Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Από τα συνθηματα που λυπαμαι πολύ όταν τα ακουω.
Όχι γιατι το θεωρω λαθος ή γιατι με εξοργιζει, αλλα γιατι ενώ δεν λεει τιποτα κακο, επειδη χρησιμοποιηθηκε κατά κορον από τη χουντα (είχαμε χθες επέτειο ), θεωρειται μιασμα και χουντικος οποιος το προφερει.

Νομιζω πως πρεπει καποια στιγμη να το δουμε σοβαρα και να απενοχοποιησουμε την ανωτερω φραση. Να μη μενουμε συμπλεγματικα σε μια ιστορια που μας τελειωσε πριν από 35 χρονια.

ΠΑΤΡΙΣ

Είναι κακο να αγαπας την πατριδα σου;
Είναι κακο να θελεις να προοδευει και να προσεχεις πχ το περιβαλλον, να προσφερεις στο κοινωνικο συνολο και να προσπαθεις να την κανεις καλυτερη;
Είναι κακο να ξερεις την ιστορια σου, τη γλωσσα, τα ηθη και τα εθιμα, από πού ηρθες και να προσπαθεις για το καλυτερο παρον και μελλον;
Είναι κακο να εχεις μια ταυτοτητα – ναι ρε, ειμαι Ελληνας και μου αρεσει -  και να πορευεσαι με σκοπο τη δικη σου προκοπη και την προσφορα στο συνολο;
Μακρια από μενα φασιστικες κορωνες τυπου να σφαξουμε τους αλλους.
Αηδια.

Να αμυνθω όταν απειλουμαι μαλιστα, αλλα δεν εχω κανενα λογο να κανω εκστρατειες για την ανασυσταση της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Μου αρεσει η Ορθοδοξια μας και δεν βλεπω κανεναν λογο για να την καταργησω. Καλοσυνη μας λεει να εχουμε, να μην βλαπτουμε κανεναν, να προσπαθουμε να γινομαστε καλυτεροι κοβοντας τα ελαττωματα μας, να προσφερουμε αγαπη στον πλησιον και βεβαια συμπληρωνει με το «οστις θελει».

Ουτε ειδα κανενα χερι να κατεβαινει από τον ουρανο αν δεν παω στην εκκλησια για να μου ριξει σφαλιαρα, ουτε με απειλησε καποιος ότι αν δεν σφαξω 10 αλλοπιστους θα παω στην κολαση. Για το θεμα της θρησκειας μπορει να γινει αναλυση 1000 σελιδων αλλα συνοπτικα θελω να εκφρασω πως εφοσον η θρησκεια μας, μας κατευθυνει προς την καλοσυνη και την προσφορά, δεν βλεπω κατι το μεμπτο.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Τι κακο εχει η οικογενεια;
Από αυτην δεν προηλθαμε;
Η σωστη και υγιης οικογενεια δεν είναι αυτή που τροφοδοτει ( συνηθως ) με αντιστοιχα υγιη μελη το κοινωνικο συνολο;

Είναι παρωχυμενο συμφωνα με τα νεα ιδεωδη, να δημιουργουμε οικογενειες πανω σε αξιες ώστε να προαγεται η κοινωνια και κατ επεκταση ΕΜΕΙΣ;

Το τριπτυχο λοιπον Πατρις – Θρησκεια – Οικογενεια, δεν πιστευω ότι εχει κατι που να με κανει να το απεχθανομαι. Ουτε νοιωθω ότι θα πρεπει να απολογηθω επειδη το χρησιμοποιησαν φασιστοειδη.
Ακομα και τον Λογο του Θεου προεταξαν οι σταυροφοροι για να σπειρουν τον θανατο αλλα τι φταιει εκεινος που ειπε «Αγαπατε αλληλους;»

Η κοινωνια μας προσπαθει να βαδισει πολύ γρηγορα, κανοντας αλματα σε πολύ μικρά χρονικά διαστηματα ( εκτος και αν εχουν μεγαλη σχεση οσοι γεννηθηκαν από το 1975 ως το 1984 με αυτους που γεννηθηκαν μολις 10 χρονια αργοτερα ) και αναπτυσσει κομπλεξ, φοβιες, υποκρισια και διαφορες παιδικες ασθενειες προσπαθωντας ολοενα και περισσοτερο να αφομοιωσει πολλαπλα ερεθισματα σε ελαχιστο χρονικο διαστημα.

Γνωριζω ότι το συγκεκριμενο τριπτυχο είναι από τα θεματα που κανουν τζιζ, αλλα για μενα είναι απειρως προτιμοτερο από το τριπτυχο

ΑΠΑΤΡΙΣ ( μπορειτε να το πειτε και παρτακιας ) – ΑΘΕΟΣ – ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ.



6 Λογομαχιες:

KitsosMitsos είπε...

Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις. Και έχεις δίκιο ότι κάποια πράγματα έχουν δαιμονοποιηθεί λόγω συσχετισμού με επώδυνες καταστάσεις. Οι έννοιες από μόνες τους δεν περιέχουν κάτι κακό!
Καλημέρα

George G. είπε...

Πατρις - 300 λαμόγια να κλέβουν για το μισό του πληθυσμού των ελλήνων αφήνοντας το άλλο μισό στην μιζέρια του

Θρησκεία - Βατοπέδι... Ανώμαλοι ιερωμένοι, ρατσιστές κτλ

Οικογένεια - 'Ισως η μόνη έννοια που έχει μείνει ζωντανή

Όλα είναι μέσα μας και η πατρίδα και ο θεός.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

TIΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΥΤΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Νοσφεράτος είπε...

Πατρις -θρησκεια -Οικογενεια
σημαινε Τοτε (και για πολλους νοσταλγους της Χουντας και Τωρα)
Πατρις= Πατριδοκαπηλεία(ή Εθνολαικισμός)
Θρησκεία=Θρησκοληψία
Οικογενεια = Υποκριτικος Πουριτανισμός...

Δυστυχώς οι λεξεις εχουν νοημα μονο σε μια προταση , συνθημα αλυσιδα σημαινοντων
Και το συνθημα αυτο εχει αξεδιαλυτα συνδεθει με την χουντική ακροδεξια

y=αx+β είπε...

Ωραία τα λες και λογικά. Όμως υπάρχουν ακόμα άτομα που το χρησιμοποιούν ως σύνθημα και οι οποίοι δεν το εννοούν καθόλου έτσι όπως εσύ αλλά με μίσος προς τους Άλλους. Ακόμα και συγκεκριμένοι μητροπολίτες το χρησιμοποιούν έτσι.

Suspect είπε...

Από που και ως που προκύπτει ότι ο άπατρις είναι παρτάκιας; Το να απαρνείται κανείς την πατρίδα του δε σημαίνει ότι είναι προδότης. Το ενδεχόμενο να είναι διεθνιστής-ανθρωπιστής το απορρίπτουμε; Ξέρεις, τα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις οτι ανήκεις κάπου, πολλές φορές σε απομονώνουν απο τους συνανθρώπους σου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια