Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – THE FINAL


Θα μου επιτρέψεις;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Θα μου επιτρέψεις ε;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Δεν αντέχω άλλο
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ΕΦΥΓΕ Η ΝΙΚΗΤΑΣ
ΕΦΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
.
.
.
.
.
.
.
.
Ουφ!



Αν πρέπει να βάλω μια λέξη που ταίριαζε στη Ν.Δ. μετά τις εκλογές, η καλύτερη μου φαίνεται η λέξη «έμπλαστρο».

Το φαγε το έμπλαστρο η Ν.Δ. και καλή μας συνέχεια.

Το 8-5 είναι βαρύ σκορ ειδικά για την περίσταση που ζούμε. Με μια κυβέρνηση που βγήκε με το «λεφτά υπάρχουν» και πήγε στο μνημόνιο που δεν μας το είχε πει ακριβώς πριν τις εκλογές. Τα πράγματα ζόρισαν και η ΝΔ αν ειχε μια σοβαρή παρουσία μετα την εσωτερική εκκαθάριση και την εκλογή Σαμαρά θα έπρεπε  να είχε πάρει τουλάχιστον 7 περιφέρειες. Ο Σαμαράς είναι προφανές ότι δεν έπεισε κανέναν και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για αυτόν καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει τον Καρατζαφέρη να του τα χώνει και την Ντόρα να του παίρνει ένα μικρό αλλά διακριτό κομμάτι των ψηφοφόρων του. Ετσι όπως κυβέρνησε η ΝΔ όταν πήρε την ευκαιρία της, ας διαλυθούν, δεν με νοιάζει. Η eurostat ανακοίνωσε τα οριστικά στατιστικά για την Ελλάδα και μια χαρά μας έσκισε ο επανιδρυτής Καραμανλής. Από 12 δις ευρω το 2006, τα γαλάζια παλικάρια το πήγαν στα 36 δις το 2009 !!!

Σήμερα το πρωι, είδα στον Καμπουράκη τον συμπαθή και σοβαρό κατά τα άλλα Δένδια να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ζητάει συναίνεση όταν κάνει εξεταστικές επιτροπές.
Σώπα ρε γίγαντα, να τα θάψουμε και να τα κουκουλώσουμε ε;
Δηλαδή να πούμε δεν πειράζει, καλοφάγωτα, και επειδή διάγουμε δύσκολους καιρούς, ότι φάγαμε φάγαμε, χαλάλι. Η καταπληκτική λογική που βάζει φτερά στον ελέφαντα.

Το ΚΚΕ από την άλλη, πήγε να οικειοποιηθεί την αποχή. Πως προέκυψε το υπέροχο συμπέρασμα ότι οποιος δεν πήγε να ψηφίσει, στηρίζει την Παπαρήγα;

Μας χαιρέτησε ο Νικήτας που φώναξε και τον Ηλία να κάνουν τρέλες στο δημαρχείο. Επιτέλους.
Αυτός που πήγε να τσιμεντώσει 2 πάρκα στα Πατήσια και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές γκρέμισε ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Αργα το θυμήθηκες.

Η εκλογή Καμίνη εχει για μένα έναν σπουδαίο συμβολισμό. Ψηφίστηκε ενας άνθρωπος που δεν εχει καμία σχέση με τα κόμματα, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και μακαρί η εκλογή του να αποτελέσει οδηγό και για τις βουλευτικές εκλογές. Κατέβασα στο iphone, app στο οποιο μπορείς να στείλεις στον Δήμαρχο μια φωτογραφία με ένα πρόβλημα στην πόλη, να γράψεις ένα σχόλιο, να καταθέσεις μια πρόταση και να δηλώσεις εθελοντής. Και τίποτα να μη γίνει, είναι κάτι πρωτοποριακό. Η εφαρμογή λέγεται gkaminis και είναι δωρεάν.

Ο Κικίλιας στις  επόμενες εκλογές ισως καταφέρει να κάνει τους δρόμους του κρασιού στην Αθήνα όπως έλεγε σε συνέντευξη του στο mega. Ελπίζω ο Σγουρός να είναι το ιδιο καλός νοικοκύρης όπως ήταν και στη Νομαρχία.

Παραδέχομαι τον Μιχαλολιάκο – του Πειραιά. Ηταν ο μόνος που παραιτήθηκε από τη βο(υ)λευτική καρέκλα και κατέβηκε να διεκδικήσει τον δήμο. Μάγκας. Τον Μίχα προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να τον συμπαθήσω. Δεν με νοιάζει τι έγινε με τον Φασούλα, ούτε και αυτός μάγεψε με τη θητεία του αλλά ο λόγος του Μίχα παρα είναι ξύλινος για την αισθητική μου.

Με τον Παναγιώτη της καρδιάς μας, αποδεικνύεται συνεχώς ότι στους βόρειους κατοίκους της χώρας μας, αρέσει το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός.
Χάρηκα με τον Μπουτάρη. Να δούμε και κάτι άλλο ρε αδερφέ. Αν το σκεφτείς (με λίγη φαντασία ) ακόμα και το στιλ των μαλλιών του Γκιουλέκα με τον Παπαγεωργόπουλο, μοιάζουν επικίνδυνα. Ο Γκιουλέκας δε, γίνεται αστείος με το να ζητά εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων. Να ηταν 50, το καταλαβαίνω. Αλλά ρε αδερφέ λες να έγιναν 419 λάθη;

Δεν εχω κανένα πρόβλημα με τον Ιεράρχη που θέλει να πει την άποψη του. Στο κάτω κάτω της γραφής οι πολιτικοί μας καλύτεροι είναι; Ο Ανθιμος καθημερινά μοιράζει 1000 και βάλε συσσίτια σε άπορους. Ο πολιτικός κλέβει και δεν τιμωρείται. Ο μητροπολίτης όμως υπάγεται στον αρχιεπίσκοπο. Καλό είναι να ακολουθεί το παράδειγμα του…


Ο λαος ψηφίζει σοφά λένε.


Δεν είμαι σίγουρος. Από τη μια η αποχή με την οποία δεν συμφωνών, αλλά δέχομαι ότι μπορεί να  ηταν μια έξυπνη στάση διαμαρτυρίας. Το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε και δεν έπεισαν κανέναν οι αντιμνημονιακές κορώνες ολων των υπολοίπων. Από την άλλη όμως είναι έντονη η δυσαρέσκεια για τους πολιτικούς και το ΠΑΣΟΚ τελεί υπο επιτήρηση. 

Πως όμως εξηγείς ότι πρώτος δημοτικός σύμβουλος ψηφίστηκε ο Ψινάκηςς;
Πως σου φαίνεται ότι δήμαρχος βγήκε ο περίφημος Πάχτας;
Ποιο είναι ακριβώς το προσόν του Γκλέτσου που επίσης εξελέγη;

Τέλειωσε και αυτό το πάρτι, ο Παπανδρέου πρέπει να συνεχίσει τις αλλαγές, πρέπει να πιάσει και μερικούς κλέφτες να πάρει ο κόσμος κουράγιο και ο Καλλικράτης να δυναμώσει, να οργανωθεί ώστε να αποκτήσουμε μια σοβαρή τοπική αυτοδιοίκηση…

υγ. Την ιστορία δεν την επιρεάζει/καθορίζει/διαμορφώνει αυτός που απέχει, αλλα αυτός που συμμετέχει...



12 Λογομαχιες:

Giannis είπε...

Ο δε Νικητας ειχε ξεφυγει εντελως τον τελευταιο καιρο! Τουλαχιστον ο Κομνινης εχει την δικη του ευκαιρια τωρα, αμα τα καταφερει ή οχι δεν ειναι μονο στο χερι του βεβαια. Και τα καταφερε διχως την στηριξη του πασοκ εδω που τα λεμε.

απο εκει και περα δεν νομιζω οτι μπορεις να πεις οτι καποιος κερδισεή εχασε. Τις εντυπωσεις σιγουρα τις κερδισε το πασοκ, αλλα το 50% δεν ψηφησε, ολα τα αλλα δεν εχουνε σημασια

panos75 είπε...

Άλλο να βγαίνει ένας ιεράρχης και να λέει "στηρίζω τον τάδε", κι'άλλο να λέει σε κάποιον ότι "όσο ζω δε θα δεις δημαρχία".
Δηλαδή ποιός νομίζει ότι είναι ο Άνθιμος, η Φωνή του Λαού;

An-Lu είπε...

Αν μη τι αλλο, το δημοτικο συμβουλιο της Αθηνας, εχει πολυφωνια ;-) Τι εργο θα κανει, να δουμε...

VAD είπε...

Παπαρ-Ανθιμος!

Χρήστος είπε...

Για πρωτη φορα διαφωνω τοσο πολυ με ενα ποστ σου.
Δεν μπορει να λες οτι χαιρεσαι με το Μπουταρη!!!
Το Νο1 αλκοολικο στη περιφερεια, τον 70χρονο παππου με σκουλαρικια και τατουαζ με δηλωσεις τοσο ανθελληνικες που σχεδον ντρεπεται να τις κανει και ο Τρεμοπουλος. Χαθηκαν οι σοβαροι ανθρωποι απο πασοκ νδ και αλλα κομματα? Πρεπει να ψηφισουμε το περιεργο ανθρωπακι? Ετσι για αλλαγη? Μα αλλαγη για το καλυτερο ναι, αλλα προσ Μπουταρη εγω οχι απλως αμφιβαλλω αλαλ ειμαι σχεδον σιγουρος. Οι ψηφοι ηταν 400 στους 52000 και 51500 δλδ 400/100000= 1/250...

Suspect είπε...

Απο την αλλη φιλε Χρηστο, ο Μπουταρης εχει μια πολυ επιτυχημενη επιχειρηση αρα ξερει απο διαχειριση χρηματος και δεν ειναι επαγγελματιας πολιτικος.

Χρήστος είπε...

Οικογενειακή επιχείρηση την οποία ούτε ξεκίνησε ο ίδιος ούτε ααχολειται Τώρα. Αντίθετα Είναι σε ρήξη με μέλη της οικογένειας του. Αλλα ακόμη και έτσι όπως τα λες να ήταν δεν καταργεί Ότι Είναι μεγάλος ανθελληνας. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίας οι οποίοι δεν έχουν τα μεγάλα αρνητικά του Μπουταρη

Suspect είπε...

αδερφε, με ολο το σεβασμο αλλα μου γραφεις λες και ο Μπουταρης σου εφαγε λεφτα ή σου υποσχεθηκε να σου αγορασει σοκολατα και δεν το εκανε.
Γραφεις οτι ειναι ανθελληνας.
Βαλε λινκς με δηλωσεις του να το δω και εγω.
Γραφεις οτι ειναι αλκοολικος. Εγω δεν ξερω αλκοολικους που να φτανουν στα 70
Αντιθετα, δεν γραφεις καμια προταση, δεν εχεις κανενα σχολιο για τον επαγγελματια Γκιουλεκα και στο κατω κατω της γραφης δημοκρατια εχουμε.

Βγηκε και ο Παναγιωτης της καρδιας μας..

KitsosMitsos είπε...

Τώρα είναι η ευκαιρία όμως να γίνουν πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές. Η συγκυρία είναι ιδανική!
Για να δούμε...

panos75 είπε...

Και κάτι τελευταίο.
Εδώ εκλέχτηκε ξανά δήμαρχος στη Ζαχάρω ο διαβόητος Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί τρεις φορές(!!!) για κατάχρηση δημόσιου χρήματος και παύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Πάχτας μας πείραξε;
Τουλάχιστον ο τελευταίος αθωώθηκε στο δικαστήριο για την υπόθεση Πόρτο Καρράς.

Χρήστος είπε...

Αγαπητε suspect με απογοητευεις πρωτη φορα μετα απο χρονια...
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_9124.html
http://www.youtube.com/watch?v=8am4E7edWuQ&feature=player_embedded
http://epontos.blogspot.com/2010/11/blog-post_4583.html
και πολλα ακομη που δεν εχω κρατησει και βαριεμαι να τα ψαξω οπως πχ για πορνο στην tv100 και οχι μονο...
Αλλα αυτα πρεπει να τα ψαχνουμε πριν ψηφισουμε.
Δε λεω οτι ο Γκιουλεκας ειναι ο καλυτερος κλπ.
Και στο πασοκ και στη νδ υπαρχουν σοβαροι ανθρωποι, ας βαζαν καποιον πασοκση η οτι αλλαο θελουν, θα βρισακαν σιγουρα καποιο σοβαρο, τον περιεργο, διαστροφικο, ανθελληνα πορνογερο βρηκαν να να βαλουν και εμεις να ψηφισουμε? Αυτο δε μπορω να καταλαβω.
Αλλαγη ναι, αλλα προς το καλυτερο οχι προς το χειροτερο, και στο κατω κατω αφου ολοι κλεβουν, τουλαχιστον να κλεψει καποιος που δε θα ξεπουλαει αρχες του εθνους σαν ξενος πρακτορας.
Εγω δε βρισκω παντως μεγαλη διαφορα απο τον τρεμοπουλο. Και ωραια δεν ειναι πολιτικος ε και? και εγω δεν ειμαι και ειμαι εμπορος ηρωινης θα πρεπει να γιανω δημαρχος??
απλα πραγματα

Suspect είπε...

Σε ευχαριστω πολυ για την αποψη σου. Δεν τα ηξερα αυτα που αναφερεις.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια