Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Ξεκίνησε ο θεσμός του ολοήμερου νοσοκομείου και τον βρίσκω θετικό.

Αφενός θα σταματήσει το μποτιλιάρισμα στα Ι.Κ.Α. αφετέρου θα μπορούν τα νοσοκομεία να αυξήσουν τα έσοδα τους. Επίσης περισσότεροι γιατροί θα βρουν δουλειά! Που το κακό;

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου που ανέφερε πως το ολοήμερο νοσοκομείο «θα οδηγήσει σε λουκέτα ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια» και γέλαγα στην αρχή. Μετά θύμωσα.
Είναι δυνατόν όταν πάει κάτι καλό να γίνει στη χώρα μας να το πολεμάμε εμεις οι ίδιοι; Και όχι οποιος και οποιος, αλλά ο ιατρικός σύλλογος!

Όταν ενας γιατρός είναι σοβαρός και εχει χτίσει την πελατεία-ασθενείς του, δεν κινδυνεύει από το νοσοκομείο. Δοκίμασαν και στα διαγνωστικά κέντρα να βάλουν γιατρούς αλλα δεν έπιασε. Ο Ελλην θέλει τον γιατρό του. Θέλει τη διαπροσωπική σχέση. Επομένως ο σοβαρός γιατρός δεν εχει να φοβηθεί από το ολοήμερο νοσοκομείο. Ισα ισα που στο νοσοκομείο θα γίνεται η «λάτζα» με εξετάσεις και κάθε ενας από μας θα μπορούμε να τις κάνουμε με μικρότερο φυσικά κόστος από τα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σε ότι αφορά τα διαγνωστικά κέντρα αφου πολλοί γιατροί είναι μέτοχοι σε αυτά, είναι λογικές οι διαμαρτυρίες. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να σταματήσει το πάρτι με τις εξετάσεις που χρυσοπλήρωνε το Ι.Κ.Α.,  εμεις δηλαδή. Αφου τα έχουμε που τα έχουμε, γιατί τα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι ανοιχτά μέχρι τις 2 το μεσημέρι;

Τι είναι αυτό το καταπληκτικό που λέει ο ιατρικός σύλλογος στην ανακοίνωσή του ότι «καταστρατηγείται η πρωινή λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου»; Αντιθέτως, το πάω πιο πέρα και λέω ότι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα πρέπει το ΙΚΑ να λειτουργεί 24 ωρες και με 4 εξάωρες βάρδιες και ο κόσμος θα εξυπηρετείται χωρίς πρόβληματα και πολλοί γιατροί θα βρουν δουλειά.

Γιατί ο νοσοκομειακός γιατρός να μην έχει τη δυνατότητα συνταγογράφησης και θα πρέπει ο ασθενής να πηγαίνει στο νοσοκομείο να παίρνει μια συνταγή που δεν καλύπτεται από το ταμείο; Και μετά, ταλαιπωρία τύπου ραντεβού με το ΙΚΑ μόνο και μόνο για να γράψει ο γιατρός τα φάρμακα που έδωσαν στο νοσοκομείο! Βάλε του ένα τερματικό, ΑΜΚΑ εχουν ολοι, να γράφει και αυτός φάρμακα που να καλύπτονται από το ταμείο!

Είναι καλύτερα δηλαδή να απαξιώνεται ο δημόσιος τομέας για να θυσαυρίζει το ιδιωτικό κομμάτι της υγείας;

Το μέτρο είναι σωστό και πρέπει να προχωρήσει.

Για το κοινωνικό σύνολο και όχι για λογής λογής κλίκες…



5 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η πλάκα είναι ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν κατήγγειλε ποτέ τα φακελάκια -σποραδικές προσωπικές καταδίκες μόνο- ούτε και τις ολονυκτίες (αφού αποφέρουν και αυτές τόσα λεφτά), όταν αντί αυτών θα μπορούσαν να βρουν δουλειά τόσοι άλλοι νέοι γιατροί.

Δέσποινα είπε...

Απίστευτη η αντίδραση του Ιατρικού συλλόγου, έχουμε ξεφύγει τελείως!

KitsosMitsos είπε...

Ας πάνε επιτέλους στα νοσοκομεία αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη!

BUTTERFLY είπε...

Καιρος ηταν! Να λεμε τα κακα αλλα να λεμε και τα καλα σε αυτη τη χωρα!

Leviathan είπε...

mallon 8etiko to vrisko! 8a deixei sti praxi! Kalimera :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια