Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤΟΥΠΟΛΗ


Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Θοδωρή Παπαλούκα και έστειλα πριν από λίγο στην εκπομπή το παρακάτω mail:

= = =

Αγαπητοί κύριοι,

Συγχαρητήρια για τη συνέντευξη που πήρατε από τον Παπαλουκά, ηταν μια δημοσιογραφική επιτυχία. Θέλω με το παρόν μήνυμα να σας απευθύνω ένα σχόλιο γιατί εξεπλάγην.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχατε απολογητικό ύφος και σχεδόν φόβο να τον ρωτήσετε ΣΟΒΑΡΑ το τι έγινε και σπεύδατε σε κάθε ερώτηση που κάνει τζιζ να την πλαισιώσετε με κολακευτικά σχόλια και κομπλιμέντα. Κάντε τη δουλειά σας χωρίς να φοβάστε. Εξάλλου είστε στην κρατική τηλεόραση και περιμένουμε το δημοσιογραφικό καθήκον να εχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από τις δημόσιες σχέσεις.

Καταλαβαίνω πως δεν είναι σωστό να πυροβολείς τον καλεσμένο σου, ούτε να αρπαχτείς στον αερα μαζί του. Όμως με προσεγμένο υφος θα με ενδιέφερε η  απάντηση του στην ακόλουθη ερώτηση:

Θοδωρή, πολλοί, πιθανώς κακόπιστοι, ρωτάνε το εξης: Όταν τραυματίστηκες στους τελικούς με τον Παναθηναϊκο, επέστρεψες στο γήπεδο σε μια εβδομάδα. Τι σε εμπόδισε να παίξεις με την εθνική;

Μια άλλη ερώτηση που θα μπορούσατε να του κάνετε είναι η εξης:

Οι τελικοί της Α1 τελείωσαν την πρώτη Ιουνίου. Ρωτάει ο κόσμος γιατί οι 50 μέρες που είχες στη διάθεση σου για ξεκούραση και ανάρρωση δεν ηταν αρκετές.

Επίσης σε αυτά τα καταπληκτικά που είπε για το νερό και τη διατροφή της Μόσχας που είναι διαφορετικά από ότι στην Αθήνα, [ ΣΣ είπε πως του ήταν δύσκολο καθώς μετά από 6 χρόνια στη Ρωσία είχε μάθει σε άλλες κλιματολογικές συνθήκες, σε άλλο νερό και διατροφή ] θα μπορούσατε να του πείτε:

Θοδωρή, για να μαθαίνει και ο κόσμος που μας βλέπει ώστε να κατανοεί καλύτερα τα γεγονότα, τι εννοείς; Τι το διαφορετικό είχε το νερό; Πως ακριβώς σε επηρέασαν αυτά για να μην πας στο ευρωμπάσκετ; Πως είναι δυνατόν όταν εχεις τελειώσει μια σεζόν στον Ολυμπιακό να επικαλείσαι ένα χρόνο μετά, το κλίμα της Μόσχας; Γιατί τα προηγούμενα χρόνια που έπινες το Ρωσικό νερό, έδινες συνεχώς το παρόν στην εθνική;

Μη ντρέπεστε να κάνετε καίριες ερωτήσεις. Μην καταφεύγετε σε κλισέ.

Δεν υπάρχει λόγος κύριοι της Ευρωμπασκετούπολης….

Με εκτίμηση,


Suspect

= = = =
Σιγα μη μου απαντήσουν. Αν τύχει, θα το καταχωρήσω.



2 Λογομαχιες:

KitsosMitsos είπε...

Απ'ό,τι φαίνεται πάντως, μια χαρά τα πάμε. Τόπος στα νιάτα;
Καλημέρα

The Big Heat είπε...

Ο Παπαλουκάς, όπως κι ο Διαμαντίδης, αντιμετώπισαν πρόβλημα με τις ομάδες τους

Επειδή παίρνουν πολλά χρήματα και είναι φτασμένοι παίκτες και με τους συλλόγους και με την Εθνική ομάδα, ως ηγέτες, αποφάσισαν να μη ρισκάρουν προβλήματα στην καριέρα τους (άλλωστε η σεζόν διαρκεί 8 μήνες, ενώ οι Εθνικές διοργανώσεις μαζί με την προετοιμασία τραβάνε κάνα 2 1/2μηνο), ούτε στις σχέσεις με τους παράγοντες των ομάδων τους

Η τριβή στον επαγγαλματισμό, μερικές φορές τα έχει αυτά. Ωστόσο, θέλοντας και μη, εργάζονται στην Ελλάδα και εφ' όσον θεωρείται προδοσία το να μην παίξεις για την Εθνική, προφασίζονται τραυματισμό. Και γι' αυτό και οι (δύο συγκεκριμένοι μόνο, γιατί οι περισσότεροι μάλλον καυστικοί ήταν) δημοσιογράφοι, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των θεατών

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια