Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Σε λίγες μέρες έχουμε τις εθνικές εκλογές. Αφου είδαμε τα πενταμπεϊτ και τα ντιμπεϊτ, τους μονολόγους και τους διαλόγους, θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη.
Εκει που πρέπει να ψηφίζουμε για το βέλτιστον, φτάσαμε να επιλέγουμε το μη χείρον.
Στην Ελλάδα υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στη σχέση πολιτικών και πολιτών και μέχρι σήμερα δεν βλέπω να το εχει θίξει κανείς.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η κοινωνική τάξη που είναι η πολυπληθέστερη, δεν εκπροσωπείται από κανέναν και ταυτόχρονα στηρίζει ολους τους άλλους είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Οι συνταξιούχοι εκπροσωπούνται από την τηλεόραση του λαού για το λαό. Εξάλλου δεν εχουν ούτε μυική ούτε αγοραστική δύναμη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν την εφορία οπότε δεν χρειάζονται εκπροσώπηση. Μια χαρά τα καταφέρνουν. Οι βιομήχανοι-εφοπλιστές και οι συν αυτώ εκπροσωπούνται μακριά από τις κάμερες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπέροχοι. Οι μισοί εχουν κάνει το συνδικαλισταριό και χωρίς αιτήματα, χωρίς να παράγουν τίποτα και με την ασφάλεια της μονιμότητας,  όποτε θέλουν να ξεκουραστούν πιο καλά τα παιδιά κάνουν και μια απεργία. Οι άλλοι μισοί είναι διεφθαρμένοι και βγάζουν τριπλά μεροκάματα. Ξέρω. Συκοφαντίες. Διάβαζα τις προάλλες  πως το 80% των καγιέν στην Ελλάδα τα εχουν δημόσιοι υπάλληλοι. Οι αγρότες αμα στραβώσουν, κατεβάζουν τα τρακτερ και κλείνουν τους δρόμους. Οι έμποροι δουλεύουν με 200% κέρδος, ο τουριστικός κλάδος κλέβει υπερκοστολογώντας νόμιμα και το μαύρο χρήμα  ειδικά στη διασκέδαση καλά κρατεί.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν συνδικαλίζονται. Πριν αντιτείνει κανείς βολεμένος κομμουνιστικά ευχολόγια, ας προσπαθεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο ενας υπάλληλος να κάνει μαγκιές στον διευθυντή μιας εταιρείας. Για πότε θα βρεθεί στο λογιστήριο, είναι θέμα χρόνου. Μα σε μια μέρα, μα σε ένα μήνα ο υπάλληλος τρώει σουτ δι αποζημίωσης. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δουλεύουν. Ο μισθός είναι συγκεκριμένος και χώρος και χρόνος για μίζες δεν υπάρχει.

 Εκπροσώπηση για τον ιδιωτικό τομέα στην πολιτική δεν συμβαίνει ούτε στον κινηματογράφο. Ο ιδιωτικός τομέας παράγει το περισσότερο εργο, προσφέρει στην οικονομία και αποδίδει αναλογικά το μεγαλύτερο κομμάτι από τα έσοδα του στην εφορία. Εχει και την αγοραστική δύναμη ώστε να κινείται το εμπόριο. Ολοι αυτοί περιμένουν τον αντίστοιχο Πούτιν, ή έναν σοβαρό ηγέτη από αυτούς που σε ολη την ελληνική ιστορία είχαμε και τα τελευταία χρόνια ψάχνουμε, να μας βοηθήσει να βρούμε τη χαμένη ελπίδα. Τα ιδια επίθετα επι σειρά ετων, οι ίδιες πολιτικές και τα ιδια μπάχαλα.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Θεωρώ πως είναι η χειρότερη κυβέρνηση από το 1974 και μετά. Ξεπέρασε και αυτή του Σημίτη όταν άρχιζε να μαίνεται η ακρίβεια, οι μεγαλομίζες γύρω από τα μεγάλα εργα  και φάγαμε το παγωτό του χρηματιστηρίου. Όταν εξελέγη ο Καραμανλής ακόμα και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ έλεγαν «δεν πειράζει, ας δούμε κάτι καινούριο». Οι επιτυχημένοι Ολυμπιακοί αγώνες εκτόξευσαν τη δημοτικότητα του Καραμανλή και της κυβέρνησης του, γεγονός που θα μπορούσε να αποτέλεσει τη βάση για τομές στη χώρα μας.  Το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει σημαντικό εργο, έφερε κοινωνική ομαλότητα σε ένα ταλαιπωρημένο κόσμο από τις κομματικές διαμάχες και φανατισμούς, είχε και τα τρωκτικά του, έφαγαν αλλά και μοίρασαν. Οι μίζες μίζες αλλά είδαμε και μια μεγάλη ανάπτυξη για την Ελλάδα που αντίστοιχη δεν υπήρχε σε καμία άλλη βαλκανική χώρα.

Η Νεα Δημοκρατία έκανε ένα κοινωνικό έγκλημα. Διέψευσε τις ελπίδες ολων μας. Περιμέναμε και την επανίδρυση, και τους νταβατζήδες στη φυλακή, και τη διαφάνεια και αυτό που τελικά μας έμεινε ήταν τα ιδια και χειρότερα. Η Νεα διακυβέρνηση, γέμισε την κοιλιά της σεμνά και ταπεινά,  ηρθε σε ρήξη με τη διαφθορά και το μαχαίρι μπήκε τόσο βαθιά στο κόκκαλο που ο ασθενής πέθανε.

Αναγνωρίζω στις κυβερνήσεις του Καραμανλή ( και γελάω ταυτόχρονα καθώς από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, εχουν σχεδόν διαγραφεί /αποκλειστεί/ περιθωριοποιηθεί οι μισοί ) τρια μεγάλα έργα.

Α) το εργο στον Μαλλιακό που επιτέλους γλιτώσαμε από αυτή την κατάρα κάθε χρόνο

Β) την Εγνατία που έβαλε ξανά στο χάρτη τη Δυτική Ελλάδα

Γ) το Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη που επίσης είναι τρομακτικής γεωπολιτικής και οικονομικής 
σημασίας έργο.

Άσχετα με το ποιος ξεκίνησε τα δυο πρώτα, σημασία εχει ότι τελείωσαν εντος χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί και οφελείται το κοινωνικό σύνολο.

Από κει και πέρα η καταστροφή του Δράμαλη.
Τι να πρωτοθυμηθείς. Πρώτη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν τόσες πολλές μαλακίες μαζεμένες.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η ΝΔ με μια απογραφή που δεν χρειαζόταν και μας πήγε πίσω. Ούτε μάζεψε τα επόμενα, ούτε καθάρισε με τα παλιά. Υπολόγισε μελλοντικές οφειλές, πρόσθεσε δαπάνες που στα άλλα ευρωπαίκά κράτη δεν υπολογίζουν και μας οδήγησε μεταξύ των εταίρων μας σε μια υπέροχη επιτήρηση. Πρόβλημα δεν είχαμε και πρόβλημα δημιουργήσαμε. Παρά τις υποσχέσεις, άποψη για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων δεν υπήρχε και τα μισά εχουν βγάλει αράχνες. Το σχέδιο του βασικού μετόχου τους το έτριψε στη μάπα η ευρωπαϊκή ένωση. Αμέσως μετά η κατάργηση ενός τμήματος που δούλευε και είχε παράγει έργο. Του ΣΔΟΕ. Μετά το ξαναέφτιαξαν ως υπηρεσία ειδικών ελέγχων και τώρα κλαίγονται για τις εισπράξεις που αδυνατεί το κράτος να κάνει. Με το αφορολόγητο για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες γέλαγε ο κόσμος. Καταργήθηκε, μας τελείωσε ο Αλογοσκούφης και επανήλθε. Ο Πεπονής είχε κάνει το ΑΣΕΠ. Η ΝΔ προσέθεσε και την προσωπική συνέντευξη ώστε τα δικά μας παιδιά να απαντούν σε συγκλονιστικές ερωτήσεις. Ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και ποιο είναι το μικρό όνομα του Καραμανλή.
Στη υγεία και δει στα κρατικά νοσοκομεία,  δεν μειώθηκε κανένα χρεος. Στην  παιδεία το  περίφημο 5% πρέπει να έβγαλε το μηδέν από μπροστά.
Το νταβατζιλίκι του ΕΤΑΚ και οι ημιυπαίθριοι των ημιυπαιθρίων. Η αύξηση του ΦΠΑ γιατί πάνω από όλα κοιτάμε το συμφέρον του λαού.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Ανταμ Ρεγκούζας με το γρηγορόσημο στους τελωνειακούς (επίσημο έγγραφο, «να τα παίρνετε αλλά πιο λίγα»)  και τα γλέντια με τους 090 με την απ' ευθείας ανάθεση της διαχείρισης του διαφημιστικού προγράμματος των κρατικών λαχείων. Ο Μαγγίνας με τους ανασφάλιστους Ινδους στο αναψυκτήριο - σπίτι του. Ο Σουφλιάς με το αυθαίρετο ( άσχετα αν ειδικά για αυτόν εχω ολη την καλή διάθεση να του το συγχωρέσω λόγω του έργου του). Ο Βουλγαράκης με το νόμιμο, το ηθικό, τις οφ σορ εταιρείες και τη σύζυγο συμβολαιογράφο με τη μεγάλη επιτυχία του Βατοπεδίου. Ο θρίαμβος των Πακιστανών και της vodafone. Ο Παυλίδης για μια χούφτα ευρω, ένα παλιόσπιτο και μια στημένη άγονη γραμμή. Ο Ρουσόπουλος για το Βατοπέδι και οι συν αυτώ. Ο Λιάπης έκανε καταπληκτικά ταξίδια. Ο Μαντούβαλος ολο και κάτι θα άκουσε για το παραδικαστικό. Ο Γεροντόπουλος πήγε να αποχαρακτηρίσει υγροβιότοπο. Ο Κουκοδήμος κάνει και διαμεσολαβήσεις για 5 ψωροεκατομμύρια. Ο Αβραμόπουλος αλλάζει τις υπουργικές θέσεις τη μια μετά την άλλη και αναρωτιέμαι τι τελικά εχει προσφέρει και σε ποιον τομέα. Ο Πολύδωας παρασημοφόρησε τον στρατηγό άνεμο, ο Τσιτουρίδης μια με τον γιο του και μια με το Βατοπέδι κατήγγειλε διαπλεκόμενα στο Μαξίμου όταν έχασε την κουτάλα.  Ο Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε για κακούργημα. Ο Ζαχόπουλος ποτέ δεν μάθαμε γιατί έκανε βουτιά στο πεζοδρόμιο και τι έγινε με εκείνο το περίφημο DVD. Ολοι υποψιαζόμαστε ότι ξέρει πολλά και ολοι τελικά γνωρίζουμε πως μια γυναίκα έφταιγε για όλα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιολογήθηκε πως το τηλεφωνικό κέντρο με τις 200 γραμμές ηταν εξοπλισμός γραφείου. Ούτε το 11888 δεν έχει τόσες. Ο Καραμανλής διέψευσε ότι ο πλούσιος πληρώνει λιγότερο φόρο από ότι παλιά αλλά έκανε λάθος. Ασχετος ή πονηρός;

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Περιμέναμε να μπει εστω ενας στη φυλακή για το χρηματιστήριο. Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε. Ουδείς. Αρα είχαν φάει και αυτοί οπότε τσάμπα φώναζαν για τον αρχιερέα της διαφθοράς αφου οι της ΝΔ ήταν τα εξαπτέρυγα.

Η φοροδιαφυγή που παραμένει πιο ισχυρή από ποτέ. Μάλιστα δημιούγησαν και εθνικό συβούλιο ακτα της φοερδιαφυγής το οποιο συνεδρίασε ολες και ολες δύο φορές. Φαίνεται, θα βολευτηκαν φίλοι και γνωστοί.



ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ

Με τη siemens ο Ζαγοριανός κέρδισε πολύτιμο χρόνο αφενός στο να μην αποκαλυφθεί τίποτα αφετέρου στο να οδηγηθούμε στην παραγραφή. Με τα δομημένα ομόλογα δεν λογοδότησε κανείς και τελικά δεν μάθαμε αν τα χρήματα επεστράφηκαν, όλα, τα μισά, κάμποσα….
Το 2007 κάηκε η Πελοπόννησος, η Πάρνηθα  και η Εύβοια και είπαμε, γιατί εχουμε μεγάλη καρδιά, πως φταίει ο αέρας και οι παντός καιρού φταίχτες, ξένοι πράκτορες. Το 2008 προσευχηθήκαμε και πλην της Ρόδου δεν είχαμε τίποτα σπουδαίο αλλα ο Θεος αποφάσισε να μας ξαναδοκιμάσει το 2009 για να διαπιστώσει αν οργανωθήκαμε. Ο Θεος κατάλαβε ότι είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως και ξαναγίναμε στάχτη. Στάχτη και συνταγματικά με την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24.
Στη Χαλκιδική ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες, ενώ τα χρήματα που μαζεύτηκαν για τους πυροπληκτους, δεν ξέρουμε που βρίσκονται και πως διατέθηκαν.
Ακόμα δεν καταλάβαμε τι έγινε τότε με τις υποκλοπές στη vodafone και αν τελικά εκείνος ο φουκαράς αυτοκτόνησε μόνος του ή με βοήθεια. Οι κουμπαριά αποδείχθηκε πως παρά της εξασθένιση των κοινωνικών δεσμών παραμένει ένα καλο deal.

Πέρυσι, τον Δεκέμβρη παρακολουθήσαμε ένα κράτος, μια κυβέρνηση να θαυμάζει 300 τύπους να διαλύουν το κέντρο της Αθήνας, το αυτοκίνητο και το μαγαζί του κάθενος από εμας.  
Αυτή η κυβέρνηση ΕΒΛΑΨΕ και πρέπει να φύγει άμεσα. Θα την ψηφίσουν ολοι οσοι βολεύτηκαν και εχουν συμφέροντα αλλά κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω γιατι θα ψηφίσει τον πυρσό που έκαψε τα πάντα.


ΚΚΕ

Εχω μια κάθετη, οριζόντια και διαγώνια διαφωνία με τον κομμουνισμό. Δεν πιστεύω πως μπορούν οι άνθρωποι να βάζουν οριο στις επιθυμίες των ανθρώπων. Ετσι εκει που θεωρητικά εφαρμόστηκε, αντι να πλουτίζουν μεμονωμένα, πλούτιζε το κόμμα εις βάρος του κατά τα άλλα κυρίαρχου λαού. Αντι να παράγω πλούτο για πάρτη μου, ερχόταν το κόμμα και οι κομμάταρχες γίνοταν βαθύπλουτοι καθώς τα μάζευαν από ολους τους υπόλοιπους. Για αυτό και δεν εφαρμόστηκε ποτέ και ούτε πρόκειται. Γιατί και αυτοί που θεωρητικά θα μοιράσουν το χρήμα, το έκαναν μεν αλλά από την αριστερή τσέπη στη δεξιά.

Δεν μπορώ να ψηφίσω ένα κόμμα που φωνάζει να μείνουμε εκτος Ευρώπης. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν δεν είμασταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Ουγκάντα και Νιγηρία θα είμασταν!
Δεν μπορώ να ψηφίσω το πιο φασιστικό κόμμα στην Ελλάδα. Εχεις ακούσει ποτέ να διαφωνεί κανείς στο ΚΚΕ; Τον έφαγε η μαρμάγκα! Μια γραμμή, μια φωνή,  το κόμμα uber alles. Τατζικιστάν.
Δεν μπορώ να ψηφίσω ένα κόμμα που η πρόεδρος του στέλνει το παιδάκι της στο αμερικανικό κολλέγιο, που ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς έγινε με τον Γερμανό και την cosmote, που το ΣΔΟΕ δεν εχει ελέγξει ποτέ τα οικονομικά του ούτε τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει.

Πως γίνεται οι ΚΚΕδες να είναι οι πιο πλούσιοι με τα φτωχικά τζιπ και τις πισίνες, είναι ενας χαβαλές που αρνούμαι να τον πάρω στα σοβαρά.

ΣΥΡΙΖΑ

Με στιλ κρυστάλλινα ανθελληνικό, πίσω από κάθε μπάχαλο και καταστροφή είναι πρώτοι. Όχι στα 
θρησκευτικά στα σχολεία, να χαϊδέψουμε τα παιδιά που καίνε και καταστρέφουν τα πανεπιστήμια και τα ιδρύματα της δημόσιας παιδείας. Λένε Όχι σε κάθε τι καλό που γίνεται σε αυτή τη χώρα με ψεύτικες ευαισθησίες για το περιβάλλον και ειδικά στη διπλή ανάπλαση του βοτανικού όρθωσαν εμπόδια για τους κορμοράνους, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε καν μένουν στην περιοχή. Ευτυχώς που ενίοτε χρειάζονται και οι τσαμπουκάδες και φοβήθηκαν να τα βάλλουν με εξαγριωμένους βάζελους και έκαναν πίσω. Με σύνθημα τη γενιά των 700 ευρώ κοιμίζουν οποια ανήσυχη σκέψη πάει να ακουστεί και φροντίζουν να παρέχουν  υποστήριξη σε απανταχού αναξιοπαθούντες. 

Αγκαλιές με τους ομοφυλόφυλους, φιλιά με τους λαθρομετανάστες, οπου φυσά ο άνεμος και δεν δείχνουν την παραμικρή έννοια για τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Εβαλαν στο ευρωψηφοδέλτιο τους την Ντιλέκ Χαμπίμπ η οποια σε δηλώσεις της σε τουρκική εφημερίδα ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τις θέσεις της ιδίας για την …τουρκική μειονότητα στη Θράκη!

Είναι υπερ των λαθρομεταναστών και της αθρόας προσέλευσής τους στην Ελλάδα αλλά δεν άκουσα να μιλάνε για τα δικαιώματα των Ελληνων της Τουρκίας και των Ελληνων της Αλβανίας.

Να μην πειράξουμε το άσυλο για να μπορούν τα παιδιά που φωνάζουν για τη δωρεάν δημόσια παιδεία, να μπαίνουν να την καταστρέφουν.

Τα κόμματα της αριστεράς στην Ελλάδα προσπαθούν να θυμήσουν την παρουσία τους οι μεν στις απεργίες που ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους και οι δε σε ότι καταστροφή γίνεται από διάφορες ομάδες που σπεύδουν να τις υποστηρίξουν.

Πώς να ψηφίσω τον Τσίπρα που είναι μέτοχος στην κατασκευαστική του αδερφού του με πρώτο μέλημα τα …δημόσια έργα;

Στο κάτω κάτω της γραφής αν η Αριστερά ειχε ένα πραγματικό και σοβαρό όραμα στην ιδεολογία της δεν θα υπήρχαν 35 κόμματα με τα διάφορα λου μου και μου λου. ΜΙΑ Αριστερα, πιθανώς να με συγκινούσε. Αυτό το τετραμπάχαλο δεν με εμπνέει. Αφου δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους θα λύσουν τα προβλήματα των άλλων; Ο αριστερός λόγος χρεωκόπησε και δεν εχει τίποτα να προσφέρει σε μια κοινωνία διαρκώς μεταβαλλόμενη με πολλαπλές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ούτε καν για την ευρωπαϊκη γειτονιά μας δεν ξέρουν τι να πουν.

ΛΑΟΣ

Ο εγωιστης καιροσκόπος Καρατζαφέρης που ότι ψιλοέχτιζε το γκρέμισε με τον Ψινάκη. Ο ακρωνύμιο ΛΑΟΣ είναι Λαϊκος Ορθόδοξος Συναγερμός. Ο Ψινάκης δεν είναι λαϊκος, δεν τον κόβω για πολύ ορθόδοξο και ούτε βεβαίως σε συναγερμό. Αυτόν τον άνθρωπο πήγε να βάλει στο κόμμα του για να πάρει ψήφους από τις αδερφές και τους τηλεόπληκτους. Εκβιαστής του Καραμανλή με σκοπό να πάρει εξουσία από την πίσω πόρτα και ποντάρει σε πιασάρικα συνθήματα ώστε να λάβει τις ψήφους των δυσαρεστημένων. Εχει κερδίσει πόντους με τις απόψεις του στα εθνικά θέματα που δυστυχώς κανείς άλλος δεν λέει ( να πω και ένα μπράβο για τη μάχη που έδωσε για το απαράδεκτο βιβλίο της ιστορίας στο δημοτικό )  αλλα δεν μπορώ να τον ψηφίσω. Δεν θα ξεχάσω τη φανταχτερή παρουσία στους βασιλικούς γάμους ούτε τους οστρογότθους που έχει μαζέψει τριγύρω του. Είμαι πατριώτης, αγαπώ την Ελλάδα, συγκινούμαι όταν βλέπω τη σημαία και ακουω τον Εθνικό ύμνο  αλλά δεν επιθυμώ τη σφαγή ολων των υπολοίπων.

Δεν μπορώ να υποστηρίξω έναν άνθρωπο που μιλάει για τη φτωχολογιά όταν ο ιδιος εχει 40 ακίνητα. Και πολλά μέσα μαζικής επιρροής. Όταν στο κόμμα του εχει βουλευτή που απέφυγε τη στρατιωτική θητεία ( το κατά τα άλλα πατριωτικό κόμμα ) – Αϊβαλιώτης - έναν ευρωβουλευτή που είπε τα Σκόπια Μακεδονία – Γεωργίου -  και το βίντεο εκανε τον γύρο του κόσμου από τους Σκοπιανούς, και έναν άλλον που σήμερα υποστηρίζει τον Χριστιανισμό και αυριο το δωδεκάθεο - Αδωνις.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Της μόδας η οικολογία, ας την κάνουμε κόμμα. Που ηταν αυτοί στις φωτιές; Η οικολογία είναι μέρος της ζωης. Δεν είναι η ζωη. Αντίθετα από ότι βλέπω είναι μια χαρά μανδύας για να κρύβονται από πίσω διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις που θα πανηγύριζαν αν τα σύνορά μας θα ηταν μέχρι τη Λαμία και οι οικολόγοι στα συνέδρια τους μιλάνε για τη Μακεδονία και τη μειονότητα που η κακή Ελλάδα καταπιέζει. Φίδια με καταπράσινο χιτώνα.

ΛΟΙΠΟΙ.

Μηδέν.

Η ΘΕΣΗ

Δεν είμαι υπερ των πολλών κομμάτων στη βουλή. Δεν θέλω να γίνουμε Ιταλία και Τουρκία που κάθε 6μηνο έκαναν εκλογές. Συνεργασίες δεν βλέπω καθώς δεν βλέπω αξιόπιστους πολιτικούς και σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις. Όταν ξέρεις πως πρόκειται να κυβερνήσεις ποτέ, είναι πολύ εύκολο να πεις δώστε 1500 ευρώ κατώτατη σύνταξη. Χάρηκα Καλιαμάγκουρας. 
Δεν είμαι υπερ του άκυρου και του λευκού. Μου έλεγε φίλος πως στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις αντι για σταυρό, στο ψηφοδέλτιο ζωγραφίζει μούτζες. Και τι έγινε; Το πολύ πολύ να γελάσουν οι αντιπρόσωποι που κάνουν την καταμέτρηση και να πάνε παρακάτω. Σέβομαι την ψήφο, προτιμώ αυτόν που εχει άποψη από εκείνον που δεν έχει και κάνει παντού κριτική,

Εκτος συγκλονιστικού απρόπτου το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει. Ο Παπανδρέου δεν ηταν ποτέ πρωθυπουργός αλλά δεν είναι και χθεσινός στην πολιτική. Το πέρασμα του από υπουργικές θέσεις δεν άφησε εποχή. Ενα παρήγορο στοιχείο είναι πως το ΠΑΣΟΚ των Τζοχατζόπουλων, του Πάχτα, του Παπαντωνίου και του Κουλούρη είναι παρελθόν. Υπάρχουν πολλά παιδιά από τα παλιά  όπως η Βάσω Παπανδρέου αλλά το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα, εχει τους λιγότερο χειρότερους…


Κώστα μου οντως υπάρχει καλύτερη Ελλάδα.
Και τη θέλουμε.
Χωρίς εσένα.







3 Λογομαχιες:

Δέσποινα είπε...

βαρέθηκα να συμφωνώ τόσο πολύ μαζί σου, αλλά δε μπορώ να κάνω αλλιώς!έχεις δίκιο!

Sofia Maria Angelara είπε...

Συμφωνώ με τις απόψεις σου. Λίγο στο πασοκ μου τα χαλάς αλλά δεν πειράζει αφού με τόση κακή κριτική που κάνεις στα υπόλοιπα του δίνεις συν.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
Στην αρχή ήσουν πολύ ισοπεδωτικός. Φαντάζομαι θα έγινε για οικονομία χώρου και χρόνου, γιατί δεν είναι δυνατόν να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι όλο τον κόσμο που εργάζεται σ' αυτή τη χώρα. Όλοι διεφθαρμένοι. Δεν είναι έτσι κι είμαι σίγουρη ότι θα το 'χεις διαπιστώσει γύρω σου.
Για τα κόμματα...η ίδια η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει.
Μόνο που είσαι πολύ σκληρός με τον Καραμανλή. Ένας πολιτικός που έκανε άνοιγμα προς την Ρωσία, πάτησε πόδι στην Αμερική, κάτι που δεν ξέρω τί εμβέλειας αντίκτυπο έχει στον ίδιο και σε μας σήμερα...ένας πολιτικός που παλεύει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και μελετά πολύ προτού μιλήσει, όχι όπως κάποιοι καραγκιόζηδες συμφεροντολόγοι, καιροσκόποι...να θυμίσω τη συνταγματική διαπόμπευση του Προέδρου της Δημοκρατίας απ' τον Παπανδρέου;;;
Ποιος πρωθυπουργός δέχθηκε ΤΕΤΟΙΟ σκληρό πόλεμο, τόσο εσωκομματικό, όσο κι εξωκομματικό, ιδίως απ' τα κανάλια και τους βολεμένους δημοσιογραφίσκους όσο ο Καραμανλής; Κυβέρνησε κόντρα...
Μπορούμε να δούμε τί είναι περισσότερο συμφέρον για τη ΧΩΡΑ και να δώσουμε μια ψήφο συνείδησης; Γιατί να μη συγκρίνουμε τα δύο πρώτα κόμματα στις ΔΙΑΦΟΡΕΣ τους κι όχι στις ομοιότητές τους...όλοι θα βάλουν κάτι στην τσέπη, όλοι θα πούνε το ψεματάκι ή την ψεματάρα τους. Πώς αλλιώς;

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια