Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – Η ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙA ΚΟΡΕΑ


Νομίζω πως τελικά, σήμερα κατάλαβα τη σημασία της κρίσης για την Ελλάδα.

Πηγαίνετε, μη μείνετε πολλές μέρες γιατί δεν μπορούμε να πληρώνουμε ξενοδοχεία και διατροφή και γυρίστε πίσω γρήγορα.

Η αλήθεια είναι πως δεν εχεις να πεις πολλά για τον αγώνα της Εθνικής μας με την Κορέα. Μια καλύτερη ομάδα κέρδισε μια χειρότερη.
Ολοι στεκόμαστε στην κάμπριο 11αδα του χερ Οττο και στην  πενία του ελληνικού ποδόσφαιρου.

Την επιλογή των παικτών στο κέντρο της άμυνας την καταλαβαίνω. Οι Κορεάτες δεν σηκώνουν τη μπάλα, οπότε με τους Κυριάκο και Παπασταθόπουλο, με τη μπάλα κάτω, θα υπήρχε πρόβλημα. Δεν βγήκε; Καμία αντίρρηση. Τώρα από την πολυθρόνα μου, μπορώ να τον κρίνω. Όμως το πιο σημαντικό για μένα στον προπονητή είναι να καταλάβω τη λογική του. Θυμήθηκα πως έχασε ο Αβραάμ τον Παρκ στο πρώτο ημίχρονο και πιστεύω πως αυτό ακριβώς φοβήθηκε ο Γερμανός. Με πιο βαριά κορμιά στο κέντρο της άμυνας θα είχαμε περισσότερες τέτοιες φάσεις. Τον Τοροσίδη στα αριστερά, χρόνια τον βλέπουμε, με αυτόν περάσαμε την Ουκρανία, τώρα μας πείραξε;

Δυστυχώς, οι επιλογές Πατσατζόγλου, Σεϊταρίδη, Καπετάνου, και Τζιώλη ( αν και αυτός προσπάθησε ανασταλτικά αλλά δημιουργικά, μέχρι να δώσει τη μπάλα, από μεσημέρι είχε πάει απόγευμα )  δεν θα έλεγα ότι με ενθουσίασαν.

Για τον Καραγκούνη, τον Σαμαρά και τον Κατσουράνη, συγγνώμη αλλά δεν φταίει κανένας Ρεχάγκελ. Μήπως υπάρχουν καλύτεροι; Αυτοί δεν είναι οι θεωρητικά καλύτεροι του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Μήπως άραγε έχουμε τον Ρούνεϊ και τον Μιλίτο και τους αδικήσαμε για να παίξει ο Χαριστέας; Δυστυχώς άλλον φορ ( στο σουλούπι του «βαρύ» ) πλην του Παντελή Καπετάνου, δεν έχουμε. Πάντως η φάση του Καπετάνου από το ύψος του πέναλτι πρέπει να μπει στο πάνθεον των καλύτερων …αποκρούσεων από επιθετικό. Ως ΑΕΚτζής τον ξέρω, απλως τον αναφέρω για οσους νομίζουν ότι πήγε στη Ρουμανία και έμαθε ποδίοσφαιρο. Αλλά τι να κάνεις. Εχεις άλλον;

Διακριθείς λέει ο Αβραάμ. Μα, και τα δυο γκολ από το κέντρο της άμυνας τα δεχθήκαμε! Ακόμα και το τετ α τετ που απέκρουσε ο Τζόρβας, από τον Αβραάμ έφυγε ο Κορεάτης! Φτάσαμε στο σημείο, το μεγάλο λάθος που μας έβαλε την  ταφόπλακα να γίνει από τον πιο σταθερό παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος…

Ναι, θα μου πεις αν έβαζε τον Νίνη, πέρναγε στα χαφ τον Τορο και αριστερά τον Σπυρόπουλο. Αν ο Βύντρα ήταν στα δεξιά και τον Κυριάκο στόπερ. Χάρηκα, τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Και πάλι με δεδομένο ότι οι Κορεάτες έτρεχαν δυο φορές παραπάνω από ότι οι δικοί μας, δεν είμαι σίγουρος ότι θα τους κερδίζαμε.

Σε ότι αφορά την πίεση του τελευταίου 20λεπτού, μπορείς να πεις «αν αυτό ή το άλλο» αλλά θα ερθει ο Κορεάτης να σου πει αν και εγω σε εκείνο και το άλλο στο πρώτο ημίχρονο, οπότε δεν βγάζεις ακρη.  

Δεν παίζουμε λέει δημιουργικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα.

Α) πότε παίξαμε;
Β) έχουμε τους παίκτες για να παίξουμε;

Η Κορέα εχει πάει 8 φορές στο μουντιάλ και εμεις 2. Εχουν περισσότερους παίκτες που παίζουν σε καλύτερα πρωταθλήματα από τους δικούς μας.
Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε ότι δεν είμαστε τόσο καλοί και το ότι είμαστε στο μουντιάλ και στις πρώτες 13 ομάδες του κόσμου, είναι ένα καλό τρικ αλλά όχι η αλήθεια. Εδώ καλά καλά δεν έχουμε δεύτερο αριστεροπόδαρο παίκτη. Μόνο τον Σπυρόπουλο και αυτόν για την άμυνα!

Λες και πέσαμε από τα σύννεφα.

Ελληνικό πρωτάθλημα δεν βλέπουμε;
Champions league δεν βλέπουμε;
Οι διαφορές μας ηταν άγνωστες;

Ότι δεν έχουμε προσωπικότητες του παρελθόντος όπως ο Ζαγορ, ή ο Δέλλας, τώρα θα το ανακαλύψουμε; Ότι πλην Καραγκούνη και του ασταθούς Νίνη δεν έχουμε άλλους δημιουργικούς πάικτες στο κέντρο, σήμερα θα το διαπιστώσουμε;  

Να χάσεις αλλά να παίξεις για να χάσεις.
Το θέμα είναι, μπορείς να παίξεις;

Σπουδαία η πρόκριση της ομάδας μας στο μουντιάλ και τώρα το ζητούμενο είναι η αξιοπρέπεια. Αφου από τους θεωρητικά χειρότερους του ομίλου χάσαμε τόσο εύκολα, ελπίζω από τους ισχυρούς Αργεντινή και Νιγηρία, να μη διασυρθούμε.

Υγ. Σταματήστε πια με το euro 2004. Πέρασαν 6 χρόνια και από εκείνη την ομάδα έχουν απομείνει 4 παίκτες και νομίζω πως μετά το μουντιάλ είναι ζήτημα αν θα μείνουν δύο...



2 Λογομαχιες:

Leviathan είπε...

makari na diatirisoume tin axioprepeia mas opos les...ade na doume...auto pia me to 2004...bravo mas fisika alla na pame kai gia alla...kalimera!

ilias είπε...

Ναι. Δεν είχε άλλους παίχτες να βάλει ο Ρεχάγκελ. Σε όλη την Ελλάδα το καλύτερο αμυντικό χαφ είναι ο Τζιόλης που φέτος αν έχει παίξει 5 παιχνίδια. Το καλύτερο δεξί εξτρέμ είναι ο Χαριστέας και ο πιο κατάλληλος να παίξει στόπερ είναι ο Βύντρα. Και φυσικά στο ημίχρονο που χάναμε 1-0 έπρεπε να βγει ο Καραγκούνης για να γίνουμε πιο επιθετικοί. Για να μη μιλήσω για τον Γκέκα που ακόμα τον βρίζει ο προπονητής του στην Portsmouth. Το γιατί φάνηκε στο 67'. Η εθνική εως εκείνο το λεπτό δεν είχε ούτε ένα σουτ. Η μπάλα έφτασε στον Γκέκα και αυτός έκανε το πιο λογικό απ'όλα. Ψαλιδάκι. Επίσης δικαίως ο Νίνης κάθισε στον πάγκο. Ο μόνος παίχτης που μπορεί να παίξει one touch, που μπορεί να σου ταχυδρομήσει σουτ από τα 35 μέτρα στο Γ , ο μόνος που στην τελική μπορεί να τριπλάρει ένα παίχτη τρίπλαρε τα μπουκάλια με το νερό στον πάγκο. Σε όσους ακολουθούν την Εθνική είναι γνωστό ότι ο Ρεχάγκελ δεν παρακολουθεί Ελληνικό ποδόσφαιρο με εξαίρεση τα ντέρμπι και τον τελικό του Κυπέλλου. Σε όσους παρακολουθούν τα ντέρμπι και τον τελικό του Κυπέλλου είναι γνωστό ότι το ποδόσφαιρο δεν παίζεται πια έτσι. Σε όσους παρακολουθούν ποδόσφαιρο γενικά, ο Ρεχάγκελ είναι ένας εκνευριστικός παππούς που παραλογίζεται. Παππού παππού τον παίρνεις που και που.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια