Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Με το που γύρισα στην Αθήνα και περιηγήθηκα στον παγκόσμιο ιστο συνάντησα πολλά άρθρα με θέμα την προσαρμογή στο κλεινόν άστυ μετά τις διακοπές. Αυτό το ζήτημα το εχω ξεπεράσει εδώ και πολλά χρόνια. Προσαρμοζομαι σε 3-4 ωρες. Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι τύπου αχ τελείωσαν οι διακοπές γιατί και η επιστροφή εχει τις ομορφιές της. Επιστρέφω στα χόμπι μου, στο σπιτάκι μου, στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Στο κάτω κάτω της γραφής, η δουλειά μου είναι αυτή που μου επιτρέπει να κάνω διακοπές και δυστυχώς δεν γεννήθηκα από εφοπλιστή μπαμπά ώστε τις κάνω μόνιμες και ετήσιες. Ωραίες και οι διακοπές, ωραία και η επιστροφή. 

Μπήκα πάντως στον πειρασμό, να συγγράψω έναν οδηγό προσαρμογής. Ή για να το εκφράσω καλύτερα, την προσωπική μου ομαλή μετάβαση στην καθημερινότητα της Αθήνας. 




  1. Καταγραφή καθηκόντων για το προσεχές διάστημα. Ναι, σε χαρτί με στιλό. Λείπουμε καιρό, ανάγκες προκύπτουν, εργασίες πρέπει να υλοποιηθούν, εκκρεμότητες να διεκπεραιωθούν. Με εχει βοηθήσει πολύ αυτό ώστε και να μην ξεχάσω κάτι αλλά και να κατανέμω τον χρόνο μου ετσι ώστε να μην πνιγώ. Μαζεύονται πολλά μεν αλλά πολύ το χαίρομαι όταν αρχίζω τις διαγραφές των εκτελεσθέντων!
  2. Συναντήσεις με φίλους. Τι καλύτερο από το να συναντάς αγαπημένους ανθρώπους που εχεις χαθεί για λίγο διάστημα και να ταξιδεύεις μέσα από τα μάτια τους στα μέρη που πήγαν και αντίστοιχα να τους προσφέρεις το ίδιο ταξίδι από τη δική σου μεριά. Ασε που παίρνεις και ιδέες για τις επόμενες διακοπές! 
  3. Αν μπορείς κάνε μια μικρή απόδραση στις πολλές κοντινές επιλογές που προσφέρει η Αττική. Εχεις αναλογιστεί πόσα ωραία μέρη υπάρχουν κοντά στην Αθήνα και δεν πάμε γιατί μάλλον τα υποτιμούμε; Τζια ( Κέα ), Πόρος, Αίγινα, Χαλκίδα, Ναύπλιο, Σπέτσες, Υδρα, Αγκίστρι… Γλυκός αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι και μεγαλύτερη όρεξη για τη σαγήνη της πόλης. Μια τέτοια απόδραση έκανα στη Νεα Μάκρη για την οποια θα γράψω προσεχώς και ένοιωσα ότι τηλεμεταφέρθηκα στις διακοπές!

Τα υπόλοιπα που διαβάζω για ασκήσεις γιογκα και χαλάρωσης παρα είναι μικροαστικό λαϊφστάϊλ για τα γούστα μου και οσο για το βιολογικό ρολοϊ;

Κοιμήσου αργά και σήκω νωρίς,  να δεις πως αλλάζει σε μια μέρα!



3 Λογομαχιες:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

ele είπε...

Εγώ δε μπορώ να προσαρμοστώ όλο το χειμώνα (από την ώρα που κοιμάμαι μέχρι το πρωί που ξυπνάω για δουλειά), θα προσαρμοστώ μετά τις διακοπές; Σπουδαία τα λάχανα!!!
Καλό φθινόπωρο να έχουμε!!! Φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Καφεδάκι στο Καβούρι τις καθημερινές αν μας παίρνει ο χρόνος και Σαββατοκύριακα κι όχι μόνο στο Ναύπλιο ή τη Χαλκίδα και τσουπ ξαναγεμίζουν οι μπαταρίες.
Εξ άλλου κι ο Χειμώνας μια χαρά είναι για εκδρομές-μίνι διακοπές, δεν είναι ανάγκη να κολυμπήσει κανείς για να πει ότι ξεκουράστηκε. Η θάλασσα είναι όμορφη και ξεκουράζει και μόνο να την κοιτάς.
Απλά μια ωραία εποχή τελειώνει και μια άλλη ωραία εποχή αρχίζει, είναι θέμα οπτικής.
Καλημέρα :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια