Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ROUND 1


Παρακολούθησα στο Μega τα μεθεόρτια των εκλογών και ομολογουμένως το θέαμα ηταν απολαυστικό. Από τη στιγμή που υπάρχει και δεύτερος γύρος γιατί τσακωνονταν συνέχεια;
Σιχάθηκα την ασέβεια στον συνομιλητή – ποιος τριμάλακας σου είπε κυρία Κανέλλη μου ότι αν σκούζεις σε παίρνει κανείς στα σοβαρά; - και το όχι και τόσο επιτυχημένο μοίρασμα του χρόνου στους προσκεκλημένους από την Τρέμη.

Σε ένα τόσο ρευστό εκλογικό περιβάλλον που οι μισοί δεν ψήφισαν, δικαιούνται να πανηγυρίζουν μόνο οσοι βγήκαν με την πρώτη.

Θεωρώ ελαφρώς ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ. Βαρέως ενισχυμένο θα δούμε αν θα βγεί την προσεχή Κυριακή. Με τόσο σκληρά μέτρα και να παραμείνει ψηλά, είναι παράδοξα θετικό. Αυτό δεν είναι μόνο δική μου άποψη. Τα ιδια με άλλα λόγια είπαν και οι της αντιπολίτευσης πως ο αθλιος και δόλιος προωθυπουργός παγίδεψε τον κόσμο με το εκβιαστικό δίλημμα.

Συγγνώμη αλλά ποιος ήταν αυτός που χρωμάτισε τις εκλογές με την ψήφο διαμαρτυρίας στο μνημόνιο;Τους χάλασε που ο Παπανδρέου τους απάντησε;

Ποιος ήταν αυτός που μίλησε για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Συγχαρητήρια κέρδισες. Ο φούφουτος!

Μετά τους πείραξε γιατί και ο άλλος δεν έκατσε ως κοροϊδο να τους βλέπει και τους είπε ότι αφου το πάτε ετσι, αν χασω παω για εκλογές και πάρτον κάτω τον καμπούρη. Τώρα θυμήθηκαν ότι ο Παπανδρέου ηταν εκβιαστής;

Αυτοί τι είναι που σε μια δύσκολη περίοδο θέλουν να γκρεμίσουν έναν  νόμο του κράτους υπογεγραμμένο  με τα ευρωπαϊκά κράτη που δεν μας έβαλαν λουκέτο χάρη στην καταπληκτική μας διαχείριση;

Ανέκαθεν δεν ημουν υπερ του λευκού, της αποχής και του άκυρου.  Προτιμώ μια θέση και ας διαφωνώ, παρα τη μη θέση και την αφ’υψηλού κριτική. Ξέρω ότι δεν είναι τίποτα τέλειο αλλά με την αποχή το μόνο που λες είναι «Μπορείτε να συνεχίσετε να κλέβετε ερήμην μου, δεν έχω γνώμη και ούτε πρόκειται να σας ενοχλήσω. Καλοφάγωτα»

Από την άλλη όμως η συγκεκριμένη αποχή είναι μια τεράστια ροχάλα στον πολιτικό κόσμο. Ούτε άγγιξε κανέναν η αντιμνημονιακή εκστρατεία, ούτε συγκίνησε πολλούς το ενδεχόμενο των εκλογών και κατ επέκταση της πλήρους διάλυσης. Για το ΠΑΣΟΚ, αν δεν το έλεγε ο Παπανδρέου, πιστεύω πως ισως να μην έπαιρνε ούτε τους μισούς ψήφους από οσους πήρε.

Επαναλαμβάνω πως όλα τα λεφτά είναι η προσεχής Κυριακή. Αν από τις 13 περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ μείνει με τις 4, θα μιλάμε για συντριπτική ήττα.
5-6, δεν ήρθε η καταστροφή αλλά οπωσδήποτε είναι αρνητικό αποτέλεσμα και 7+ να πάνε στα μπουζούκια να το γιορτάσουν.

Με τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Από τη μια βλέπεις τη διάθεση των αλλαγών, να μπουν επιτέλους μερικά πράγματα σε τάξη, να δούμε βήματα προς τα μπρος, αλλά καλώς ή κακώς ο Ελλην είναι περισσότερο ψυχολογικός παίκτης παρά μεθοδικός και οργανωμένος.

Πιάσε 5-10 κλέφτες και τιμώρησε τους. Ετσι θα πάρουμε ολοι κουράγιο για να πούμε «χαλάλι» και να προσπαθήσουμε. Αν όμως βλέπεις γύρω σου ότι σχεδόν τίποτα δεν αλλάζει και οσοι έτρωγαν, τρώνε, τότε είναι λογικό να επαναστατείς.  Είσαι απολύτως υπεύθυνος να βρεις 10 τίμιους ανθρώπους στο δικαστικό σώμα, στο ΣΔΟΕ να κάνεις τη δουλειά σου και να αποδώσεις άμεσα δικαιοσύνη. Εσυ κυβερνάς.

Σε γενικές πάντως γραμμές από το λεφτά υπάρχουν ( όχι στα ταμεία αλλα στους κλέφτες του οποιους δεν έπιασες Γιώργο ) στην γενική κατρακύλα ο κόσμος μάλλον εκτιμά την προσπάθεια ενώ θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να είχε φάει απίστευτη σφαλιάρα.

Η Ν.Δ. από την άλλη μπορεί πιθανώς να χαίρεται ότι έκανε ανάταξη δυνάμεων και μείωσε τη διαφορά αλλά επι της ουσίας, αφενός δεν καρπώθηκε την εύλογη δυσαρέσκεια για το ΠΑΣΟΚ, αφετέρου δεν έπεισε κανέναν για τη μαγική εξίσωση: 18 μήνες = 0 έλλειμμα. Το ποσοστό της δε, ήταν χειρότερο και από το αρνητικό ρεκόρ της στις εθνικές εκλογές.

Στο ΚΚΕ μπορεί να χαίρονται για την αύξηση του ποσοστού αλλά στην πραγματικότητα τα κουκιά βγήκαν περισσότερα γιατί απείχαν οι άλλοι. Οι ψωηφοφόροι του ΚΚΕ είναι μια συμπαγής μάζα που δεν απέχουν αλλά στηρίζουν το κόμμα τους. Αναρωτιέμαι το εξης: Αν ειδικά σε αυτές τις εκλογές που το κλίμα είναι ιδανικό να μεγαλουργήσουν τα κόκκινα κόμματα,  η Παπαρήγα ισα που ξεπέρασε το 10%, υπάρχει ποτέ περίπτωση να σηκώσει κεφάλι;

Το ΛΑΟΣ με το διπλό – τριπλό ταμπλό που παίζει, τις πολυκατοικίες και τα διαμερίσματα, υπέστη ουσιαστικά συρρίκνωση. Ο κόσμος προτίμησε να ψηφίσει τους κατεξοχήν εθνικιστές και όχι τους «δημοκρατικούς» εθνικιστές.

Ο Ψαριανός κινήθηκε αξιοπρεπώς, ο Αλαβάνος έσβησε, και με την πολυδιάσπαση των Συριζαίων μάλλον καλά τα πήγε ο Τσίπρας.

Η χρυσή αυγή δεν με εκπλήσσει και ισως τελικά μας βγει σε καλό.

Αυτά είναι γνωστά από τον βιο και την πολιτεία του Χίτλερ. Όταν στις γειτονιές φωνάξεις καλημέρα και οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν καν τι είπες, όταν το κράτος ξύνεται, τότε θα βγει ο εθνικιστής που θα κάνει σαματά και θα πάρει είτε ψήφους διαμαρτυρίας είτε ψήφους ελπίδας.
Δεν κατηγορώ τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα. Οποιος νομίζει ότι ξαφνικά γίναμε φασίστες, ας πάει εξω από την εκκλησία, όχι για πολύ, εστω να κάνει ένα τσιγάρο. Πιθανώς να καταφέρει να το ανάψει αλλά δεν ξέρω και πως θα φύγει…

Προσωπικά, δεν με πειράζει ο Μιχαλολιάκος. Ας υπάρχει και ενας στο συμβούλιο να φωνάζει και να θέτει θέματα. Γιατί  χάρη στα μέχρι τώρα συμβούλια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Στο κάτω κάτω της γραφής και στο πλαίσιο της πραγματικά πολυσυλλεκτικής δημοκρατίας, όπως εκλέγονται και οι διεθνιστές αριστεροί, αυτοί που φωνάζουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαθρομεταναστών και δεν βγάζουν αχνα για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία,  ας έχουν αντίστοιχα μια παρουσία και οι ακραίοι Ελληνες.

Η λέξη που σιχάθηκα στον πρώτο γύρο και πολύ φοβάμαι πως θα τη σιχαθώ και στον δεύτερο είναι το «μήνυμα»

Ολοι το πήραν, ολοι το κατάλαβαν, όλοι το σημείωσαν, κάθε τους φράση άρχιζε και τελείωνε στο μήνυμα, και ολοι παραμένουν οι ίδιοι…



2 Λογομαχιες:

panos75 είπε...

Προσωπικά όποτε βλέπω την Κανέλλη ή τον μπουμπούκο σε πάνελ, αλλάζω κανάλι αυτόματα. Σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο για το καλό της ψυχικής σου υγείας.

An-Lu είπε...

Μα για να μας τα παρουν κοψοχρονια μας χωσαανε, μ' αρεσει που ρωτάς!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια