Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Βγάλτε λέει το φάρμακο για τον καρκίνο και μην το κρατάτε κρυμμένο στα συρτάρια. Οι αφελείς, άλλο που δεν θέλουν, να αρπάξουν τα φυσεκλίκια.

Σαφώς και στις φαρμακευτικές εταιρείες υπάρχει ενας πόλεμος συμφερόντων. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη… Από την άλλη όμως μη φτάνουμε και στο σημείο της ισοπέδωσης γιατί γινόμαστε φαιδροί. Το γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά πολύ σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες δεν συμβαίνει ούτε γιατί διατρεφόμαστε σωστά, ούτε γιατί είμαστε φιτ και τρέχουμε καθημερινά στο γυμναστήριο, ούτε φυσικά γιατί οι πόλεις είναι πλημμυρισμένες στα δάση, τα ποτάμια και τα λέλουδα.

Είναι από τα φάρμακα που ω της κακοτυχίας για τους συνωμοσιολόγους, τα εχουν βγάλει αυτές οι διαβολικές φαρμακευτικές εταιρείες! Εκτος και αν πιστεύει κανείς ότι οι έρευνες για τα φάρμακα χρηματοδοτούνται από τα κράτη.

Ο καρκίνος είναι η μεγαλύτερη ιατρική πρόκληση ολων των εποχών.
Η ανθρωπότητα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ασθένεια στην οποια ο ιδιος ο οργανισμός στρέφεται κατά του εαυτού του. Δεν εχουμε να κάνουμε με έναν «εξωτερικό εχθρό», ένα μικρόβιο, αλλά με το «καλα κύτταρα vs κακών κυττάρων»  στο ίδιο σώμα! Για αυτό και οι χημειοθεραπείες κάποια στιγμή σταματούν και έρχεται το μοιραίο. Γιατί η δράση τους εξαφανίζει τα κακά κύτταρα αλλά και τα υγιη…

Επίσης, είναι τόσες πολλές οι μορφές του καρκίνου και ανάλογα με τον οργανισμό και το στάδιο της ασθένειας, που ένα φάρμακο δια πάσαν καρκινικήν νόσον δεν μπορεί να υπάρξει!

Σημειωτέον, πως οποιος καταφέρει και βρει τη θεραπεία του καρκίνου, αφενός θα βγάλει διαγαλαξιακα κέρδη και θα περάσει στην ιστορία με χρυσαδαμάντινα γράμματα. Στον πλουτο και στο κέρδος κανείς δεν λέει οχι...

Τα κράτη θα γλιτώσουν από τρομακτικά κόστη υγείας για νοσηλεία και επεμβάσεις και θα εχουν εν ζωή νέους ανθρώπους που θα συνεισφέρουν στην παραγωγική διαδικασία και …στην εφορία!

Μην τσιμπάς από αυτές τις θεωρίες. Η ανθρωπότητα βήμα βήμα κάνει προόδους σε αυτή την κατεύθυνση. Παλιότερα μια που τον ανακάλυπτες και μια που πήγαινες στον συμβολαιογράφο για τη διαθήκη σου ενώ τώρα πολλές μορφές αντιμετωπίζονται.

Βλέπω και στο facebοok κάτι αφελή γκρουπ με πολλά μέλη που παρασύρονται από εύκολα συνθήματα χωρίς ιχνος κριτικής σκέψης.

Να ξέρεις πάντως, πως δεν υπάρχει φαρμακευτική εταιρεία που να εχει στο συρτάρι καινούριο φάρμακο και να μην το κυκλοφορήσει στην αγορά. Ο σκοπός είναι τα έσοδα που θα καλύψουν το κόστος της έρευνας ( και οι μεγάλες πολυεθνικές εχουν τεράστια έξοδα στην έρευνα ) και θα γεμίσουν τα ταμεία τους με κέρδη.

Θυμάμαι αντίστοιχες θεωρίες κάποτε όταν ηταν στο αρχικό στάδιο τα CD.

Ελα μωρέ τώρα έλεγαν οι ξυπνιτζήδες, σιγα μην αφήσουν οι εταιρείες τις τεράστιες ποσότητες σε κασέτες και κασετόφωνα για να βγάλουν κάτι καινούριο. Αυτά που έχουν, τι θα κάνουν, θα τα φάνε;

Κι όμως, είμαστε πια για τα καλά στην ψηφιακή εποχή….



5 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα είναι ότι ορισμένοι ερευνητές βγαίνουν με τύμπανα και διαφημίζουν διάφορα...

Δέσποινα είπε...

όντως υπάρχει σκόπιμη (;) παραπλάνηση

Yorgos K. είπε...

ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Το κείμενο αυτό είναι απομαγνητοφώνηση της Σκέψης της Ημερας (που μάς "έδωσε" τηλεφωνικά) στην εκπομπή μας, Μάνος Σεμπάστιαν Φλόϊντ, στα Πρωινά του Τρίτου, ο δρ. Νίκος Ζαμπόγλου, Καθηγητής Ογκολογίας και διευθυντής της πανεπιστημιακής ογκολογικής κλινικής του Οφενμπαχ στη Γερμανία. «Αυτο που χαρακτηρίζει τα κακοήθη κύτταρα, είναι ότι δεν σέβονται τα περιθώριά τους. Δηλαδή, ένα καρκίνωμα του ήπατος μπορεί να εισβάλει στο νεφρό, ή σ’ ένα άλλο όργανο, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν καθόλου τα όρια του άλλου οργάνου. Επίσης, αυτό που χαρακηρίζει τα κακοήθη κύτταρα είναι ότι δεν σέβονται τους κανόνες της Φυσης. Πολλαπλασιάζονται, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τι συμβαίνει γύρω τους, ότι δηλαδή χρειάζονται και άλλα όργανα ουσίες για να τραφούν, και έτσι δημιουργούν μεταστάσεις, πετιούνται σε άλλα όργανα πολύ μακριά, και φτιάχνουν εκεί «κοινωνικές», δικές τους, ομάδες.
Αν δουμε, τώρα, πως συμπεριφέρεται ο άνθρωπος μέσα στον Κόσμο, διαπιστωνουμε ωρισμένες παράλληλες συμπεριφορές. Δηλαδή, και ο άνθρωπος δεν σέβεται τον δικό του κοινωνικό χώρο, και προσπαθεί να επεκταθεί στους χώρους άλλων – είτε γειτόνων, είτε εθνών άλλων. Δεν σέβεται σύνορα. Δεν σέβεται κανόνες, και προσπαθεί να πολλαπλασιάσει τα υπάρχοντά του, δηλαδή να αυξηθεί ό ίδιος, χωρίς να σκεφθεί κάν εάν μένει οτιδήποτε υπόλοιπο γιά άλλους. Βλέπουμε ότι ο άνθρωπος, προχωρώντας έτσι, διώχνει τα ζώα, διώχνει τα πάντα, αδιαφορεί για τη Φυση, και ζεί σήμερα από τον Ισημερινό μέχρι τον Νότιο και τον Βόρειο Πόλο.Αυτα, είναι χαρακτηριστικά. Κοινώς, τρόπος εξέλιξης. Το ανησυχητικό ποιό είναι; Τα κακοήθη κύτταρα, στο τέλος της ημερας, αυτοκαταστρέφονται. Ειναι τόσο αδηφαγα, τόσο λαίμαργα, που στο τέλος καταστρέφουν τον οργανισμό μέσα στον οποίο βρίσκονται, μαζί και με τον ίδιο τον οργανισμό. Καταστρέφουν, δηλαδή, τον ασθενή, καταστρέφουν τον Ανθρωπο, αλλά ταυτόχρονα καταστρέφονται και τα ίδια.
Αυτό, ακριβώς, είναι που φοβάμαι σημερα με τον τρόπο, με τον κακοήθη τρόπο, με τον οποίο συμπεριφέρονται οι άνθρωποι. Και προπάντων, με την συμπεριφορά τους απέναντι στη Φυση. Ειναι τόσο αδηφάγος πιά ο άνθρωπος, που πολύ φοβάμαι ότι θα έχει το ίδιο τέλος με την κακοήθεια στο σώμα του ανθρωπου, δηλαδή θα καταστρέψει την Φύση του, το περιβάλλον του, και στο τέλος θα αυτοκαταστραφεί και αυτός.»

Σημείωση: Το κείμενο αυτό είναι πνευματική περιουσία, Copyright του Δρα. Ζαμπόγλου, και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε χωρίς να γίνεται σαφή αναφορά σε αυτόν.

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα!

Μου αρεσει πολυ η ψυχραιμη προσεγγιση στα πραγματα. Παρολο που εχω ιδια εμπειρια απο φαρμακο που ηταν μοναδικο στο συνδυασμο ουσιων, αλλα κοπηκε απο την αγορα επειδη ηταν φθηνο και αναγκαστικα αντικατασταθηκε απο 2 αλλα, γιατι οπως ειπαμε δεν υπηρχε αντιστοιχο με ολες τις ουσιες, θεωρω πως δεν πρεπει ακριτα να αναπαραγουμε ο,τι μας δινουν. Τετοια μεηλ, για φαρμακα η σωτηριες κινησεις σε περιπτωση εγκεφαλικου, ανακοπη κτλ δεν τα προωθω, γιατι μπορει να ειναι επικινδυνα.
Μου αρεσει επισης ιδιαιτερα το σχολιο του Yorgos. Καρκινωμα ειναι και ο ανθρωπος πανω στον πλανητη αυτο και ισως θα επρεπε να συλλογιστει πως με τον ιδιο τροπο που ο ιδιος προσπαθει να αποτιναξει τον καρκινο και η τα καταφερνει η πεθαινει, ετσι και ο πλανητης καποια στιγμη ειτε θα σκοτωσει το καρκινωμα=ανθρωπος ειτε θα πεθανει μαζι του. Καλο τελος παντως δεν θα εχουμε...

KitsosMitsos είπε...

Είναι εύκολη η εκμετάλλευση παρόμοιων καταστάσεων γιατί ο κόσμος προσπαθεί απλώς να τα ρίξει κάπου. Και η συνομωσιολογία είναι ό,τι πιο εύκολο...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια