περισσότερες από τις μισές σου ερωτήσεις δεν αφορούν στα απορρίμματα, αλλά στην παράνομη συμπεριφορά των «παρανομούντων διαμαρτυρομένων» με κάνει να φοβάμαι ότι ο σκοπός των ερωτήσεών σου δεν είναι η ενημέρωσή σου για τα αιτήματα της Κερατέας ή για τις διαθέσιμες λύσεις. Ελπίζω να κάνω λάθος.

Θα προσθέσω μία ακόμα απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν έχεις συμπεριλάβει στη λίστα σου, καθώς είναι ένα ακόμα επιχείρημα πολλών εκ των αντιπάλων της Κερατέας:

10. Είναι αλήθεια ότι η Κερατέα διατηρεί παράνομη χωματερή;

Όχι. Η χωματερή της Κερατέας είναι αδειοδοτούμενη από το 1979 (ποτέ δεν ανακλήθηκε η άδεια της). Επίσης η Κερατέα μετά το 2007 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούσε να την κλείσει, να εξυγιάνει τον χώρο και να πάει τα απορρίμματά της στο μόνο νόμιμο χώρο, όπου είναι υποχρεωμένοι βάσει του νόμου να τα δεχτούν. Την απέκλειαν παράνομα, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται τόνους σκουπιδιών από την Πελοπόννησο μέσω των ιδιωτικών εταιρειών που θησαυρίζουν, σε χώρο που προορίζεται μόνο για την Αττική!!! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες η χωματερή έκλεισε και τα απορρίμματα της Κερατέας μεταφέρονται στη Φυλή μετά από τη δημοσιοποίηση των σχετικών αδειών για τη χωματερή της Κερατέας.

Θα κλείσω με μία δική μου ερώτηση αυτή τη φορά:

Θα εμπιστευόσουν την κυβέρνηση να κάνει έναν υπερσύχρονο ΧΥΤΑ δίπλα στο σπίτι σου;

Δες τις απαντήσεις στο http://antixyta.blogspot.com/

Ευχαριστώ όλα τα blogs και το Δήμο της Λαυρεωτικής για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου παρείχαν για την απάντηση των ερωτήσεων.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια