Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK



1.      Τα γκρικλις. Αν είναι δυνατόν το 2010 να γράφουμε ετσι. Παλιότερα λέγαμε ότι δεν είχαν τα πληκτρολόγια την ελληνική και μετα το χρησιμοποιήσαμε επειδή και καλά, συνηθίσαμε και ουσιαστικά το κάνουμε για να καλύψουμε την άγνοιά μας στην ορθογραφία.
2.      Οι προσκλήσεις για διάφορες βλακώδεις εφαρμογογές με χαζοπαιχνιδάκια
3.      Ενας γνώστος ή ημίγνωστος που εχει μια σελίδα, να σε προσκαλεί κάθε λίγο και λιγάκι να γίνεις «θαυμαστής». Δεν θέλω ρε ! Μια – δυο φορές το καταλαβαίνω αλλά όχι κάθε εβδομάδα. Από τρεις φορές!
4.      Το να πετάνε στον «τοιχο» σου ότι παπαριά τους έρχεται γεμίζοντας τη σελίδα σου με σκουπίδια
5.      Οι προσκλήσεις σε κουιζ τύπου πόσο πιστός είσαι ή πόσο σου αρέσουν τα καναρίνια και τα φούξια γατιά
6.      Η διάδοση ηλιθίων σπαμ μηνυμάτων που λένε πως το facebook θα γίνει συνδρομητικό, θα σου κλείσουν το λογαριασμό αν δεν κάνεις σπαμ στον κόσμο και αυτά που κάποιος χρειάζεται αίμα που συνήθως δεν υπάρχει
7.      Τα tags σε φωτογραφίες. Με ρώτησες;
8.      Ακόμα χειρότερα, το να ανεβάζουν φωτογραφίες σου, χωρίς tag με αποτέλεσμα να μην ξέρεις. Κάποια στιγμή, κατά λάθος, βλέπεις τη φωτογραφία σου και όταν ζητάς εξηγήσεις «ελα μωρέ πως κάνεις ετσι, ένα αστείο ηταν..»
9.      Το σκούντηγμα – poke. Από τα πλεον άχρηστα «κουμπιά» που όταν το βλέπεις δεν ξέρεις τι να κάνεις. Τι μου το στέλνεις; Θες να μιλήσεις; Μίλα!
10.  Τα gifts. Παει ο άλλος και σου πετάει στον τοίχο τούρτες και κεράκια χωρίς καν να σε ρωτήσει αν τα θες. Σου κάνουν ένα προφιλ καρναβαλ-επιτάφιο.
11.  Τα στατους που είτε αντικαθιστούν την ανθρώπινη επαφή «καλημέρα σας», είτε είναι εντελώς αδιάφορα «παω για ύπνο τώρα, καληνύχτα» - στα παπάρια μας, «βαριέμαι στο γραφείο» -  μην ανησυχείς ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι το ιδιο λένε, είτε είναι ακρως εγωιστικά «κοιτάξτε τις φωτογραφίες μου, τι μου πάει το κοκκαλί ή το ζαχαρί;» Επίσης προσωπικά μηνύματα σε δημόσιο υφος: Μου σπας τα νεύρα, πόσο βλάκας είσαι, είσαι μεγάλος ψεύτης. Πες τα σε αυτόν που τον αφορούν! Και τέλος τα στάτους που λένε «Σουλα πάμε για καφέ» -  στειλε της μήνυμα, ντρέπεσαι; - και οι διαρκεις αλλαγές του στάτους, κάθε μια ωρα, τύπου, «προσέξτε με».
12.  Στη φωτογραφία προφιλ εχουν τον γκούφι, έναν σκύλο, ένα παιδί, ένα αυτοκίνητο. Αυτά μπορείς να τα βάλεις στη συλλογή σου, αλλά δεν είναι για φωτο – προφιλ
13.  το πρήξιμο με τα events που αν κάνεις το λάθος και πατήσεις το «θα ερθω» μετά σου στέλνουν και καμιά δεκαριά mail υπενθύμισης ότι ο τάδε DJ θα είναι εκει, μην το ξεχάσεις ε; α! και μην ξεχάσεις επίσης να το στείλεις και σε ολους τους φίλους σου ( για να σε βρίζουν μετά )

HINT: Ενας καλός τρόπος για να καταλάβεις αν το προφιλ του / της αλλης είναι ψεύτικο, είναι να δεις στις φωτογραφίες αν εχει καμία με φίλους. Οι νορμάλ ανεβάζουν και με την παρέα τους. Αν δεν δείχνει κάτι από την κοινωνική του ζωη και έχει ολες και ολες 2-3, πάντα μόνος ή μόνη, τότε συνήθως είναι μούφα.



9 Λογομαχιες:

VAD είπε...

13άρι χτύπησες,συμφωνω με τις επισημάνσεις σου!

Καλημέρα από Ελλάδα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι εγώ συμφωνώ με τις απόψεις σου. Το χειρότερο είναι ότι ουσιαστικά δε γίνεται και κανένας διάλογος, αλλά όλοι ρίχνονται στην αναζήτηση φίλων για να αυξηθεί απλά ο αριθμός και να πιστέψουν αλαζονικά ότι έχουν μεγάλη αποδοχή.

Δέσποινα είπε...

χμ χμ χμ...δίκιο έχεις, αν με ρωτάς -που δε με ρώτησες αλλά θα το λεγα έτσι κι αλλιώς-το πιο σπαστικό είναι το 1 και το 11.

BUTTERFLY είπε...

Πραγματι ειναι σπαστικα αυτα...γιατι δεν το καταργεις να ησυχασεις; Εγω ησυχασα παντως...

Giannis είπε...

παντως και εγω στο προσωπο-βιβλιο δεν εχω στο προφιλ μου φωτος με φιλους μου, γιατι δεν θελω να τους εκθεσω χωρις να τους ρωτησω!

αλλα ειμαι tag σε καμια 15αρια αλλες φωτος με φιλους και συναδερφους οποτε εχεις δικιο, για τα ψευτικα προφιλ.

χαιρετισματα απο το κρυο και βροχερο μερος που μενω!! (καλα για σπασιμο το ειπα το τελευταιο, με 40αρι να σας ερχεται σημερα!)

Ανώνυμος είπε...

Πες τα άρχοντα Ύποπτε! Μας έχουνε πρήξει τον καλύτερο φίλο του άνδρα με τα ηλίθια greeklish! Και τι στον Οξαποδώ χρησιμεύει το poke; Thomas the Barbarian.

Μ είπε...

Τον δικό μου λογαριασμό θα τον διαγράψω αυτή την εβδομάδα, το έχω ανακοινώσει προ πολλού.
Διαφωνώ μόνο με το 12, μερικοί δεν βάζουν φωτογραφίες τους ούτε το πραγματικό τους όνομα γιατί μπαίνουν στο φέισμπουκ από το χώρο εργασίας και φοβούνται ότι μπορεί την ώρα που θα γράφουν κάτι, θα τους πιάσει στα πράσα ο προϊστάμενος που σιγά μη δεν είναι στο φέισμπουκ!

Eleni V. Antoniadou είπε...

to hint to egrapses gia na to akouseis esy etsi?
maresei to thrasos sou.."tote synithws einai moufa".. malista.
kai oso gia to 7..kala kanoun kai den se rwtane afou to account sou einai moufa!..
ps:OLOI OI AGANAKTISMENOI FANS TOU SUSPECT ENWTHEITE!!!

Aggelos Spyrou είπε...

Κάθεσαι τώρα κι ασχολείσαι με κάτι θέματα...

Μακάρι να είχαμε μόνο αυτά τα προβλήματα με το Facebook.

Ένα εργαλείο διαφήμισης είναι. Βεβαίως, με τις ρυθμίσεις και τους περιορισμούς που διαθέτει, μπορείς να το κάνεις ιδανικό εργαλείο για επικοινωνία με τους φίλους σου.

Τους πραγματικούς φίλους σου έτσι; Όχι τους δεκάδες που εγκρίνει κάποιος ματαιόδοξος και δεν ξέρει τελικά ούτε έναν...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια