Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ


Μας τελείωσε το ελληνικό ενδιαφέρον για το μουντιάλ, αλλά συνεχίζουμε ζεστοί καθώς θα έρθει το μουντομπάσκετ.
Πέρασε στο ψιλά ελέω του βασιλιά των σπορ ( και δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι είναι ο ντοπο-στίβος ) ότι ο φίλτατος Θοδωρής Παπαλουκάς αρνήθηκε το εθνόσημο για τη διοργάνωση και το πέρασαν εύσχημα. «Δεν τον κάλεσε» οπότε και «το παιδί» δεν αρνήθηκε.

Απαράδεκτος.
Μεγάλη απογοήτευση γιατί ο ίδιος αμαυρώνει την ιστορία του, περιφρονεί την εθνική Ελλάδος και καταστρέφει ότι έχτισε τόσα χρόνια. Στην Ελλάδα θα μου πεις είμαστε, εχουμε πρωτάθλημα και ευρωλίγκα και οι οπαδοί αυτά περιμένουν.

Ακόμα θυμάμαι την περσινή συνέντευξη του Παπαλουκά στην «ευρωμπασκετούπολη», τις παπαρίες που έλεγε για να δικαιολογήσει και τότε άρνηση του, όπως το ρωσικό νερό, και δυστυχώς τη δουλοπρεπή συμπεριφορά των δημοσιογράφων της ΚΡΑΤΙΚΗΣ τηλεόρασης.

Τα σχόλια μου από κείνη την γελοία συνέντευξη τα είχα γράψει εδώ:

Κρίμα και ντροπή σου Θοδωρή. Η χώρα σου σε καλεί να την εκπροσωπήσεις και το πετάς στα μούτρα; Όνομα δηλαδή και διαβατήριο για την ΤΣΣΚΑ από την εθνική δεν το έκανες; Να πω ότι είσαι 36 χρονών και σέρνεσαι, πάει στην ευχή. Αν ξόφλησες, φύγε και από τον Ολυμπιακό.

Αγωνιστικά ισως να μη μας βλάψει και τόσο. Είδα τα ονόματα της αποστολής, στενοχωρήθηκα και για τον Κουφό που μετα από 3-4 χρόνια θα τον παρακαλάμε να ερθει να παίξει.

Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι αδικήθηκε κανείς και στην περιφέρεια θέλουμε έναν σκόρερ με καλό σουτ. Εχω ένα καλό ένστικτο για τον Παππά, ότι μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη με την απόδοσή του,  αν τελικά μπει στη 12αδα μια και ο Βασιλειάδης φαίνεται ηδη συνταξιούχος και κορεσμένος.

Δυστυχώς ως ελληνικό μπάσκετ εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα στο 3, έχουμε αφθονία στο 4 και στο 5, και στο 1-2 έχουμε περισσότερες λύσεις από ότι στο προηγούμενο ευρωμπάσκετ με τον Καλάθη πιο έμπειρο.

Λογικά η τελική 12 αδα δεν θα εχει τον Παπανικολάου μια και δεν έπαιξε στο πρωτάθλημα, τον Βουγιούκα γιατι δεν χωράει, έναν εκ των Βασιλειάδη και Παππά, ο Μαυροκεφαλίδης δεν χωράει επίσης γιατί ναι μεν είναι καλός σκόρερ αλλά όχι και τόσο καλός αμυντικός ούτε θα έλεγα και η επιτομή της σταθερότητας, και μάλλον ο Βασιλόπουλος μια και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμος. Ερωτηματικό είναι και ο Πρίντεζης καθώς έχασε μεγάλο μέρος της χρονιάς στην Ισπανία λόγω τραυματισμού αλλά αφενός παίκτη με τα δικά του στοιχεία δεν έχουμε, αφετέρου είναι ξεκούραστος και φαντάζομαι ορεξάτος να παίξει. Διάβασα πως οι Ισπανοί λόγω μεγάλου συμβολαίου θα θέλουν να τον ξεφορτωθούν οπότε εχει και ένα λόγο παραπάνω να τους δείξει πως αξίζει. Ο Τσαρτσαρής στους τελικούς ήταν σημαντικός οπότε εχει μια κεκτημένη ταχύτητα και οι υπόλοιποι είναι σταθερές αξίες για την εθνική μας.
Εκτος και αν κουτσαθεί κάποιος οπότε τα πράγματα είναι συγκεκριμένα.

Μια στρωτή κατ εμε 12αδα είναι οι:
Διαμαντίδης, Σπανούλης, Καλάθης, Ζήσης, Παππάς, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής, Σόφο, Μπουρούσης, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, και Φώτσης. Το 3 θα το καλύψουμε συλλογικά. Λίγο ο Διαμαντίδης, λίγο, ο Πρίντεζης, λίγο ο Καϊμακόγλου, βασικός ο Περπέρογλου, μπορεί να μας βγει και σε καλό καθώς σίγουρα θα μπερδέψουμε τους άλλους, αρκει να μη μπερδευτούμε εμεις…    



2 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Δεν τον δικαιολογω,απλως προσπαθω να αιτιολογήσω την αρνηση του,ίσως πραγματικά να ειναι κουρασμενος,εκει στον Ολυμπιακο ποιος τραβαει κουπι;Αυτός και οχι ο "γιούργια" Τεόντοσιτς...
Αλλα και πάλι δε θά'πρεπε να αρνηθεί για δεύτερη φορά...

Giannis είπε...

Χωρις να ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι με το προπονητη που εχουμε τωρα, τον Καζλάουσκας, δεν κολλαει ο Παπ, ο τορπος παιξιματος του, το οτι ειναι αργος κλπ κλπ. Αλλιως πιστευω οτι θα τον πιεζανε υπερβολικα για να γυρισει πισω!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια