Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ

Για την Εθνικη μπασκετ τα ειχα γραψει αναλυτικα πριν από την Ολυμπιαδα. Αισθανομαι ότι δεν εχω να συμπληρωσω κατι άλλο καθως δεν αλλαζει κατι στις αποψεις μου. Μου αρεσε η ομαδα, επαιξε ωραιο μπασκετ και στις ηττες από την Αμερικη και την Ισπανια δεν μου εμεινε καποιο παραπονο. Πρεπει σε αυτή τη χωρα να μαθουμε να χανουμε. Καλως ή κακως παιζαμε εναντιον καλυτερων ομαδων, γεγονος που απεδειχθη περιτρανα στον τελικο, τις οποιες μαλιστα ειχαμε και στον ομιλο μας. 

Το ματς με την Αργεντινη ηταν μια πολύ κακη συγκυρια. 14/31 τριποντα δεν εχουν ουτε στο πλεϊ στεϊσον, τους εκατσε, χασαμε. Ετσι είναι το αθλημα, σχεδον παντα στην κρισιμη στιγμη εμεις κερδιζαμε στο σουτ αλλα τωρα δεν μπηκε. 

Η ομαδα όμως κρατησε τη σημαια ψηλα.
Αυτό που μου προκαλεσε εμετο ηταν οι εφημεριδες παναθηναϊκων συναισθηματων που συνεχιζουν την αηδια να βαλουν κατά του Γιαννακη με αστεια επιχειρηματα που δειχνουν ότι στην καλυτερη είναι ασχετοι με το αθλημα και στη χειροτερη είναι επικινδυνοι. 

Γιατι λεει δεν πηρε τον Περπερογλου. Συγγνωμη αλλα αυτό ηταν το προβλημα μας με την Αργεντινη; Ο Στρατος; Εκει κριθηκε το παιχνιδι; 

Ή γιατι δεν επαιξε ο Σοφοκλης παραπανω όπως και ο Πριντεζης. Μα η αμυνα κατω από το καλαθι ηταν εξαιρετικη. Δεν χρειαζοταν κατι άλλο! Ασε δε που όταν ένα ματς καιει θα εκαναν συνεχη φαουλ στον Σχορτσιανιτη ο οποιος με τα τουβλα από τις βολες ( ελεος ρε αγορι μου, κανε ατομικη προπονηση να μαθεις να τις βαζεις! ) θα ειχε χτισει αλλα 4 γηπεδα ποδοσφαιρου και μπασκετ.
Γιατι λεει κρατησε τον Σπανουλη στον αγωνα και δεν τον εβγαλε αφου ειχε κανει λαθη. 

Σε τοσο κρισιμα ματς ακομα και σε κακη μερα, πρεπει να εχεις μεσα τους καλυτερους παικτες σου. Ο Σπανουλης είναι ο καλυτερος «driver» ο οποιος μπορει να κανει διεισδυση, να βγαλει τη μπαλα εξω για ελευθερο σουτ, να παρει φαουλ και να κερδισει βολες. μεχρι το συγκεκριμενο παιχνιδι ο Σπανουλης ηταν από τους κορυφαιους παικτες μας και ο πρωτος σκορερ. Πώς να τον αφησεις εξω;
Την τελευταια φαση τη θυμαμαι πολύ καλα. 

Ειχαν την προτελευταια επιθεση, τη χανουν και στα 7 δευτερολεπετα ο Σπανουλης παιρνει το ριμπαουντ και κατεβαινει. Σε 7 δευτερολεπτα ο Σπανουλης επρεπε να διασχισει το γηπεδο, να αποφασισει τι θα κανει και να το εκτελεσει. 

Οι Αργεντινοι κλεινουν τη διεισδυση και του αφηνουν το σουτ. Το κανει, το χανει, χαιρετε. Δεν καταλαβαινω ουτε σε τι φταιει ο Γιαννακης και ο Σπανουλης. Είναι η φυση του αθληματος. Δεν καταλαβα, ειχαμε τον Τζορνταν στον παγκο και τον ξεχασαμε; 

Σημασια δεν εχουν τα γεγονοτα αλλα πως τα αντιμετωπιζεις.
Όπως καποτε οι γαβροφυλλαδες υποτιμουσαν τις επιτυχιες του Παναθηναϊκου στην Ευρωπη με βαθυστοχαστες αποψεις τυπου «ελα μωρε με τα καφενεια τωρα» ετσι και οι βαζελοφυλλαδες τα χωνουν στον Γιαννακη επειδη είναι προπονητης του Ολυμπιακου. 

Και το χρυσο να επαιρνε θα ελεγαν «ελα μωρε τωρα, καθαρισαν οι αθλητες της Παναθας ναουμ…»



3 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυσή σου,απλώς οι αντικαταστάτες των 4-5 που αποχώρησαν ή δεν κλήθηκαν,δεν πρόσφεραν ανάλογα στην ομάδα!ΟΚ,έπεται συνέχεια το επόμενο καλοκαίρι!

Τσουχτρα είπε...

Αγαπητέ ύποπτε...κατ'αρχάς καλό Φθινόπωρο !
Δεν γίναμε ξαφνικά παιχταράδες που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν. Κι εδώ που φτάσαμε χωρίς να διασυρθούμε, είναι κάτι.Μια χαρά τα πήγαν τα παιδιά. Όσον αφορά στις φυλάδες και τους παραγκοφρουρούς...έτσι ήταν πάντα και δεν γίνεται ν' αλλάξουν. Είναι πολά τα λεφτά ...Σουλτάνα μου !

NdN είπε...

Γεια σου Υποπτε,
Η Εθνικη μπασκετ μας έχει κανει περήφανους σε πολλές διοργανώσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Πολύ σωστά τα περιγράφεις στο κείμενο. H στοχία και κάποια λαθη κρίνανε την πρόκριση με την Αργεντινή και Ταυτο δε μπορεί να μειώσει την προσπάθεια των διεθνών.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια