Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ


Τις προάλλες έκανα μια βόλτα στο Ολυμπιακό χωριό.
Καλότυχοι οσοι μένουν εκει.

Χειρουργική ρυμοτομία, με φαρδείς δρόμους, πλατείες κάθε λίγο και λιγάκι, διώροφα σπίτια με κήπο και άπλετη ησυχία καθώς δεν εχει μέρη προς διασκέδαση.
Λογικό θα μου πεις, αφου κατασκευάστηκε για τους αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων. Αυτό θα έλειπε, να έφτιαχναν και κλαμπ. Αν θέλεις, πετάγεσαι στο Μαρούσι ή λίγο πιο πάνω στον Κηφισιά και κάνεις τις βόλτες σου. Λες και βρίσκεσαι σε άλλη πόλη μέσα στην Αθήνα.

Το στοιχείο που με έκανε να προσγειωθώ στην αθάνατη ελληνική πραγματικότητα είναι ότι τελικά φαίνεται από τα 400 χιλιόμετρα αν σε ένα μέρος κατοικούν Ελληνες.

Ξερόχορτα παντού, ένα σπίρτο υπόθεση είναι, και εντελώς και παντελής και τελείως, έλλειψη δέντρων. Το πιο εύκολο έλειπε!

Αναρωτιέμαι, οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού δεν θέλουν να εχουν δέντρα στην περιοχή τους; Ισκιος, μικροκλίμα περιοχής, αισθητικοί λόγοι, «ανταλλαγή» οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τι να πρωτοπεις.

Η πλάκα είναι πως την υποδομή – το πιο δύσκολο δηλαδή – την έχουν. Ηταν τόσος κόπος να φυτέψουν 100 δέντρα να αλλάξουν την περιοχή τους.
Επίτηδες δεν αναφέρομαι στη δημοτική αρχή γιατί καλόπιστα δέχομαι πως εξ’ορισμού είναι στην καλύτερη ανίκανοι και στη χειρότερη τεμπέληδες.

Αυτοί που ζουν εκει, εξω από τα σπίτια τους δεν μπορούσαν να φυτέψουν λίγα δέντρα ο καθένας και να γίνουν πολλά;

Τόση αδιαφορία;



4 Λογομαχιες:

Leviathan είπε...

apo adiaforia oi ellines allo tipote....kalo mina! :)

λευκό χαρτί είπε...

Τα πράγματα όπως τα περιγράφεις αγαπητέ, διαβάζονται κάπως. Είναι αλήθεια ότι θα έπρεπε να φυτευτούν ακόμα 100 δέντρα παραπάνω. Ίσως και 200. Το Ολυμπιακό Χωριό ξεκίνησε να κατοικείται το 2005 και μέχρι το 2008 είχε κατοικηθεί περίπου το 60-70%. Οι κάτοικοι εκτός από τα παραπάνω που αναφέρεις έχουν να αντιμετωπίσουν -ακόμα και σήμερα- σοβαρότερα προβλήματα. Παρ' όλα αυτά -μάλλον δεν το πρόσεξες- οι πίσω ακάλυπτοι χώροι των περισσοτέρων κτιρίων είναι ήδη φυτεμένοι. Όμως όλοι ξέρουμε ότι τα πρώτα 2-3 χρόνια τα δένδρα με δυσκολία ξεπερνούν το 1 με 1 1/2 μέτρο. Υπομονή λοιπόν. Εάν αναφέρεσαι όμως στην πράσινη κεντρική ζώνη, ναι, εκεί πρέπει η ανάλγητη πολιτεία να βάλει το χέρι της γιατί το κόστος είναι τεράστιο.
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να είσαι πιο προσεκτικός όσον αφορά την ευαισθησία των κατοίκων όταν την περιγράφεις συλλήβδην "Αναρωτιέμαι, οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού δεν θέλουν να εχουν δέντρα στην περιοχή τους; Ισκιος, μικροκλίμα περιοχής, αισθητικοί λόγοι, «ανταλλαγή» οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τι να πρωτοπεις."
Όσο για την δημοτική ανύπαρκτη αρχή, άστα...

Νάσσος Βαλαβάνης
www.olympicvillagenews.gr

Suspect είπε...

Αγαπητε κ. Βαλαβάνη,

Σας ευχαριστω για την απαντηση σας.

Εκανα μια βόλτα, κατέγραψα αυτα που είδα, η απαντηση σας θα μεινει ες αει στο ιστολογιο μου και καθε αναγνωστης μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

Καλυτερα συμπερασματα μπορει να βγαλει καθε επισκεπτης βεβαια που θα δει και τα απειρα ξεροχορτα καθως και την απουσια δεντρων.
Δεν γνωριζω για τους πισω ακαλυπτους, αλλα διασχιζοντας το ολυμπιακο χωριο σχεδον ολοκληρο, πιστεψτε με οτι ξερω να ξεχωριζω το δεντρο των 4 μετρων απο το δεντρο του ενος μετρου και απο το μη δεντρο.

Αν εσας σας αρεσει αυτη η εικονα, δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο..

Suspect είπε...

και να συμπληρωσω πως δεν μιλαμε για 100 δεντρα αλλα - κατ εμε - πολλαπλα περισσοτερα.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια