Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ 11αδα


Στο φορουμ των οπαδων της ΑΕΚ που συμμετεχω, ενας φιλος πεταξε μια ιδεα. Αν παρουμε από τα ροστερ των ομαδων της ΑΕΚ, του ΠΑΟ και του Ολυμπιακου τους καλυτερους παικτες, ποια θα ηταν η καλυτερη 11αδα;
Μου αρεσε ως θεμα, συμμετειχα και το ανεβαζω και εδώ.
Τα παντα ολα, διαλεγω ως Jose Suspectinho Mourinho και η δικη μου καλυτερη 11αδα ειναι η κατωθι, βασισμενη στη διαταξη που χαριζει τιτλους.

4-4-2

Νικοπολιδης

Κυριακος - Αβρααμ - Λεοναρντο - Νιλσον

Ντουντου - Ζιλμπερτο Σιλβα - Γκαλετι - Τζολε

Ντιογο - Σαλπιγγιδης.

Οταν θα παιζω το τρελ-αγαπημενο μου, 3 - 4 - 3 η ομαδα διαμορφωνεται ως εξης:

Νικοπολιδης

Κυριακος - Αβρααμ - Ζιλμπερτο Σιλβα

Λεοναρντο - Γκαμπριελ - Γκαλετι - Κλεϊτον

Ντιογο - Σαλπι - Μπλανκο


ANALΥSIS

Ξεκινω με τον πιο σταθερο Ελληνα τερματοφυλακα ολων των εποχων. Ιδιαιτερα δε, οταν οι αλλοι δεν εχουν τιποτα καλυτερο.

Κυριακος εκ των ων ουκ ανευ.

Μου αρεσει πολυ το στιλ του Αβρααμ. Εξυπνος, καθαρος αμυντικος και δυναμικος εκει που χρειαζεται. Προσαρμοστηκε αμεσα στον Ολυπιακο και ωρες ωρες μονος του κραταει την αμυνα.

Ο Λεοναρντο πιστευω οτι ειναι σπουδαιος παικτης αλλα τραυματιστηκε και δεν εχει δωσει οσα αξιζει. Καλυπτει ολη την πλευρα και δεν αμελει την αμυνα.
Σπανια τεχνικη για μπακ και ομαδικος.

Επειδη θα βαλω μπροστα του παικτη που δεν ξετρελαινεται για αμυνα, θελω ενα σοβαρο δεξι μπακ και απο οσους υπαρχουν, καλυτερος ο Νιλσον. Πιθανως τεχνικα ειναι πλεον αρτιοι ο Γκαμπριελ και ο Μουν αλλα με τον Λουτσι μπροστα, η αμυνα θα ειναι αεροδιαδρομος. Αρα κρατω τον πειθαρχημενο Σουηδο.

Στο κεντρο, πολυ σοβαρος ο Ζιλμπερτο και ο Ντουντου που ενω στην αρχη δεν μου ειχε γεμισει το ματι, ειναι ολο το κεντρο του Ολυμπιακου. Θελω δυο εμπειρους και δυνατους παικτες για να καλυπτουν τα μετωπισθεν και τις προωθησεις του πχ Λεοναρντο ή της αεροποριας στα στημενα. Ο Ντουντου επισης ειναι καλος σουτερ και μου χρειαζεται.

Για τον Γκαλετι δεν χρειαζεται ιδιαιτερη συζητηση καθως μιλαμε για ενα χαφ που δεν θυμαμαι καποιον καλυτερο του [ ΣΣ ρετρο: Αντε, να παω στον μεγαλυτερο κυπριο ποδοσφαιριστη ολων των εποχων που επαιξε στην Ελλαδα και λεγεται Γιωργος Σαββιδης]

Ουτε για τον Ντιογο.


Θα βαλω ομως διπλα του τον Σαλπι γιατι πιστευω πως

α) θα εκμεταλλευεται τα κενα με την ταχυτητα του
β) ειναι δεινος εκτελεστης
γ) εργατικος μεσα στο γηπεδο. Θα βγει και δεξια να συνδιαστει, θα μαρκαρει, θα βοηθησει παντου, θα βγαλει και μια σεντρα

Τελος, τον Τζολε τον διαλεξα γιατι θελω τα στημενα, θελω εναν παικτη που δεν θα βαζει κατω το κεφαλι να τρεχει σαν κριαρι ( Λετο ) θα μπορει να ειναι κατι σαν 8αρι ωστε να ανοιγει το παιχνιδι για προωθησεις απο την αλλη πλευρα, δεν θα ειναι ατομιστης ( Ιβανσιτς ) και δεν με πειραζει αν δεν μαρκαρει.

Τα παντα ολα ρε, μεχρι και τελικο τσαμπιονς λιγκ παω!


ΥΓ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΥΣΗ, πεταω εξω το καμαρι του κατεστημενου, Ζιλμπερτο Σιλβα και βαζω τον ινδαλμα μου ( προεδρος και προπονητης ειμαι, οτι θελω κανω, πες το και ετσι, το να τ'αλλο ) και βαζω στον θρονο του ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ, τον λατρεμενο ασο και καμαρι του ΠΑΟΚ



1 Λογομαχιες:

Φιλαλήθης είπε...

Εγώ θα στρίμωχνα κάπου και τον Λεονάρντο του λειδαδιακού!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια