Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΣΓΟΥΡΟΣ, ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΑΣ


Παρακολούθησα χθες, στο δελτίο του Χατζηνικολάου, στο Alter, το …τριμπέϊτ μεταξύ Σγουρού, Κικίλια και Δημαρά.
Για τον Δημαρά θα γράψω την άποψη μου με πάσα επιφύλαξη. Δεν έχω κάμερες να ξέρω τι κάνει στη ζωή του και δεν κάνω τον Σέρλοκ αλλά νύχτα δούλεψα και μερικά πράγματα μπορώ να τα ξεχωρίσω.
Ο άνθρωπος είναι συμπαθής. Όμως, πρέπει να είναι εξαρτημένος από το αλκοολ. Δεν λεω για ναρκωτικά γιατί δεν θα έφτανε σε τέτοια ηλικία. Όμως το τσαλακωμένο πρόσωπο, το ασταθές βλέμμα, οι ψιλοασυναρτησίες, η άρθρωση, ακόμα και η οδοντοστοιχία,  μου θύμησαν έντονα κάτι πότες που έρχονταν στο μπαρ και έπιναν μέχρι τελικής πτώσης.
Δεν θέλω να συκοφαντήσω, δεν ξέρω, αλλά αναφέρω την εικόνα που εισέπραξα από την τηλεόραση. Αν θέλεις να το θέσω αλλιώς, δεν μπορώ να ψηφίσω ως περιφερειάρχη έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να σταυρώσει μια κουβέντα της προκοπής και με έκανε να νοιώσω ότι ισα ισα που στέκεται στην καρέκλα.
Ο Κικίλιας από την άλλη, αντιγράφει την επιτυχημένη συνταγή Αβραμόπουλου στην τότε κόντρα του με τον Πάγκαλο. Χαμηλοί τόνοι, τόνιζε διαρκώς τη συναίνεση, την ανάπτυξη και το μέλλον που αυτός εκπροσωπεί. Φαίνεται πως μετά τη συνέντευξη του στο Mega, θα τον παρέλαβαν οι συμβουλάτορες και άφησε κατά μέρος τις γκάρες και χαμήλωσε την ένταση.
Ο Σγουρός ηταν επιθετικός αλλά καταρτισμένος. Στο κάτω κάτω της γραφής νοικοκύρης ήταν στη Νομαρχία, εχει και άποψη και έργο και είχε ένα δίκιο.
Σε αυτές τις εκλογές ολοι μίλησαν για το μνημόνιο και κανείς για την τοπική αυτοδιοίκηση. Λες και κάνουμε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση ή εχουμε βουλευτικές εκλογές.
Ο Σγουρός όταν ρώτησε τον Κικίλια, τι να μας πει για την Αθήνα και τα προβλήματα της όταν ως δημοτικός σύμβουλος τα τελευταία χρόνια, δεν μάγεψε κανέναν με το έργο του και δεν ύψωσε τη φωνή του για κάποιο φλέγον ζήτημα, ο Βασίλης απαντούσε για την ελπίδα του μέλλοντος...
Ο Σγουρός έθεσε πρακτικά ερωτήματα για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ μαθητών και τα σκουπίδια. Οι απαντήσεις που πήρε από τους συνυποψηφίους του ήταν για το μνημόνιο, την ανάπτυξη και την κακή κυβέρνηση που έχουμε.
Στο σημείο που μίλαγε ο Δημαράς για το ΕΣΠΑ και τους πόρους του Καλλικράτη, ο Σγουρός τον έβγαλε τεχνητό οφσάιντ, και του έβαλε γκολ στην αντεπίθεση. Ασχετο τον παρουσίασε και αδιάβαστο με τα στοιχεία που έδειξε.
Δυστυχώς δεν βλέπω ένα αστέρι που λάμπει αλλά λειτουργώ δια της ατόπου απαγωγής.
Ο Δημαράς μετα τη συνάντηση του και τις διαπραγματεύσεις του με τον Σαμαρά και τον άνθρωπο της Ντόρας στο συνδυασμό, το διπλό ταμπλό με το μνημόνιο και κυρίως από τη χθεσινή παρουσία του, με απογοήτευσε.
Ο Κικίλιας δεν εκροσωπεί το μελλον αλλά ακολουθεί πιστά το παρελθόν με το νεανικό του πρόσωπο. Δεν εχει τίποτα να πει πέραν από μεγαλοστομίες και συνθηματολογικές υποσχέσεις, προτάσεις δεν ακούσα και λέει τα ιδια και τα ιδια. Καραμέλα περι μνημονίου και μέλλοντος επειδη είναι νεος. Ως ΑΕΚτζης, έχω και άλλον ένα λόγο να τον θυμάμαι καλά. Όταν έπαιζε στον Πανιώνιο, σε ένα ματς που κέρδισε η ομάδα της Ν.Σμύρνης με δικό του τρίποντο στο τέλος, γύρισε στην κερκίδα μας με υψωμένο το μεσαίο του δάχτυλο και να μας βρίζει. Όταν ηρθε στην ΑΕΚ,  εγινε ΑΕΚαρας, εκανε δημόσιες σχέσεις με την κερκίδα, κάθε του καλάθι μας το αφιέρωνε και όταν έχανε σουτ γύρναγε και μας ζητούσε συγγνώμη!!!
Από μικρός φαινόταν ότι θα γίνει πολιτικός…
Ο Σγουρός ηταν δυναμικός σε βαθμό ενόχλησης. Αλλά το ξέρει το αντικείμενο και δεν λέει παπαριές.
Με κέρδισε.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια